En vanlig vardag för mig

Vaknar, av något ljud av någon annan som är vaken eller av min hund som gråter eller slickar mig i ansiktet. Stiger upp. Går på toaletten, sjukt kissnödig. Tvättar ansiktet. Går barfota ner för trappan och hoppas på färdigt kaffe. Oftast inte. Både jag och pappa vill ha olika starkt kaffe, han dricker typ svartare än natten, som smakar också aska och man får magont från döden. Aja, sätter på kaffet, dricket flera glas vatten (törstig som öknen på morgonen) och tar mina tabletter/vitaminer. Sätter på på radion och tar fram alla frukost grejer.. oftast är jag fortfarande i sovmössan och gör bara det enkalste, snabbaste alltså gröt, ägg, kokosolja, smaksättning, topping med kvarg och frukter/bär/nötter osv. Ibland får jag lyx gröt av pappa, han är typ mästarkocken själv och gör den godaste gröten ever, låter den koka länge i kastrullen och bli fluffig, men annors gör jag den snabbt i mikron och samtidigt äter jag något annat på sidan om, kanske mackor eller tuggar otåligt på det sura äpplet haha. Äter frukosten. Dricket kaffe som avslutning, 2 XL koppar med mycket mjölk, mums, perfekt. Då börjar hjärnan vakna och jag läser lite tidning eller går igenom saker som ska göras idag. Ibland och alltid nästan om somrarna så äter jag frukost ute och då är det passligt varmt (inte kokande hetta och inte så kyligt att man måste ha jacka på sig) och det är 10+++ påeng med havsutsikt och kvittrande fåglar och allt smakar prima perfekt. 

ovanligt att man har färskpressad juice eller färskt bröd eller ork att steka ägg och så minimal kopp haha, typ tvärtom ur hur mina vanliga frukostar ser ut, men IBLAND! ibland vaknar man med konstiga cravings

Då kopparna är slut, eller så tar jag med kaffet, går jag till datorn. Där sitter jag pillar på datorn, svarar på mejl, bloggar, om jag har tid gör jag annat extra, facebookar och läser bloggar eller annan text men oftast gör jag PT jobb och det tar ca. 3h eller mera ibland en hel dag, om ett helt nytt schema skall fixas, beroende på personen, målet och om det är en ny person eller bekant eller ifall jag redan planerat färdigt under natten/dagarna schemat. Ibland är det ”bara” små fixningar men som är lika viktiga och tar tid för man vill ha det bra gjort, jag är ingen perfektionist det har jag aldrig varit men i dessa saker och ifall det gäller andra personer vill jag alltid göra dem nöjda och bekväma, så bra som möjligt, typ aldrig nöjd.. Sen blir jag styv i nacken och ögonen ser numror och fyrkanter efter ingen paus, ibland springer jag efter något mellis eller något att dricka haha men oftast är jag i fullgång och vill inte ta paus innan allt är färdigt.

får massage på gården efter pannkaksfest med familjen förra året, haha 😀

Sen är det skönt att sträcka på sig, äta lunch i lugn och ro. Klockan är ganska mycket redan då, och jag är sugen på att vara lite social och då umgås jag med familjen och är lite utomhus, pratar, skrattar, ser pojkarna leka på gården eller så kanske jag besöker någon vän eller släkting. Om ingen är hemma, alla jobbar eller så, så går jag till gymmet.

Fixar mig lite (borstar håret och ibland lite mascara men om sommrarna orkar jag inte XD och byter till träningskläder) Gör sedan mina aminosyror i shakern och lägger den i frysen (sååå gott), äter mellanmål och tar med mig lite till gymmet också oftast direkt efteråt något eller ibland också under träningen ifall jag känner att jag behöver extra energi under en lite längre träning, om det behövs en till kopp kaffe eller nocco, oftast inte. Kollar att allt är med en sista gång och åker iväg till gymmet. Där gymmar jag allt från 40-90 minuter långt pass, beroende på om jag värmer upp eller hur schemat ser ut, och om jag har tid eller inte. Där gymmar jag och bästa träningen är då man inte har bråttom någonstans, får i lugn och ro vila mellan övningarna och lasta på mera vikt, njuta och skratta för sig själv hur underbart det är eller lite skvallra med gymkompisarna där, men ibland är jag också helt för mig själv och då har jag musiken i öronen och taggad, fokuserad 100% och glömmer ALLT, bara jag och vikterna, så fint. Älska/hata känsla. Älska mesta delen, men hata under dendär lilla pressen tex. under benträningen haha fyfan vad tufft det är ibland och tungt, men samtidigt så härligt och underbart, svetten rinner från pannan och du biter ihop och oftast blir grimasen en blandning av leende och ilska haha, alltså bästa som finns är då du är så himla stark på gymmet och får grym kontakt med musklerna och bara känner att THIS IS WHAT I LOVE, this is my thing!!! 😀

njutit en nocco på gymmet nomnom

Efter ca. en timme äter jag mina riskakor med jordnötssmör, ibland om jag har tid gillar jag att sitta där en stund och chilla (om jag har ska träna någon kund, gör vi oftast det nu) ..& njuta av känslan efteråt och fundera på allt från himmel och gjord, efter tio stycken selfies i spegeln förstås (om jag orkat, ibland skiter jag i det, går i perioder haha ibland vill jag bomba media med flexningsbilder i toaletten (så pinsamt) men ibland vill jag bara hålla känslan och kärleken för mig själv, behöver inte dela med mig den, räcker med att jag njuter av träningspassen själv och glömmer media för en stund, helst en längre stund. Jag kan nästan påstå att jag ”älskar” media, instagram, eller kanske inte älskar men gillar mycket då det får mig peppad, glad, inspirerad och kontakt med fina människor, men livet utanför är hundra tusen gånger härligare, viktigare, underbarare och jag skulle ALLTID välja livet framför den minimala appen som tar hälften av vår tid, människorna och alla känslor, upplevelser där ute är hundra gånger viktigare och mera inspirerande än media, jag vill leva, inte leva på lossas på nätet, jag vill leva påriktigt och leva ordentligt. Och det gör jag!)

Sen är det dags igen att cykla iväg hem eller ifall jag har tur får jag skjuts 😉 Går till duschen hemma om jag inte är vrålhungrig och äter direkt. Sen byter jag om och äter middag med familjen. Sen vilar jag en stund, kanske med en bok/tidnig/datorn/ingenting. Sen spenderar jag tid med min familj/vänner en stund och så jobbar jag några timmar ännu om något blev ofärdigt på morgonen. Sen blir det kvällsmål, kvällspyssel och senare kollar jag på film länge, har det bra med  fint sällskap och lite snacks, (kvällen äter jag som mest, typ 3 st stora kvällsmål, haha nomnom) och lägger på bekväma kläder och stänger mobilen för några timmar. Innan jag går till sängen tar jag magnesium, tvättar mig, och läser bok. Sen somnar jag efter midnatt. 

om jag är ensam om kvällarna haha #mode

Så ser min vardag ut just nu! Om jag jobbar på kryssningsfärjan eller inte är hemma ser den HELT ANNORLUNDA UT. 😀 Spec. om sommaren så kan mina vardagar förändra från dag till dag och inte alls har regelbundet liv och bara springer från stad till stad till andra människor och blir bjuden på kaffe eller solar på stranden eller är hela natten uppe och sover halva dagen bort haha. Men under vinter,våren,hösten och jag inte jobbar/går skola då så gillar jag både regelbundet och även lite kaos och spontana äventyr! 😉

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *