Mansikat ja terveysvaikutukset!
Mansikka-aika on juuri nyt parhaimmillaan, niin ei muuta kun poimimaan!
Perjantaina olin äidin kanssa poimimassa mansikoita ja kyllä tuli paljon poimittu ihan vaan tunnin sisällä, ja vesisade ei haitannut meitä tällä kertaa kun vaan mansikoita tuli poimittua 🍓😉
Tiesittekö näitä asioita mansikoista?
-
- Mansikat ehkäisee syöpää.
- Mansikat sisältävät paljon antioksidantteina ja vitamiineja, erityisesti C-vitamiinia joka parantaa silmien terveyttä ja vaikuttaa vastustuskykyyn. (Tiesitkö, että viisi mansikkaa sisältää enemmän antioksidantteja kuin kolme omenaa tai neljä banaania ja sisältää myös enemmän C-vitamiinia kuin kokonainen appelsiini.)
- Ja, paljon kuituja, joka auttaa ruuansulatuksessa.
- Sekä kollageenia joka on puhdas ja hyvä lääke rypyille, punoitukseen ja silmäpusseihin mutta myös hiuksille, lihaksille, luustolle m.m.
- Vähentää tulehduksia.
- Päivittäinen syönti alentaa kokonaiskolesterolia ja LDL-kolesterolia.
- Alentaa riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen, vähäisempään sydän- ja verisuonitauteihin.
- Mansikat antavat valkoisen hymyn, mansikat nimittäin sisältävät omenahappoa, joka auttaa kirkastamaan hampaiden kiillettä.
Ja paljon muita tervellisiä vaikutuksia! P.S Mansikat vetää myös nesteet kropasta, niin muistakaa juoda tarpeeksi varsinkin kesällä kun menetämme muutenkin paljon 🙂
Jordgubbarna är som bäst just nu, så passa på att plocka innan det är för sent!
På fredag var jag med min mamma och plocka jordgubbar och vi fick massvis plockat bara på en dryg timme. Dessutom spöregnade det imellanåt men det hindrade inte oss när vi såg hur mycket och stora, GODA jordgubbar det fanns att plocka (och äta) 🍓😉
Visste du att dessa fördelar med att äta jordgubbar?
- Jordgubbar minskar risken av cancer.
- Jordgubbar innehåller massor med antioxidanter & vitaminer, speciellt. C-vitamin som bl.a. förbättrar ögon-hälsan och motståndskraften.(Visste du att fem jordgubbar innehåller mer antioxidanter än tre äpplen eller fyra bananer, och innehåller också mer C-vitamin än en hel apelsin)
- Jordgubbar är fiberrik vilket stödjer till matsmältningen.
- Innehåller mycket kollagen, som är en bra medicin för rynkor, ögonpåsar, rodnader men även musklerna, håret, naglarna, benens smidighet och elasticitet.
- Minskar inflammationer.
- Dagligt intag (ca. 50g) minskar även totalkolesterol och LDL-kolesterol värdet.
- Gör lägre risk att utveckla typ 2-diabetes, såväl som hjärt-kärlsjukdomar m.m.
- Jordgubbar bleker tänder! Jordgubbar innehåller nämligen äppelsyra , som hjälper till att lysa upp emaljen på tänderna.
Och mycket mer hälso fördelar! P.S Jordgubbar är vätskedrivande, så kom ihåg att dricka tillräckligt under dagarna (samt salta på), särskilt på sommaren när vi förlorar en hel del extra 🙂
Viitteet/Referenser:
J Nutr
Am J Clin Nutr
J Am Coll Nutr
Besthealthmag
Pingback: bu site sitemap tarafından güncellenmiştir