Hamburgar avslut på festen

Igår körde jag ett snabbt lite kaos rumppass i lugnet, inte alls mycket folk typ 3 st och #bästmusikjustnu i öronen, bara njuta och inte alls stressa, bara lyssna på kroppen och köra det man orkar och vill! Kändes jättebra och fick bra kontakt med baksida ben! Hade ändå ännu lite muskelvärk, spec i framlåren från Onsdagen haha… Aja, direkt efter passet gick jag och pappa till matbutiken, köpte storköp för skulle fixa matlådor men så hade jag också lovat att bjuda på middag till föräldrarna, så bjöd över min syster också och hennes familj! Tänkte vad passar inte bättre än vanliga traditionella hamburgare? Och spec. nu då det finns mycket extra i kylen som kan vara användbara i just denna rätt! Bl.a. lök, hemlagad senap, alla möjliga slags ostar, såser, rosolli (vi hoppade över det), öl i mängder osv. Så var det bara att köpa nötkött eller griskött vad ni än använder, ägg, pommes, hamburgardressing och lite salladsingredienser. Jag fixade även ugnsrotfrukter, lök och stekta paprikor för att få lite vitaminer också i maten 😉 Haha.. har blivit verkligen en hemmafru till mina föräldrar.. Bara ”ta lite apelsin, mamma, you need it” ”EAT IT!!!!!!!!!” lol… Min syster bara ”men herregud låt dem äta vad de vill” Jaaa, det har jag gjort i alla dessa år, gör det ännu också, men nu börjar man faktiskt lite bli orolig då man ser pappa med färdigmat (ni vet sån som man värmer i mikron och voila) i munnen varje dag, året runt, till och med igår ist för goda hamburgarna, och så gnäller han om värk och magen krånglar varje dag, kosten kan ofta hjälpa till med sånt! Och vi har det i familjen, samma mat varje dag, aldrig något nytt, ofta inget grönt, vi har typ en gång om året frukt på bordet och det är på julen, men vem rör frukterna då chokladen är brevid? Haha… slutgnällt om det! Ska köpa lite vitaminer till dem istället så får de fortsätta sin korvkost.

JAG däremot har nyss startat mitt nya schema med en goooood frukost, woopwooop! Så kul med nytt schema, känner mig motiverad x10000, och även nytt träningsschema idag, ska bli skoj men SVETTIGT och säkert tungt… iallafall vad jag smygkollat nu, inge fuskande här inte!

Men ska dela med mig den goda middagen jag bjöd på igår. Gjorde egna biffar men hade inte tid att göra egna bröd också, vilket hade nog varit gott.. Så gjorde jag egna potatischips ockå, grymt goda med vitlöksdipp. Pommes fattas ( i ugnen ) och senapen gömmer sig bakom dressingen. Hade varit gott med lite annat lyx också, men gott ändå.

IMG_9224

Recept på biffarna, ca 6 personer:

600g köttfärs

Kryddor (jag tog lite svartpeppar, salt och sånt)

2 ägg

Liite valfritt mjöl

Gör såhär:

Blanda om, forma till biffar och stek!

IMG_9227

Potatischipsen:

Några potatisar

Valfria kryddor, tex grillkrydda, salt, osv, eller ingenting!

(eventuellt lite olivolja eller annan olja, jag hoppade över men kan vara att du inte får dem bort sen, bäst att ta dem direkt bort så de inte bränns fast på tallriken)

Gör såhär:

Skala potatisen

(om du använder olja, rulla dem lite där och ös på lite kryddor)

In i mikron för ca. 3minuter, sedan vänder du dem om och kör 3 minuter till.

Jag var lat på några och körde 10 min nonstop i mikron medan vi åt maten, haha (som ni ser är det bara de ”brända” kvar, de godaste har vi ätit upp) Så om ni vill göra det ordentligt, kolla på dem 24/7, de ska vara krispiga men inte brända !!

IMG_9225

Dippsåsen:

Gräddfil (kan ersättas med tex. turkisk yoghurt, mjuk kvarg, naturell yoghurt, testa!)

Vitlökssalt (om ni inte hittar det i butiken är det bara att köra med salt, vitlökspulver, eller en färdig dip-mix påse, men gillade detta)

Gör såhär:

Blanda om, dippa dina chips i såsen och njut!

3mKHGMARv6a9dWwbkjxgy5kDuJk9RQFcwinD9QqkzqA

Och för er som inte äter potatis så testa på ostchips, såååååå gott! Gör dem ofta på helgerna, tex. med röttvin = perfekt! 🙂 Bara att mikra en lite bredare skiva ost (valfri, testa allt, har testat med chevre, mögel, grädd, vanlig, brie, PARMESAN (äkta)!!, osv! inte prövat på halloumi än, vet inte om det funkar, men skulle nog sitta gott med det! Haha känner mig så vuxen och stolt då jag äntligen gillar ost, har aldrig gillat vin-ostar, men nu!!! Tex. med pepparkakor, vanliga kex, fröknäckebröd, vindruvor, vin, sååååå gott. Kommer nog leva i dessa smaker resten av veckan 😀

Testa vetja!

 

 

 

Facebooktwittermail

25 kommenttia “Hamburgar avslut på festen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *