Thanksgiving | Kiitospäivä

Heippa,

Torstaina vietettiin Thankgiving Day:tä eli Kiitospäivää, ja sehän on tunnetusti amerikkalaisille todella iso,  kansallinen juhlapäivä. Thanksgiving on muuten siitä todella ainutlaatuinen juhla, koska se ei ole uskonnollinen juhla eikä siis ole sidoksissa ollenkaan mihinkään tiettyyn uskontoon (niin kuin virheellisesti jotkut ovat kirjoittaneet ja  luulevat , että kiitospäivänä kiitetään vain Jumalaa). Näin ollen jokainen amerikkalainen, uskonnosta riippumatta, juhlii Kiitospäivää. Kiitospäivänä ollaan kiitollisia kaikesta, mikä tuo iloa ja onnea elämään, ystävistä, perheestä, terveydestä…jne, ja sitä vietetään yleensä perheen ja ystävien kanssa.

thanksgiving

Thanksgiving-päiväänhään kuuluu poikkeuksetta se, että syödään todella paljon, vähän niinkuin ”Joulupöytä-kulttuuri” Suomessa. Meidän illallispöytään kuului perinteisesti kalkkunaa, leipää, paljon erilaisia lisukkeita; perunamuusia, bataattimuusia, salaattia, hilloa, kurpitsapiirakkaa…yms. Tuo bataattimuusi oli muuten ”päällystetty” vaahtokarkeilla (ihan uusi juttu meille, mutta tämä on kuulemma perinteinen amerikkalainen tapa), ja oli kyllä älyttömän hyvää. Kannattaa kokeilla!
Meitä pyydettiin tekemään jotakin suomalaista ruokaa illallispöytään vietäväksi. Päätimme sitten  tehdä suomalaisen porkkanalaatikon, sillä se sopi oranssilta väriltääkin hyvin Thanksgiving-päivään heh. Tämä oli hitti, ja kaikki tykkäsivät siitä.

thanksgiving dinner

 

Suomalainen porkkanalaatikko, jonka teimme Thanksgiving-illallispöytään. Amerikkalaiset tykkäsivät kovasti tästä.
Suomalainen porkkanalaatikko, jonka teimme Thanksgiving-illallispöytään. Amerikkalaiset tykkäsivät kovasti tästä.

 

Bataattimuusi päällystettynä vaahtokarkeilla. Tätä perinteistä amerikkalaista reseptiä kannattaa kokeilla! Ihmeen hyvin sopii tuo vaahtokarkki.
Bataattimuusi päällystettynä vaahtokarkeilla. Tätä perinteistä amerikkalaista reseptiä kannattaa kokeilla! Ihmeen hyvin sopii tuo vaahtokarkki bataatin kanssa.

thanksgiving

thanksgiving

Kiitospäivän jälkeinen perjantai on Musta Perjantai eli Black Friday, joka on ilmeisesti rantautunut kovasti Suomeenkin. Tällöin kaikissa kaupoissa on suuret alennusmyynnit, ja ihmiset menevät melkeinpä ”sekaisin” täällä Amerikassa, ja kaupat ovat ihan järkyttävän täynnä ihmisiä, ja monet jopa tönivät todella voimakkaasti toisiaan, että saavat ensimmäisinä parhaimmat tuotteet. Ihan suosiolla vältimme ostoskeskuksia tuona päivänä, nettishoppailu oli paljon rauhallisempaa.

Moikka taas seuraavaan kertaan, ja muistetaan olla kiitollisia pienistäkin asioista 🙂

-Nita&Nina

Facebooktwittermail

7 kommenttia “Thanksgiving | Kiitospäivä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *