Senaste Nytt

Veckan varit lite sämre, brukar ju va så att efter en bra kommer en dålig, MEN veckan är inte över än, lets make the weekend lite bättre då 🙂

Började så att Söndagen kom med en hemsk magkramp på kvällen, som jag ibland brukar få av konstiga maträtter men fan denna var värst, kunde inte vara uppe längre, fick lägga mig vid 10 så det skulle lätta. Så vaknade jag med torr mun, huvudvärk från döden, torra ögon och hårbottnet kliade så jag dog. Efter kaffet kände jag mig bättre. Aja, så har ba överkonsumerat kaffe, nocco, preworkouts dum som jag är och glömt vattnet då vatten = frysa, kaffe = värme. Jag brukar ju inte frysa som sagt, det har jag inte gjort heller på tusen år, men nu fan då inget värmer huset om dagarna så är det typ minusgrader här också och jag kämpar emd att få eld på brasan men näe, alltid släcks det!!! Vad gör man för fel! Har prövat allt ju!!!! Förra veckan gick jag ännu i shorts och top men nu fan får man ha mössa efter duschen och halsduk för att inte bli sjuk och typ 3 st yllesockor! (ja vi har yllesockor på sommaren också, då vårt hus är seriöst kallaste i världen. Ett rum har tack och lov golvvärme, så där får man spendera sin dag typ.) Men efter att ha varit och gymmat har man ju blodcirkulationen igång och svettas ihjäl men så efter tv eller dator sittande 3h så blir det kaos.

Sen har jag också Reynauds syndrom som jag berättat om förut, vilket blivit nästan värre för varje år. Förra året iaf, fyfan då fick jag sår och det gjorde så ont i fingrarna!! Denna vinter är det också värk, svullnad, röd/lila/blå/vita fingrar och kliar, svider, etc. Ibland så att man fan inte kan koncentrera sig på annat, så mycket värker det! Och ibland så man inte kan lyfta hantlarna i gymmet för fingrarna är så svullna att man inte får ihop handen 🙁 har fått någon kräm för det och det visst hjälper ibland, men för det mesta inte, och inte går man runt och har den med i fickan heller, men kanske borde det och sluta gnälla, och också komma ihåg att ha vantar på ööööverallt. Sen hittade de ju små spår av reuma i fingrarna också, men inget allvarligare så de ville inte starta medicinering. Men på sommaren är allt fingemang och fingrarna mår som bäst, och är vanlig färg! Haha så konstigt.. bryr mig inte mera om utseendet, men då jag var liten så blev man ofta retad för det, haha tjejen med typ ufo händerna 😀 De passar inte riktigt ihop med vanliga färgen man har på kroppen, ser ju ut som handskar typ. Jobbigaste var ju att alla i sjukhuset 2010 sa att det berodde på anorexi, och visst kanske den gjorde det lite värre, men inte fan berodde det på själva ätstörningen. Har haft det hela mitt liv och både min mamma och hennes mormor hade det också. Så typ #tackfördengodaärveningen

Aja, så var jag också till en ny ”psykolog/läkare” idag. Han är fan bäst! Slutat också min gamla, har jag berättat det? Dunno, aja har gått 3 år nästan så kände att det var dags då man inte hade på det sättet behov eller fick någon hjälp, mest pratade om vardagssysslor. Istället går jag och övar på minnet, ordförrådet, koncentrationen hos en ”psykolog” en gång i veckan, som borde hjälpa mig för min dyslexi och en liten del av min hjärna som blivit lite lat eller inte alls fungerar, den språkliga så att säga. Kan bero på att jag är tvåspråkig, kan bero på min dyslexi, kan bero på att jag missade typ halva skolan, kan bero på att jag aldrig riktigt läst ordentligt, kan bero på allt möjligt, men vem bryr sig om alltid vad saker beror på? Huvudsaken att man får hjälp! Blivit lite oregelbundet nu då jag/hon har alltid andra program oftast, men säkerligen blir det snart en vardagsgrej att gå dit och få hjälp, så jag kan möjligtvis kunna börja studera i framtiden.

Mycket personligt jag skriver, men jag har ju sagt att detta är som en dagbok för mig. Känns skönt att skriva ut sig, och hoppas ingen har något emot det. Ibland undrar jag faktiskt om någon ens läser, kanske ni bara kollar på bilder. Men en sak som är kul, är att typ om 10 år eller bara nästa år kolla bakåt i galleriet och minnas dessa stunder 🙂 Det är faktiskt värdefullt!

Sen hade jag vilodag igår och inte gjorde nåt alls, fast jag faktiskt planerat några grejer men verkligen, jag och min mamma fick lite vilohets och bestämde oss att bara vara inside idag, kände mig väldigt osocial men haha sånt liv behöver man ibland, var nog en snabb kaffestund på besök hos grannen med bulle (ett nejtack för mig 🙁 ) men annars sitta framför brasan och värma de små fingrarna och tårna. Båda har ju samma problem så vi fick lite trösta varandra, haha… Fast mamma är nog kung på att vila, hon kan typ sova hela dagen eller bara ligga i soffan och läsa bok. Jag däremot måste ibland få nåt vettigt att göra, eller lite hjärnan att arbeta, typ svara mejl/blogga, gå till butiken, äta, koka kaffe, byka/diska, men sen har jag flera timmar (på vilodagar och andra lediga dagar) som jag älskar och behöver spendera att inte göra nåt. Bara inget. Slappna av. Så många (även jag i tonåren) som inte kan slappna av eller sitta still! Det ni, när ni lär er det, och lär er spendera tid med er själva och era tankar eller bara inte göra nåt, det är guldvärd tid! Man behöver inte psykolog, meditation, yoga stund för sig själv, allt man har är du och dina tankar och en fridfull stund, haha om inte det är skrik i bakrunden så att säga.

Mycket text, skulle ju bara uppdatera! Anyway så många lite små guld stunder på dagarna, men faktiskt har det varit typ 100 negativa saker, som jag inte orkar ta upp och också stressiga, jobbiga, negativa, irriterande stunder, bara typ allt går fel. Ni vet då man tappar kaffemuggen i golvet och man ba: NÄ NU FÅR DE RÄCKA. Allt går ju snett! Och så kommer någon in och lämnar dörren uppe så det kommer frysande luft in och släcker elden man nyss tänt, och så säger personen: jaha det kom räkning i posten eller bilen går inte igång eller att mjölken är slut etc. DÅ FAN haha… Men konstigt nog är jag ingen människa so är länge arg.. blir irriterad för stunden (och håller agressionen för mig själv oftast) sväljer det, gör något roligt och glömmer det.

HEJHEJ, nu slutar jag skriva!!! XD

P.s Snapchat = @amandaessen för er som vill följa!

Förra veckan @snapchat
nyåret firades med nocco (och liiiite alkohol på kvällen)
Förra veckan @snapchat

 

idag, eller just nu typ, för en timme sen?

 

vilodagen  (tisdag) till ära, här hade jag fått hjälp att tända brasan, TACK!!!!!!
IDAG DÅ INTE VÅR BIL LUFTKONDITIONERING INTE FUNGERAR SOM VANLIGT, ALLT ÄR TRASIGT ELLER GAMMALT ELLER BA RETAS I VÅRT HUS,HEM,FAMILJ,MITT LIV. aja kul med lite spänning, testa lite sina gränser, vafan skulle ett liv med allt perfekt, allt gratis, att bara trycka på en knapp och så vore det perfekt, fan va tråkigt liv

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *