Tipsit krapulaa/Tips för bakfylla

Okej, fitness blogg, kanske inte bästa stället att prata om alkohol. Men vem säger att tränande eller andra inte får/kan/ska dricka då och då? Ett glas främjar hälsan osv. Men en ordentlig fylla då? Jag tror alla har enskilda val och bl.a. en större mägd alkohol och festande är ofta värt det. Är det inte så är det en annan sak. Hälsa är vad du mår bra av, dock med måtta, mår man bra fysiskt och psykiskt påverkar det ju måendet i kroppen. Nog pratat om det. En bakfylle-känsla kan man också få av endast en mindre mängd alkohol beroende på person såklart och aktiviteten av ALDH (detta kan man skriva om väldigt långt).

Känner du dig bakfull? Här är mina bästa tips (som jag använde mig av idag, it works! Även om andra har precis tvärtom metoder)

Ja du vaknar på morgonen och har glömt dricka vatten och allt detdär (det finns MASSA grymma användningar men ofta glömmer man det, som ni kanske vet.) man ska göra för att förebygga baksmällan. Vad gör du då?

  • Drick 1 liter vatten. Har du möjlighet blanda i vätskebalanserade brustabletter eller lite salt och (citron för upptaget och smakens skull)
  • Ta en iskall dusch eller hoppa i sjön. Fixat allt.
  • Ät saltig MAT till frukost.
  • Köp en halvliter Vichy eller Fanta som du dricker under dagen.
  • En kopp svart starkt kaffe kan hjälpa vid stunden, men inte mer (enligt mig drar det ut på vätska även om studier visat tvärtom effekt på kroppen)
  • Glass, kylande mat om det är varmt ute. Men det kan du hoppa övet om du mår dåligt pg. att du fryser, kallsvettas, osv.
  • Vila vila vila.
  • Då du mår bättre som jag, vila igen med något som får dig på bättre humör. Jag valde att sola på balkongen med favoritboken, utan musik denna gång med ljudet av havet i bakrunden. P.S du förlorar massor med salter och mineraler då du svettas, så att sola dagen efter är inte kanske bästa alternativet.

SUOMEKSI

Okei, fitness blogi.. ehkä ole paras paikka puhua alkoholista. Mutta kuka sanoo, että me jotka treenaamme tai muut eivät voi / pitäisi juoda silloin tällöin? Lasillinen edistää terveyttä ja niin edelleen.. Mutta kunnollinen paukku sitten? Uskon, että jokaisella on yksilöllinen valinta ja miten usein/paljon juo tai juhlii. Usein se voi olla sen arvoista, ja usein ei. Eikö ole, että se on toinen asia. Terveys on hyvinvointi, kaikilla eri tavat vaikuttaa siihen. Tärkeintä tottakai on että huolehtii kehosta. Kaikki joka tuntuu hyvältä ei aina ole hyvä ratkaisu, kaikkea kohtuudella. Ja kun huolehdit psyykkisestä sekä fyyssisestä hyvinvoinnista,  se on selvä että voit HYVIN kaikella tavalla. Mutta tarpeeksi siitä. KRAPULA voi myös saada vain pieniestä määrästä alkoholista, riippuen henkilöstä ja  ALDH aktivisuudesta. Tästä voi kirjottaa pitkän postauksen.. Mutta en siihen ruve nyt ainakaan 🙂


Heräätkö krapulassa? Tässä on minun ”parhaat” vinkkt (jota käytin tänään, se toimii! Mutta on toisia joilla on ihan päinvastaiset menetelmät)

Heräät aamulla ja olet unohtanut juoda vettä ja kaikkea tota mitä suositellaan tehdä estääkseen krapula. Mitä teet?

  • Juo litra vettä heti aamulla. Käytä nesteentasapaino poretabletteja tai hieman suolaa ja sitruuna (imeytyy paremmin) jos on mahdollista.
  • Ota kylmä suihku tai hyppää mereen. Hoitaa kaiken.
  • Syö suolaista RUOKAA aamiaiseksi.
  • Ostaa puoli litta Vichyä tai Fantaa, juo päivän aikana.
  • Kupillinen mustas vahvaa kahvia voi auttaa hetkeksi, mutta ei sen enempää (minä ainakin saan tunteen että se toimisi nesteenpoistajana, vaikka tutkimukset osoittaa päinvastaista vaikutusta keholle)
  • Syö jäätelöä tai muuta kylmää, viileää ja piristävää varsinkin jos on kuuma ilma ulkona. Mutta jos tunnet itsesi kylmäksi, palelet jne. jätä väliin 😀 Ja syö mielummin jotain lämmittävää, parasta ehkä vain seurata omia mielihaluja.
  • Levätä levätä levätä.
  • Kun voit paremmin, lepäile vähän enemmän 😂 Ja tee jotain mitä antaa sinulle paremman mielen. Itse päätin ottaa aurinkoa hyvän kirjan kera (vaikka en kyllä tässä olossa jaksa paljon tujoittaa kirjaa tai puhelinta) mutta on ihana olla ilman musiikkia, meren ääni taustalla ja ihana viileä tuuli. P. S. menetät paljon suolaa ja mineraaleja kun hikoilet, niin ehkä auringon ottaminen ole paras vaihtoehto.

Facebooktwittermail

104 kommenttia “Tipsit krapulaa/Tips för bakfylla

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *