Twix jäätelökakku – Twix glasstårta

Resepti kakusta tulee suosikki bloggaajalt, Fanny. Alkuperäinen resepti löytyy täältä, olen muokannut hieman ja käytin jäätelöä suklan sijasta joten lopputulos oli Twix jäätelö kakku, erittäin hyvä!

Twix kakku

Kakku:

  • 1 purkki keitetyt valkoiset pavut (224 g) hyvin huuhdeltu
  • 2 Laitilankanatarha munaa
  • 3 ruokalusikallista Fibersirap gold (tai muu, valinnaisen nesteen makeutus-, esim. Hunajaa tai agave)
  • 2 ruokalusikallista kookosöljy, nestemäinen
  • 3 rkl kookos jauhoja
  • 2 ruokalusikallista Sukrin Gold (tai muita, valinnaisia ​​ruskea makeutus-, esimerkiksi kookos sokeria tai fariinisokeria)
  • 1/2 tl vanilja jauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl ruokasodaa
  • 1/4 tl suolaa

Kakun muruset:

  • 60g Fibersirap Gold
  • 25g heraproteiinijauhetta
  • Proteiinipatukka DELIGHT (käytin itse Cookie dough, mutta voi toki käyttää mikä vain)
  • 20g mantelijauhoa
  • ripaus vanilja jauhetta
  • ripaus suolaa

Kinuskikastike: 

  • 2 tölkkiä kookosmaitoa/kermaa
  • 4 rkl siirappia

+ Valinnainen jäätelö tai sulatettu suklaata

Tee näin:

  1. Aloita kakusta: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Valua ja huuhtele pavut tarkasti useita kertoja. Sekoita sitten yhdessä muna ja siirappi tasaiseksi tahnaksi. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Lisää nestenmäinen kookosöljy ja kuiva seos ja sekoita yhteen kunnes taikina on tasainen.
  2. Kaada seos leipä muotoon, leivo uunissa noin 20 min, Anna kakun jäähtyä täysin ennen kun aloitat rakentaa kakkua.
  3. Anna uunin olla 175 asteella, ja tehdä kakunmuruset seuraavaksi;
  4. Kaada siirappi kulhoon. Sekoita kuivat ainekset joukkoon. Jaa noin 10 palasiksi, rullaa palloiksi, tasoita uunipellillä. Paista uunissa noin 6 minuuttia. Anna jäähtyä että kakut ehtii kovettua, laita sivulle.
  5. Kinuskikastike: Sekoita kookosmaito ja siirappi pienessä kattilassa. Kiehauta, laske lämpöä ja anna kiehua medium lämmöllä. Sekoita säännöllisesti. Riippuen mitä kookosmaitoa käytät, kestää eri aikaa nesteen vähentämiseen. Kun on muuttunut paksuksi kultaiseksi kinuskikastikkeeksi, ota kattila pois ja jäähdytä heti.  Sinulla pitäisi nyt olla yli 2 dl kinuskikastiketta.
  6. Rakenna kakku: Viipaloi kakku pitkittäin niin sinulla on kaksi kerrosta. Kaada noin 1 dl kinuskikastiketta pohjan yli.
  7. Ripota puolet muroista päälle. Aseta jääkaappiin jonkin aikaa että kinuskikastike asettuu hieman.
  8. Aseta toinen kakku kerros, kaada loput kinuskikastikeesta ja anna seistä jääkaapissa kunnes otat jäätelöä esille tai suklaata sulatat päälle, kun kakku on jäähtynyt ja valmis, koristele loppu muroilla ja tarjoile jäätlön kera.

Svenska

Recept på tårtan kommer från ingen annan än min favorit bloggare, Fanny. Original receptet hittar ni här, jag redigerade lite och använde glass med tårtan istället för choklad som jag inte hade kvar, så det blev en twix glasstårta istället, supergott!

TWIX-TÅRTA

20x10cm

Kaka:

  • 1 tetra kokta vita bönor (224g) väl sköljda
  • 2 Laitilankanatarha ägg
  • 3 msk fibersirap gold (eller annan, valfri flytande sötning, exempelvis honung eller agave)
  • 2 msk kokosolja, flytande (micra några sekunder, låt svalna)
  • 3 msk kokosmjöl
  • 2 msk sukrin gold (eller annan, valfri brun sötning, exempelvis kokossocker eller farinsocker)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/4 tsk salt

Kaksmul:

Kolasås:

  • 2 burkar kokosmjölk/grädde
  • 4 msk sirap

+ valfri glass eller smält choklad

Gör såhär:

  1. Börja med kakan: sätt ugnen på 175 grader. Häll av och skölj bönorna noga, gärna flera gånger. Mixa sedan ihop med ägg och sirap till en slät smet. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt den flytande kokosoljan och den torra blandningen och mixa igen så du får en helt slät smet.
  2. Häll smeten i en avlång brödform och grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter (till en provsticka kommer ut torr). Låt kakan svalna helt innan du bygger tårta.
  3. Låt ugnen stå kvar på 175 grader, och gör kakorna för kaksmulet på en gång;
  4. Kaksmul: mät upp fibersirap i en skål. Rör ner torra ingredienser och arbeta ihop till en deg. Dela upp i ≈10 bitar, rulla till bollar, platta till och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda tills gyllene, ca 6 minuter. Låt kakorna svalna, så de blir riktigt krispiga, innan du krossar dem. Ställ kaksmulet åt sidan.
  5. Kolasås: rör ihop kokosmjölk och sirap i en liten kastrull. Låt koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra. Rör med jämna mellanrum. Beroende på vilken kokosmjölk (=vilken fettprocent) du använder tar det olika lång tid för vätskan att reduceras. När du har en tjock, gyllene kolasås drar du kastrullen från värmen. Låt svalna – helt. Du borde nu ha drygt 2 dl kolasås.
  6. Bygg tårtan: skär kakan på längden så du får två lager. Bre inte riktigt 1 dl kolasås över botten.
  7. Strössla över lite mer än hälften av kaksmulet. Ställ in i kylen en stund, så kolasåsen tjocknar lite.
  8. Lägg på det andra kak-lagret, toppa med resten av kolasåsen och låt stå i kylen medan du tar fram glassen eller chokladen som du serverar kakan med när det väl svalnat.
  9. Toppa med resten av kaksmulet.

The post is in cooperation with ALPHA DELIGHT FINLAND, And as usual I got you a discount with 10% of their Products, hope you’ll enjoy them! I love specially their proteinbars but maybe even more the rawbars, I will write an Review on theese later. xo

Facebooktwittermail

255 kommenttia “Twix jäätelökakku – Twix glasstårta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *