Aamiainen houkuttelee heräämään uuteen päivään

Oletko aamiaisen ystävä kuten minä, tai kuulutko niihin, joilla ei ole ruokahalua aamulla?

Ilman aamupalaa en suostu päivääni aloittamaan, vaikka aamulla ei olisikaan nälkä. Suurin osa arjesta laitan melkein aina helpoin ja nopein vaihtoehto + kahvia tietenkin. Ihanaa on viikonloppuna kun teet jotain poikkeuksellista, vaikkapa suklaakahvia maitovaahdolla tai smoothiebowls mihin laitan kaikki erikoiset hedelmät ja siemenet, esim. paahdettuja kikherneitä! Tai hotelliaamiainen, nam!

Jotta postaus olisi mahdollisimman lyhyt.. Jaan vain pari vinkkejä järjettömän hyvään puuroon, jota syön melkein joka ikinen päivä, koska tykkään siitä! Ihmeellistä että noin vuosi takaperin, inhosin puuroa. Ehkä johtui siitä että käytin pikakaurahiutaleita ja pari säälittävää marjaa päälle.

Vaihtelua kaurapuurolle:

Tuorepuuroa ”overnight oats”

Perusohje tuorepuurolle: sekoita kauhrahiutaleita ja valitsemasi neste esim. maito yhteen, sulje yöksi kannelliseen rasiaan jääkaappiin, kaada aamulla lautaselle valitsemiesi täytteiden kanssa.

En ollut niin fani tästä versiosta.. Tämä ei maistu mielestäni puurolta, vaan muistuttaa pikemminkin mysliä. Pakko myöntää että oli kyllä ihan herkullista mutta ei juuri minun juttu.

Käytä muita viljoja
Keitä puolet osasta ruis / tattari / ohra / speltti / riisihiutaleissa ja saat uusia makuelämyksiä! Tästä tykkäsin todella paljon, minun uusi suosikki on tarttaripuuro! 🙂

Monet käyttää isoja kaurahiutaleita ja sopivat erityisesti niille, jotka toivovat puuroonsa karkeampaa rakennetta, itse en pidä..

Sitten on niitä, jotka ovat keittävät puuron joukkoon porkkana- / kesäkurpitsa- / punajuuri- / omena- raastetta... tämä tuntuu hieman hassulta mutta mielenkiintoiselta, en itse ole koskaan kokeillut mutta varmaan pitäisi testata.

Oletteko kokeilleet keittää suosikki tee:ssä? Tosi hyvää!
Juon usein teetä iltaisin, ja ylimääräinen teevesi käytän aamulla puuron keittämiseen. Esim. vanilja-kerma maku, namia. Tai omena-kaneli tee?

Muista myös käyttää ihania mausteita ja makuja puuron joukkoon! Ei vain suola riitä 😉 Uskaltakaa kokeilla jotain ihan uutta!

Neilikka, piparkakkumauste, kaakao, vanilja- / lakritsijauhetta, minttusuklaa tippoja, jne. Itse käytän AINAKIN paljon suolaa ja kanelia.

Laita puuron päälle mitä tahansa, anna mielikuvituksen lentää. Esim. kookoshiutaleita, banaanisipsejä, pakastettua viinirypäleitä, Foodin chiasiemeniä, tummaa suklaata, Delight brownie proteiinipatukoita, kookosöljyä, jne.

Tässä myös Anna Koo juuri jakoi herkullisen puuro-reseptin, tsekatkaa ihmeessä!

Hauskaa viikon alkua!

Frukost..

Är ni frukost älskare som jag, eller tillhör ni dem som saknar matlust på morgonen?

Jag kan vara allt från ett matvrak på morgonen, speciellt vid buffee bord, drömmen. Men även den personen som helst gör något snabbt, enkelt på morgonen och kaffe såklart. Lyxen på veckoslutet då man gör något extra, allt från chokladkaffe med skummad mjölk till smoothiebowls och atlantens alla frukter och frön toppat på.

För att göra det kort, delar jag med mig några variationer till den vanliga havregrynsgröten som jag överraskning nog inte alls gillade förut (kanske på grund av en minuts gröten med några få bär som topping) men som typ alltid är med nu, med ärliga åsikter också.

Istället för vanlig havregrynsgröt:

Overnight oats
Inget fan över denna. Var helt okej men kändes inte helt rätt. Prövat två gånger och båda gångerna hat det slutat med att jag värmer i mikron.

Koka med hälften råg/bovete/havre/spelt/fullkorn/risgryn och du får nya smakupplevelser! Detta gillade jag, min nya favorit är bovetegryn! Blir mycket tjockare 🙂

Stora havregryns flingor är jag inget fan av. Tar typ sju timmar att koka, får aldrig bra slutsats.

Sen finns det ju dem som orkar koka i morot/zucchini/rödbeta/äpple rivet, känns lite lustigt men intressant, har aldrig prövat men kanske borde testas, även om man inte har världens sug efter grönsaker på morgonen.. Frukt däremot! Bombsäkert.

Något jag gillade däremot var att koka i sitt favorit te, dricker ofta te på kvällarna så det som blir över använder jag ibland till frukosten, typ vanilj-grädde smak mums. Eller äpplekanel?

Andra vanliga men bra tips är att använda olika kryddor, smaker, toppings våga pröva nytt!
Nejlika, pepparkakskrydda, kakao, vanilj/lakritspulver, bittermandel arom, kokosolja, kokosflingor, bananchips, rostade nötter, mörk choklad, Brownie proteinbars, Foodin chiafrön, m.m. Salt och kanel är ett varje dags måste däremot 😂

Nog om gröt prat, nu till ärenden!
Ha en fin vecka!


Yhteistyössä/ I samarbete med Delight Finland, Foodin, Laitilan Kanatarha

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *