25 outoa faktaa, joita et tiennyt / Saker ni kanske inte visste om mig

Asioita, joita et ehkä tiennyt minusta

  1. Käytän silmälaseja kun katson tv, käyttäisin mielelläni myös muutenkin,  koska en näe pitkälle, mutta olen laiska ja kärsimätön joten en jaksa useinkaan käyttää niiitä.
  2. Äitini synnytti minut 40 vuotiaana.  
  3. Pelkään kun ihmiset kalastavat, kuvittelen mielessäni miten koukku tarttuu huuleeni ja koko kasvot repeytyvät koukun voimasta. Hyi en koskaan kalasta.
  4. Vaihdoin tyyliä joka koulupäivä, en voinut käyttää samaa paitaa uudelleen.
  5. Herään 80 % joka aamu niska kipeänä, koska nukun väärässä asennossa noin seitsemän tyynyä pään alla.
  6. Omistan noin 1000 paria korkokenkiä, joista käytän ehkä yhtä paria kerran vuodessa.
  7. Minulla on vaikeaa keskittyä kahteen asiaan, myös yhteen asiaan keskittyminen voi olla vaikeaa jos joku sanoo minulle samaan aikaan jotain.
  8. Suurin painajaiseni on että herään taas 14 vuotiaana.
  9. Tarvitsen paljon omaa aikaa ja rauhaa iltaisin, koska työskentelen parhaiten silloin, vaikka myös samalla palaudun ja rentoudun.Ilta on se hetki jota rakastan ja tarvitsen.
  10. Pienenä inhosin nimeäni, halusin että olisin ollut Angelica tai Jessica, niinpä olin kuin että en kuulisi, kun nimeäni huudettiin. Lopuksi minua alettiin kutsua Mandoksi.    
  11. Jos voittaisin lotossa, maksaisin vanhemmillinen kaiken, mitä ovat minun takiani uhranneet.Samoin lahjoittaisin syömishäiriöklinikoille Suomessa, jotta kaikki saisivat ammatti apua omassa kotimaassaan.( Oma kokemukseni oli että pakenimme poliisit perässä Ruotsin puolelle saamaan hoitoa )
  12. Kun olin sairaalassa, oli pakko noudaattaa ohjeita, sääntöjä ja tehdä asioita heidän tapaan ja samalla minua vahdittiin ympärivuorokauden, niin siksi vapaus on minulle erityisen.
  13. Minulla on kolme tatuointia, ja olen suunnitellut monta vuotta ottavani yhden lisää mutta koska sitä en vielä tiedä.
  14. Olen hyvin positiivinen, tai ainakin yritän olla. Vihaan negatiivisuutta ja sanaa mahdotonta.
  15. Jotain yksinkertaista …hmm.. toinen nimeni on Maria, minulla on kaksi kummitätiä jotka ovat nimeltään Maria.
  16. Yliammun melkein kaiken.
  17. Joskus en ajattele ensin mitä sanon, tai sanon jotain mitä ei ehkä tarvitsisi kertoa, esim. voi miten pienet sormet sinulla on tavatessani ihmisen ensimmäistä kertaa.
  18. Minulla on ollut hammasraudat joita pidetään öisin, kamalan näköistä ja tosi hankalaa.
  19. Olen erittäin säästäväinen, säästän kaikessa esim. jos kahvi kaupungilla maksaa yli 2 euroa jätän ostamatta.
  20. Minulla on lukihäiriö ei kovin paha mutta luen tekstit muutamaan kertaan, samoin tekstit mitä kirjoitan, voi olla että osa johtuu kaksikielisyydestä kun kirjoitan väärin tai sitten ei.
  21. Löysin päiväkirjani jota kirjotin viimeksi 13 vuotiaana, olin laittanut unelmat ja päämäärät mitä haluaisin saavuttaa, mm. matkat ja seikkailut ja olin aivan unohtanut koko asiat,  mutta olen tietämättäni tehnyt ne mitä silloin haaveilin.
  22. Keskeytin lukion, koska en selvinnyt mallintöistä ja koulusta, paloin loppuun ja vajosin vakavaan masennukseen, joka jatkui 2-3 vuotta.
  23. Huumorintajuni on omituinen, kukaan ei koskaan tajua mitä yritän kertoa.
  24. Kuljen shortseissa ja t-paidassa kesät talvet, minulla on aina kuuma, nukun vain lakana päällä ja usein yläkerran parvekkeella. Omistan kymmeniä pooloja ja neuleita, mutta en voi käyttää niitä juuri mainituista syistä.
  25. Kyllä,tiedän olen omituinen mutta sen varmaan olette jo huomanneet.

SAKER NI INTE VISSTE OM MIG

  • Jag använder glasögon då jag kollar på tv, skulle jättegärna också använda dem eller linser på vardagen för jag ser inget på långt håll men kommet aldrig ihåg det eller så är det så obekvämt att jag hellre är halvt blind😂 ONE DAY!!!
ME AT THE LEFT, Specsavers
  • Jag går aldrig ut med hunden, för lat för det! Någon annan sköter om det, eller så släpper vi ut den på gården och så rymmer den förstås.
  • Mamma födde mig som 40åring.
  • Är rädd för folk som fiskar, ser alltid framför mig hur kroken kommer att fastna i min läpp och hela ansiktet kommer rivas upp. Fy nej, aldrig fiska.

    Me as a teenager 😀
  • Bytte outfit varje dag i skolan, kunde aldrig använda samma tshirt igen.
  • Vaknar 80% av alla dagar i livet med ont i nacken för att jag sovit på ett dåligt sätt/ med sju stycken dynor under huvudet.
  • Har 1000 par klackskor och bara 1 par som jag använder 1 gång om året på typ ”fester” som jag inte går på så ofta nu mera.

  • Har svårt att fokusera mig på två saker, också en kan vara svårt, typ om någon säger något åt mig samtidigt som jag gör något, då blir det ganska rörigt.. och ifall en tredje ropar: AKTA! då flippar jag nog ur XD
  • Min största mardröm vore att vakna som en 14åring igen.
  • Är av behov av ensamhet och ro om kvällarna, kvällarna arbetar jag som bäst men samtidigt som det är tiden jag återhämtar mig, kopplar av och stänger av det flesta inom mig.  Kvällen är en stund jag bara älskar och behöver.
  • Hatade som liten mitt namn Amanda. Jag ville heta Angelica eller Jessica, så lekte att jag inte hörde då någon ropade Amanda. Tillslut började man kalla mig Mando.
  • Om jag skulle vinna på lotto skulle jag betala åt mina föräldrar som offrat allt mig. Även donera till ätstörningsklinikerna, hemlandsverksamheten, alla barn och ungdomar som är i kris och inte får hjälp.
  • Då jag var inlagd i sjukhuset blev jag tvungen att följa regler, göra saker rätt och på ett visst sätt, jag blev vaktad dygnet runt osv. Så frihet efter betyder enormt mycket för mig.
  • Jag har tre stycken tatueringar. Jag ska ta en till och den har jag planerat i flera år, när jag tar den nämner jag inte.

  • Jag har alltid hopp om att något bra kommer att hända, vare sig det verkar omöjligt eller inte, det finns något ljus i allting, i varje dag, stund, minut. Är helt enkelt positiv. Försöker vara det. Hatar negativitet och ordet omöjligt.
  • Nåt enklare.. hmm.. Jag heter Maria i andra namn. Jag har även två stycken gudmödrar som heter Maria i förnamn.
  • Överdriver i allt.
  • ”Ibland” tänker jag inte efter före jag säger något. Kan tex. ropa ”OJ VAD DU HAR SMÅ FINGRAR” första gången jag träffar någon.
  • Jag har haft tandställning, sådan man har på natten. Superfult och jobbigt.
  • Jag är väldigt snål. Jag sparar allt och köper inte en kaffe på stan om den kostar mera över 2 euro..

  • Jag har en mildare dyslexi..
  • Vilket bidrar till att jag inte är den bästa förklararen. Ska jag berätta något, tex. förklara en dröm jag hade på natten.. finner aldrig rätt ord och får inte förklarat allt jag ser framför mig i huvudet. Ibland förstår jag inte det, ser det som en självklarhet att de lever i mitt huvud ungefär och ser allt jag ser.
  • Jag hittade en dagbok från när jag var 13 år. Jag hade lagt upp flera mål och drömmar i livet. Bl.a. resa till diverse ställen och göra olika äventyr. Detta hade jag ingen aning om och helt glömt bort, men ändå har jag uppnått dessa saker, mest utan planering och impulsiva val.
  • Jag har inte gått gymnasiet eller yrkesskola efter högstadiet. Jag började visst några månader på gymnasiet men  slutade på grund av att jag valde modellarbetet före, jag skolkade halva tiden av skolan på grund av fotbollsträningarna, modellresorna, glömde och klarade inte av att hålla tiderna, tappade bort mig och drabbades av en djup depression, utbrändhet som pågick i två-tre år framåt.
  • Jag har sämsta humorn ever. Ingen förstår sig aldrig på den, men det är lite roligt det med. hehe.
  • Har jag berättat detta förr? Går med tshirts och ofta shorts året runt. Har ALLTID varmt, sover med lakan och på sommaren kan jag sova ute på balkongen (helst, men nu har det regnat som sjutton) Jag har säkert femtiostycken tröjor, polo’s och cardigans jag aldrig någonsin använt, på grund av den orsaken. Japp, jag är konstig, det är en punkt det med, som ni säkert visste redan.
Facebooktwittermail

125 kommenttia “25 outoa faktaa, joita et tiennyt / Saker ni kanske inte visste om mig

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *