Miten saada valkoiset hampaat?

Valkoiset hampaat tekevät kauniin ja raikkaan hymyn, ja niitä on tavoiteltu milloin milläkin konstilla jo monien vuosien ajan. Mikäli ei halua kalliisiin kosmeettisiin toimenpiteisiin ruveta, niin tässäpä muutamia vinkkejä.

Sanomattakin on selvää, että huolellinen harjaus pitää hampaat puhtaampina ja valkoisempina, mutta myös suun ja koko kehon bakteeritasapaino on merkittävä tekijä valkoisten hampaiden aikaansaamiseksi. Vaikka kuinka harjaisit hampaita, ne saattavat olla keltaiset, jos suun ja koko kehon bakteerikanta on huono. Kaikki sellainen, joita ihminen syö ja jotka tuhoavat mineraaleja kehosta, tuhoavat myös hampaita (sokerit, prosessoidut ruuat, myrkyt jne.)

Hampaidenvalkaisupaketit

Etenkin Suomen markkinoilla on paljon tehottomia hampaidenvalkaisupaketteja, ja monet hammaslääkäritkin veloittavat maltaita hampaidenvalkaisuprosessista, joka ei loppujen lopuksi edes näy missään, tai sitten hohto kestää vain hetken aikaa. Jos hampaidenvalkaisupaketteja haluaa käyttää, niin tehokkaimmat pakkaukset löytyvät, mistäpäs muualtakaan, kuin jenkeistä ”Hollywood-hymyjen kotimaasta”. Esimerkiksi Crestin 3D WhiteStrips-hampaiden valkaisuteippejä saa jenkeistä melkein joka apteekista ja supermarketista, ja ne ovat todella tehokkaita. Suomesta niitä ei valitettavasti saa, mutta esimerkiksi Amazonista tai Ebaystä niitä voi helposti tilata Suomeenkin. Paketin hinta vaihtelee 20-60 dollaria riippuen valkaisutehosta, ja yhdessä paketissa on useita teippejä, jotka vaan teipataan suuhun muutamaksi tunniksi usean päivän ajan. Viikon kuurilla kyllä rupeaa tulemaan huomattavia tuloksia!

Näissä teipeissä on voimakasta peroksidia, joka vaalentaa hampaat erittäin tehokkaasti – MUTTA myös syö hampaan kiilteen pois. Siksipä näitä teippejä ei todellakaan kannata käyttää erityisen pitkiä jaksoja. Hampaan kiille on kyllä uusiutuvaa, mutta tällainen peroksidikäsittely rasittaa hampaita paljon.

 

20161108232544_img_1819

 

Luonnonmukaiset keinot

On myös paljon luonnollisia keinoja pitää hampaat valkoisina tehokkaan harjauksen ja hampaiden putsauksen lisäksi.

Kookosöljy

On yksi parhaimmista luonnonmukaisista keinoista saada valkoiset hampaat. Pari kertaa päivässä kookosöljyä otetaan suuhun ja purskutellaan muutaman minuutin ajan, ja sylkäistään pois. This ain’t no bullshit. 😀 Testattu on ja toimii. Kookosöljy poistaa myös erittäin tehokkaasti bakteereja suusta ja parantaa ikenen kuntoa, joten se ei mikään turhake ole.

Ruokasooda

Tottumattomille tämä saattaa kuulostaa hippeilyltä, mutta hampaat saa selvästi valkoisemmaksi, kun harjaa kuurinomaisesti hampaat ruokasoodalla, eli laadukasta ruokasoodaa hammasharjaan hammastahnan tilalle ja harjaamaan. Ruokasooda on todella emäksistä ja se puhdistaa hampaita tehokkaasti, mutta syö myös kiillettä, joten sitäkään ei voi käyttää pitkäkestoisesti.

Kurkuma

Kurkuma on siitä erikoinen yrtti, että se värjää monet paikat voimakkaasti keltaiseksi, mutta mikäli sillä harjataan hampaita – se värjääkin ne valkoiseksi. Ja tämäkin on ikivanha keksintö, joka kyllä toimii. Kurkumajauhetta laitetaan hammasharjaan tahnan tavoin, ja harjataan hampaita säännöllisesti. Niin hassulta kuin tämä menetelmä kuulostaakin, niin huomasimme sen kyllä toimivan. 😀 Hammarharja kyllä jää keltaiseksi.

 

 

 

20161108232821_img_1822

 

13173919_10205173095601996_2783143221482053356_n-1

 

 

 

N&N

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *