CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH ICECREAM RECIPE

Igår var en riktigt återhämtnings dag där jag både fixade matlådor, bakade gott, gjorde lunch åt familjen, badade bubbelbad, tog hand om mig själv.. Behövdes verkligen! Sov också en hel del och känner mig inte alls förkyld eller trött/frusen/borta mera. Back to business! Men tänkte dela med mig lite av det goda jag bakade igår, nämligen Chocolate Chip Cookies.. Hade länge funderat, vad är jag sugen på? Något extra gott, men kom inte på något!! Ville inte ha tråkig glass/godis/chips som man kan äta när som helst, ville inte heller ha typ cupcakes då de alltid blir för torra eller degiga… men något som FÅR vara degigt och gott är däremot Chocolate Chip Cookies, ååååh nam! Då tanken slog mig i huvudet kunde jag inte motstå att börja experimentera i köket! Köpte alla ingredienser och bara började, gjorde dubbel sats av smeten och la hälften i ugnen till kakor och de andra gjorde jag till cookie dough med vaniljglass, kan inte säga annat än… dröm i mun. Aja, ska inte babbla på så mycket utan delar med mig receptet, rekommenderar att pröva! Passar alla ifall ni frågar mig 😉 Både chokladälskare, barn, gamla, glassälskare och kexälskare eller bara allmatälskare som jag! P.s Jag skriver alltså i parentes dubbelsatsen som jag använde och så ett annat tips, för fattiga studerande eller snåla som jag så köp choklad från lösgodis hyllan istället, blir ju hälften billigare typ! Istället för att köpa marabou som kostar säkert tusen euro kilo haha… Nä men rekommenderar också att köpa hälften eller endast mörkchoklad då smeten kommer bli väldigt söt, som jag dock aldrig haft något emot men denna gång så 😉 Man kan ju ringla på lite choklad sen senare om det behövs mera än 600g haha… ;D

uhiyhi

Chocolate Chip Cookies:

  • 225g smör/margarin (450g, använde osaltat)
  • 2,5 dl brun farin (5dl)
  • 1,75 dl strösocker (3,5 dl)
  • 1 tsk vaniljsocker (2tsk)
  • 2 ägg (4 ägg)
  • 4 dl vetemjöl (8dl)
  • 1 tsk bikarbonat (här tog jag bara 1tsk då man inte vill direkt känna bakpulver smak i smeten :D)
  • 0,5 tsksalt (0,5 tsk eftersom jag använde saltade nötter)
  • 3 dl chokladknappar (tog 300g mjölkchoklad och 300g mörkchoklad)
  • 1 dl grovhackade hasselnötskärnor (2 dl böt mot saltade jordnötter istället, billigare och godare :D)

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Arbeta samman smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda väl.
  3. Blanda samman mjöl, bikarbonat och salt. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt choklad och nötter. Klicka ut HALVA smeten på bakplåtspapperet och grädda kakorna i 8-10 minuter.

ujuju

Chocolate chip cookie dough icecream:

  • Chocolate cookie dough smet (halva som blev över från receptet ovan alltså)
  • Glass
  1. Andra halvan av degen blandar du med köpt vaniljglass/gräddglass/valfri smak (jag tog 1L vanlig vaniljglass) och lägger i frysen så många timmar du orkar vänta och blandar alltid om ibland. Jag la den säkert bara en timme men lämnade lite mer i 4timmar och gud så gott det blev ju längre man väntade haha ;D
  2. Ät kakorna & degen/glassen som de är, eller toppa på glassen/ använd glassen som en dipp och dippa kakorna i det haha 😀 Så gott med smält choklad men även själva smeten… Nomnom!
Smaklig kak-deg-glass-bakning!
jj
English Translate: (I used google translate, hope you understand anyway)
Yesterday was a real recovery day in which I both made lunchboxes, baked, made lunch for the family, bathed, took care of myself .. was really needed! Also slept a lot and did not feel at all cold or tired / frozen / away more. Back to business! 😉 But I thought to share with me some of the good things I baked yesterday, namely chocolate chip cookies .. Had been thinking, what am I craving for? Something special, but what ?? Did not want regular ice cream / candy / chips that you can eat at any time, did not want to bake cupcakes as they always will be too dry or doughy … but something that can and NEEDS be dought is -> Chocolate Chip Cookies, oooooh yummie ! When the thought hit me in the head, I could not resist to start experimenting in the kitchen! Bought all the ingredients and just started, did the double batch of batter and put half in the oven for cakes and the other half I made cookie dough vanilla ice cream, can not say other than dream in the mouth. anyway, will not babble on so much but share the recipe, I really recommend to try it! Fits all if you ask me;) Both chocolate lovers, children, old, icecream lovers and cookie lovers or just every kind of food lovers, like me 😀
8888ggg

Chocolate Chip Cookies:

So I made the DOUBLE recipe, as you see in the parentheses

  • 225 g butter / margarine (450g, used unsalted)
  • 2.5 dl brown sugar (5dl)
  • 1.75 dl granulated sugar (3.5 dl)
  • 1 teaspoon vanilla (2 tsp)
  • 2 eggs (4 eggs)
  • 4 dl flour (8dl )
  • 1 tsp bicarbonate/baking soda (I only took 1 teaspoon when you do not want to directly feel the taste of baking soda in the batter :D)
  • 0.5 tsp salt (0.5 tsp because I used salted nuts)
  • 3 dl chocolate buttons (I took 300g milk chocolate and 300g dark chocolate)
  • 1 dl coarsely chopped hazelnuts (2 dl salted peanuts instead, cheaper and tastier :D)
Do this:

  1. Preheat oven to 225 °c.
  2. Line a baking sheet with parchment paper.
  3. Working together butter, brown sugar, granulated sugar and vanilla sugar.
  4. Add the eggs, one at a time and mix well.
  5. Mix together the flour, baking soda and salt.
  6. Stir mixture into the egg mixture and add the chocolate and nuts.
  7. Click out half the batter on the baking sheet and bake the cookies for 8-10 minutes.

    Chocolate chip cookie dough icecream:

  • Chocolate cookie dough batter (half that was left over from the recipe above, that is)
  • Icecream
  1. Second half of the dough, mix with bought vanilla ice cream / ice cream / any flavor (I took 1L plain vanilla ice cream) and put in the freezer so many hours you can be bothered to wait and mix it always sometimes. I put it safely only an hour but left a little more in 4hrs and as it was way better!
  2. Eat the cookies as they are, or top of the ice cream / use ice cream as a dip and dip the cookies in it haha: D so plenty of melted chocolate but also the batter … nom nom! And eat the dough with icecream as it is 🙂 Enjoy!

hh

kk

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *