kiireisen ihmisen lenkki – vinkki

No mitenkä se juoksu kulkee? Eiks ookkin vähän tylsää vetää aina sitä samaa purtsaria ympäri, viikosta toiseen. Tässä aiemmassa postauksessa mä jo vähän avasinkin eri vaihtoehtoja, joilla saat monipuolisuutta ja yhtälailla intoa sun lenkkeihin. Mut tästä kyseisestä kombosta on tullu ihan mun lemppari. Tää sopii niille päiville, kun ei ole aikaa kuluttaa lenkkarin pohjaa tuntitolkulla. Nopee ja helppo, niinku Akseliki sanois, vaan empä menis siitä helposta takuuseen.

 

Suorittamiseen suosittelen jonkinlaista pururataa tai hiekkatietä ja yks mäkikin pitäis matkan varrelta löytyä. Muita välineitä ei sitten tarttekaan, kuhan alueelta löytyy lyhtypylväitä. Tätä reeniä tehdessä näytät takuulla tyhmältä, joten mene piiloon tai tee asenteella.

 

 

Treeni koostuu kahdesta osasta ja ensimmäinen rasti on ylämäki, jota ramppaamalla saadaan hiki pintaan ja sykkeet nousemaan. Kun lämpö on saatu päälle on aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Tämä on tolppa-osio, jossa keskitytään sykkeen lisäksi muun muassa motoriikkaan ja liikkuvuuteen.

 

Ylämäki x viiis

Idea on simppeli: Juokset mäen ylös viidesti, täysiä ja palautteluksi kävelet takasin alas. Mäen valinnalla voit vaikuttaa treenin tehokkuuteen. Luonnollisesti, mitä pidempi ja jyrkempi mäki, sitä tappavampi reeni.

 

Tolppien välit x viis

Seuraavassa osiossa taitat aina yhden lyhtypylvään välin alla olevilla tyyleillä. Pidä palautteluvälit mahdollisimman lyhyinä ja anna palaa!

1.Kääpiökävely

..Eli kyykkykävely. Kädet voi pitää niskan takana tai ojennettuina eteen, tämä voi auttaa tasapainon pitämisessä. Liike avaa kivasti lonkankoukistajia ja aktivoi reisiä ja hanuria.

2.Rapukävely

Kävely kontillaan, mutta niin että napa osoittaa kohti taivasta. Pidä keskikroppa tiukkana ja pylly irti maasta, ylläri! Hanskojen käyttö voi olla muuten paikallaa. Liike aktivoi etenkin olkapäitä ja käsivarsia.

3. Kantapäät peppuun

Perus tikutusta, mutta kantapäiden on tarkoitus koskea jokaisen askeleen välissä hanuriin. Tai ainakin niin lähelle kun ne vaan satut saamaan.

4.Polvet korviin

Jälleen juoksuksi, mutta tällä kertaa viedään polvet mahdollisimman korkealle kropan edessä, niin ylös kuin suinkin mahdollista. Eteneminen tällä tyylillä ei muuten ole kovin nopeaa, eikä kuulukkaan. Alkaaks puuskuttaan?

5.Futis siksakki

Viimeinen liike on futis siksakki. Tää on se liike, mitä kundit tekee aina fudistreeneissä. Liikkeessä juostaan rintamalinja sivulle ja askelletaan vuorotellen jalalla ristiin kropan edessä. Muista vaihtaa puolessa välissä rintamasuuntaa. Tässä huomaat, miten vaikeeta se motoriikka on heikommalle puolelle.

 

Siinä se! Takuuvarma ja tehokas hölkkälenkin korvike.

kiireinen
#reilupeli tai ei, pistin Akselin vetää tän setin! Kuuntele juttu täältä.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *