MINÄ 1 – 0 FLUNSSA

Ihmiset pörrää kaupungilla – ja niin muuten pörrää pöpötkin. Toiset keräilee pokemoneja ja toisilla löytyy sairaslomatodistuksia millon mihinkin tautiin; on miesflunssa, norovirus ja sitten tietysti se ihan tavallinen nuhakuume,  jonka jälkitautina saadaan joku poskiontelon tulehdus. Kuinka ihanaa.

Mulla on omasta mielestäni varsin loistava vastustuskyky ja oonkin välttynyt monelta kausiflunssalta ja norolta. Mulle harvemmin nousee kuume, ja pikku levolla oon taas ihan kunnossa. Voi olla tietty myös pelkkää tuuria, mut uskon elämäntavoilla olevan myös suuri merkitys mun vastustuskykyyn.

MUTTA.. silloin kun tuntuu, että kurkkukipua ja voimattomuuden tunnetta pukkaa, pistän sinkit, D- ja C-vitskut kaakkoon sekä teen nenähuuhtelua. Päätin koota teille tänne myös mun ultimaattisen taikajuoman nuhanenän nujertamiseen. Kaiken lisäks tää maistuu pirun hyvälle!

Yks tärkein ainesosa mun juomassa on kurkuma.  Kurkuman sisältämän kurkumiinin on havaittu toimivan erilaisten virus- tai bakteeriperäisten tautien hoidossa. Kurkuman on myös todettu ehkäisevän kehon tulehduksia sekä syöpää, joten tää mauste sopisikin löytyä jokaisen terveystietoisen maustekaapista. Pienikin määrä ruoanlaitossa riittää, joten tämä terveysihme ei tee huonoa kukkarolle.

Ensin alkuun kauppalista, mitä kurkumalatteen tarvitset:

Ensin purista appelsiinit ja sitruunat mehuksi ja kaada mehut pulloon. Poista reilun nyrkin kokoisesta inkivääripalasta kuoret, pilko pienemmäksi ja heitä blenderiin. Hurrauta pari kertaa ja heitä vajaan pikkurillin kokoinen pala kurkumaa sekaan. Jos kurkuman maku arveluttaa, laita ensin vähemmän kurkumaa, sillä inkivääri on maultaan myös varsin voimakas.

Kun inkivääri sekä kurkuma on pyöräytetty kunnolla blenderissä, voidaan tahnasta erotella neste siivilän avulla. Jos omistat mehustuskoneen, pääset helpommalla, mutta toimii tämä näinkin. Siivilöinnistä jääneen mäskin voit heivata roskiin ja kaataa nesteen pulloon. Tämän jälkeen lisää 1/2 teelusikallinen mustapippuria ja 1 teelusikallinen kanelia – tai oman maun mukaan. Mutta mitä mausteisempi liemi, sitä paremmin se auttaa tukkoisuuteen.

Nyt sulla on pullossa valmista nuhajuomatiivistettä, josta voit tehdä teetä – tai tässä tapauksessa myös laten. Tehokasta nuhanenän nujerrusteetä saadaan kaatamalla 4-6 senttilitraa kupin pohjalle ja loput kuumaa vettä. Hunaja toimii hyvin makeuttajana, mikäli sellaista tarvitset.

Lattejuoman ystäville tähän parhaiten mielestäni sopii mantelimaito. Saman verran tiivistettä ja kuumaa mantelimaitoa veden sijaan. Makeutettu mantelimaito on jo sen verran makeaa, ettei hunajaa tarvita.

Tiiviste säilyy viileässä helposti viikon verran, ja tiivisteestä riittää moneen käyttökertaan. Vaihtelemalla tiivisteen- ja kuuman veden/maidon suhdetta löydät itsellesi sopivan vahvuuhden, mutta mitä vahvempana juot, sen parempi!

Toivottavasti tästä ohjeesta on apua nuhanenälle jos toisellekin. Pysytään terveenä ja pidetään flunssat loitolla!

xoxo,

Vanity

 

Vivianna Vanity Instagramissa – viviannavanity

Vivianna Vanity Facebookissa

Vivianna Vanity Snapchatissa – viviannavanity

Facebooktwittermail

78 kommenttia “MINÄ 1 – 0 FLUNSSA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *