Vauhtisammakon juoksukoulu

Keskiviikkona kokoonnuimme finalistimimmien kanssa Eläintarhan kentällä treenaamaan juoksemista. Juoksu on mulle ollut tuttua aerobisen liikunnan muotona treenin ohessa, mutta tekniikka onkin aivan asia erikseen.

Käytiin läpi hyvä alkulämmitely ja venytykset, jonka jälkeen ruvettiin hiomaan tekniikkaa. Otettiin videoita meidän juoksutyylistä ja sitten yhdessä treenattiin ja hiottiin tyylistä oikeanlainen; tarkistettiin jalkojen välimatka, polvien asentoa, käsien kulmaa ja liikerataa. Kiinnitettiin huomiota myös askellukseen.

Eteenpäin pystyy toki porskuttamaan ihan millä tyylillä vaan, mutta ainakin omalla kohdallani juoksukoulu tuli todellakin tarpeeseen. Yllättävän paljon vaatii ainakin alkuun keskittymistä, että kroppa tottelee mieltä ja samalla vauhti olisi hyvä.

 

Loppurutistukseksi väännettiin yläasteelta tuttu cooperin testi, jossa ideana on juosta mahdollisimman pitkä matka 12 minuutissa. 2610 metriä oli mun tulos, joka yllätti mut itsenikin!

Kiitokset vielä Vauhtisammakolle vauhdikkaasta iltapäivästä ja vinkeistä! Näitä on sitten hyvä muistella, kun spurttaa menemään aamuaerobisella! 😀

http://www.seiska.fi/Viihdeuutiset/Miss-Helsinki-finalistit-Cooperin-testissa-kolme-jatti-juoksematta/1113875

Facebooktwittermail

29 kommenttia “Vauhtisammakon juoksukoulu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *