Tämän ohjeen jälkeen RAKASTAT parsakaalia!

Pari päivää sitten mulla tuli ekaa kertaa kyllästyminen HeVi-osastolla. Tuntui, että oon kokeillut jo kaikkia vihanneksia – taisiis kaikkia niitä, joita osaan pomminvarmasti valmistaa.  Sipsihulluna oon muutenkin unelmoinut viime päivät kaikesta suolaisesta ja rapeasta.

parsakaali snacks resepti

Parsakaali olis tarjouksessa. Se on kyllä tällä hetkellä vihanneksien rankingissä aika huonoilla, mutta annetaan broccolille mahdollisuus. Parsakaali sisältää nimittäin useita ravintoaineita, kuten mm. A- ja C-vitamiineja, foolihappoja, flavonoideja, kaliumia ja ravintokuituja.

paahdettu parsakaali resepti

Parsakaali snacks (3-4 annosta) 

TARVITSET:

2 kokonaista parsakaalia

4 pientä punasipulia tai 2 tavallista

Oliiviöljyä

Voimaruoka Himalajan suolaa

Mustapippuria

Valkosipulijauhetta

Pizzamaustetta tai muuta yrttisekoitusta

voimaruoka

paahdettu parsakaali resepti paahdettu parsakaali resepti paahdettu parsakaali resepti

VALMISTUS

Leikkaa osa parsakaalin kannasta pois, noin puolet. Voit hyödyntää varren leikkaamalla siitä ohuita siivuja. Varresta leikatut siivut voit laittaa erilliseen kulhoon. Riko parsakaalista reilun peukalonpään kokoisia nuppuja.

Leikkaa sipulista ohuita renkaita. Älä tee niinkuin minä, ja asettele ripsienpidennyksiä sormilla heti sipulin leikkuun jälkeen! Voi nimittäin kirvellä 😀

Heitä sipulirenkaat ja parsakaalin nuput yhteen kulhoon. Hulauta sekaan oliiviöljyä sekä mausta oman maun mukaan. Mulle valkosipuli on aivan must! Muista maustaa myös varresta leikatut siivut, ne laitetaan kypsymään erilliselle pellille.

Levitä kulhojen sisällöt tasaisesti leivinpaperin päälle. Varresta leikattujen siivujen päälle voit halutessasi vielä ripotella esim. tulista perunakuorrutetta, jolloin saat niihin extrarapean pinnan!

Kypsennä uunissa kiertoilmalla 200 asteessa n. 20-30 minuttia, tai niin kauan kunnes parsakaalin kukinto on kunnolla ruskistunut. Itse tykkään, että punasipulirenkaat snadisti kärventyy, silloin niissä on paras maku!

Tästä viikonlopun leffailtaan naposteltavaa tai miksei kanan ja riisinkin lisukkeeksi – hyvällä omallatunnolla!

paahdettu parsakaali resepti

xx,

Vanity

Follow me on Instagram – VIVIANNAVANITY

My Facebok Page – VIVIANNA VANITY

Facebooktwittermail

32 kommenttia “Tämän ohjeen jälkeen RAKASTAT parsakaalia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *