Mitkä ihmeen kulmakarvatatuoinnit?

Mä oon viime kuukaudet somessa ja erilaisissa kauneusaiheisissa ryhmissä pyörittyäni törmännyt usein aiheeseen nimeltä microblading-kulmakarvat. Kulmien kestopigmentoinnit kiinnostaa, koska ne helpottaa arkiaamuja ripsienpidennysten lailla hurjasti. Voi tyyliin pompata sängystä ylös ja olla valmis!

Aika moni on jo kuullut kestopigmentoinneista, mutta yhtä moni ei myöskään tiedä niistä aivan kaikkea. Ajattelin jakaa vähän mun omia kokemuksia kulmien kestopigmentoinneista sekä antaa muutaman vinkin niiden hoitoon liittyen.

Kestopigmentointia voidaan kutsua toiselta nimeltään kosmeettiseksi tatuoinniksi. Toisinkuin ihan oikea tatska, kestopigmentoinnin pysyvyys iholla on yksilöllisesti noin 1-5 vuotta. Kovasti pinnalla ollut microblading-tekniikka on myös  kestopigmentointia, mutta pysyvyys on paljo lyhyempi, noin 12 kuukautta.

Microblading– tekniikassa ihoon tehdään karvankaltaisia viiltoja, ja näihin viiltoihin laitetaan sitten väriä. Lopputulos on parannuttuaan todella luonnollinen.

Microbladingin lisäksi on olemassa 3D-tekniikka, jolla tehdään karvankaltaisia viivoja, mutta tämä jälki tehdään koneella. Yleensä ensin piirretän kulmakarvojen reunat, joiden sisäpuolelle karvoja koneella piirretään. Tässäkin lopputulos on luonnollinen.

Mulle on käytetty häivytystekniikkaa joka tehdään myös koneella. Multa omia kulmakarvoja löytyy ennestäänkin, mutta ne ovat olleet epäsymmetriset. Häivytystekniikkakin voi olla luonnollinen tai sitten vähän skarpimpi/laitetumman näköinen. Itse tykkään, että pigmentointi on alkupäästä vähän häilyvämpi ja häntää kohden sitten skarppi, jolloin kulmat näyttää laitetuilta ilman meikkiäkin.

Mulle tehtiin ensimmisen kerran kulmapigmentoinnit vuonna 2015 keväällä. Silloin halusin melko kapeat ja väriltääm maltilliset pigmentoinnit, joita sai sitten meikillä halutessaan paksummiksi. 2016 syksyllä halusin kuitenkin uutta, tummempaa väriä kulmiin sekä vahvempaa muotoa. Tässä kulmat siis ennen toista pigmentointia:

Sitten niiden vinkkien pariin…

Ennen kuin mitään pysyvää aletaan hakkaamaan iholle, tekijä näyttää peilistä oman suunnitelmansa, miltä lopputuloksen olisi tarkoitus näyttää. Taitavalla tekijällä on usein vankka näkemys ja kokemus erilaisista kasvoista ja kulmakarvoista ja siitä, mikä kenellekin sopii. Tässä vaiheessa kannatta kuitenkin myös kertoa omat toivomukset värin sekä muodon suhteen, eikä mitään tietystikään pigmentoida ennen kuin Sinä olet muotoon ja suunnitelmaan tyytyväinen.

Sattuuko toimenpide? Meillä jokaisella on erilainen kipukynnys, johon voi vaikuttaa esimerkiksi kuukautiskierto, mutta ennen pigmentointia alueelle laitetaan puuduttavaa geeliä, joten toimenpiteen kyllä kestää. Se tuntuu oman kokemukseni lähinnä vaan epämiellyttävältä rapsutukselta. Muistan itse kuitenkin, että taisin melkein nukkua mun ensimmäisellä kerralla! 😀

Paljonko maksaa? Hintahaarukka on Suomessa varsin laaja, ja jotkut hoitolat pulittavat pigmentoinneista hurjia summia. Halvemmallakin pääsee, mutta kannattaa silti olla hyvin selvillä tekijän taidoista ja tarkistaa taustat. Ei siis kannata huidella ihan halvimman hinnan perässä, esimerkiksi microblading- kulmat voivat olla edullisia, mutta tekijöitä on viime aikoine tullut kuin sieniä sateella => onko kaikilla kokemus varmasti riittävä? Väärin tehdyistä viilloista tullutta arpikudosta on vaikea poistaa.

Huomioitavaa pigmentoinnin jälkeen: Mitä tulisi välttää tai tehdä? Heti laiton jälkeen kulmakarvat voivat tuntua turvonneilta ja näyttää muutenkin vähän hurjalta, muttei kannata säikähtää. Hassu lookki kuuluu asiaan ja on tasoittunut jo parin päivän päästä. Pigmentoinnin pinnalle syntyy kuori, joten kulmakarvoja kannattaa pitää kosteutettuna bepanthenilla/vaseliinilla niin kauan, kunnes kuori on irronnut kokonaan. Älä rapsuttele kuorta pois, vaan anna sen tippua itsekseen.

Niin kauan kun tämä rupivaihe kestää iholla, eli noin 7-10 päivää, älä tee mitään seuraavista: Hikiliikunta, sauna, auringonotto (solarium), tai uinti. Älä myöskään meikkaa kulmakarvojen päälle tai pese niitä. Suihkussa vältä pigmentoidun alueen kastelua. Yllämainitut heikentävät pigmentoinnin pysyvyyttä tai voi aiheuttaa lopputuloksen epätasaisuutta. Pigmentointeihin kuuluu yleensä myös toinen vahvistuskerta, jolloin täytetään mahdolliset ”kolot”. Näin lopputuloksesta tulee pysyvämpi.

Tässä taas mun parantuneet kulmakarvat toisen pigmentoinnin jälkeen:

Ja tässä parantuneina vahvistuskerran jälkeen:

Kuten näkyy, häivytystekniikka sopii erinomaisesti kulmakarvoihin, missä karvoja löytyy, mutta joiden luonnollisessa muodossa on puutteita.

Mun kulmapigmentoinnit on tehty Salon Doriksessa, tekijänä Anna Petrushina. Annan töitä voi ihastella Instagramista nimellä @salondoris sekä @petrushina_makeup

Ei muuta kuin rohkeasti varaamaan pigmentointiaikaa itselleen hyvissä ajoin ennen kesää! Niin helppo kulkea koko kesä vähemmällä meikillä, pigmentointien ansiosta 🙂

xx,

Vivianna

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittermail

35 kommenttia “Mitkä ihmeen kulmakarvatatuoinnit?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *