Vähän toisenlainen koti-esittely

Tästähän olikin jo viime postauksessa vähän puhetta…. joten nyt mennään keltamustien seinien sisään!

Tällä hetkellä en juuri kotona ehdi olemaan. Koti-esittely lienee siis täysin turha, koska käytännössä se on minulle tällä hetkellä tavaroidensäilytyspaikka ja osoite, jossa käyn vuorokauden hämärimpinä hetkinä muutaman tunnin akkujani lataamassa. Sen sijaan esittelen teille ”olohuoneeni”, eli kotisalini Mayorsin.

Treenailen Helsingin Ruoholahdessa sijaitsevalla Mayor´s gymillä. Mayor´s (tai tuttavallisemmin Meijeri/Meikka) on pinta-alaltaan tuhatkunta neliötä täyttä asennetta. Sali, jossa suosittelen ehdottomasti käymään tutustumassa, jos treenipaikkaa kaipaa Helsingin päässä. Mayor´sin omia sivuja lainatakseni;

Perinteinen kuntosali. Ei hilavitkuttimia, ei pakkojäsenyyttä. Rehellistä rautaa ja rockia.

Mayor´s on yhdistyksen omistama, eli sitä kautta omistajajäsenien “omistama”. Tämähän tarkoittaa sitä, ettei sali tavoittele taloudellista voittoa henkilöityneesti. Salin toiminta pyörii vapaehtoisvoimin ja salimaksuista kertyneet varat käytetään pakollisten kulujen jälkeen salin varustelun parantamiseen, kilpailijoiden tukemiseen ja muuhun “yleishyödylliseen”. Salin päätöksistä vastaa äänestyksellä valittava hallitus, vastaanotto pyörii vapaehtoisvoimin ja mikäli jotakin tapahtumaa tai muuta järjestetään, saadaan nekin kasaan yhteen hiileen puhaltamalla! Kaikenkaikkiaan mielestäni aika ihana ajatus, tässä markkinatalouden pyörittämässä maailmassa. Eikä ihanuus jää vain ajatuksen tasolle. Mayor´s on rehellisesti sanottuna todella hyvätunnelmainen ja viihtyisä paikka treenata, jossa ei puutu juurikaan mitään. Itse en voisi kyllä salilta paljoa enempää toivoa.

Mitä minusta sitten hyvältä salilta vaaditaan? Ensisijaisen tärkeää minulle on sijainti. Sen on oltava logistisesti helppo. En haluaisi kuluttaa kovin paljoa aikaa salille matkaamiseen useita kertoja päivässä. Lisäksi kaipaan saliltsa pitkiä aukioloaikoja, jolloin treenit on mahdollisimman helppo sisällyttää omaan päivärytmiin. Mayorsilla ovet ovat avoinna kulkubadgella aina 06-23 ja treeniaikaa on 01 asti. Respassa on päivystys arkisin 14-20 ja lauantaisin 12-16. Elitpä siis miltei millaisella elämänrytmillä tahansa, treenaamaan kyllä pääsee. Respasta saa ostettua kuukausikortteja, kymppikortteja ja kertakäyntejä sekä toki lisäravinteita useilta eri merkeiltä, superfoodeja ja treenivaatteita.

11291752_10206060990317159_2046918011_n
Yläkertaa

Salin on oltava viihtyisä ja Mayorsilla se on. Itselle siitä on tullut se olohuone, jota ei omassa asunnossani ole (jotenkin tää 24 neliötä ei vaan ole kartano, vaikka niin haluaisikin kuvitella). Aulasta löytyy jääkaapit omien ruokien säilytykseen, kahvin- ja teen keittämiseen tarvittavat tilpehöörit, mikro, sohvaryhmät johon voi istahtaa ja aterioimaan tai lukaisemaan alan uusimmat julkaisut tai vaihtamaan kuulumiset kanssatreenaajien kesken. Kaijuttimista yleensä raikaa sopivan räimeä rokki ja ilmassa leijuu sopivasti adrenaliinia. Tunnelma on kaikenkaikkiaan motivoiva, kannustava ja energinen, eikä se johdu vain pirteästä seinän väristä. Itseäni tsemppaa se, että ympärillä on motivoituneita ihmisiä joista voi inspiroitua yhä uudelleen ja uudelleen.
Laitteissa täytyy olla valinnanvaraa ja niiden on oltava kunnossa. Mayorsilla yläkertaan on sijoitettu mm. cardiolaitteet, taljoja ja monipuolinenlaitevalikoima yläkropan treenaamiseen. Ylhäällä on myös peilisali, jossa voi treenailla poserauksia tai huoltaa kroppaa. Alueella järjestetään myös kisakauden alla kaikille avoimia poseraustreenejä, joista tiedotetaan Mayor´sin facebook-sivuilla. Noihin treeneihin suosittelen osallistumaan jos yhtään tuntuu, että vinkejä esiintymiseen ja asentoihin kaipaa. Yläkerrasta löytyvät myös naisten pukkaritilat joissa kaappeja on runsaasti ja sauna on mahdollista napsauttaa milloin tahansa päälle. On isoa peiliä selfielle ja pienempää belfielle. Yläkerrasta löytyy lisäksi tiloja, jossa toimii hierojia ja kauneudenhoitoalan ammattilaisia. Yhdessä huoneessa toimii myös oma luottohierojani Erno, jolle kannattaa kilauttaa jos hierontaa kaipaa. Itse olen käynyt Ernon hierottavana vuoden päivät ja en voi kun olla tyytyväinen. Ernon saa kiinni numerosta 050 3285119 tai erno@mayors.fi.

11261460_10206060990277158_2142195279_n
Alakerran jalkaosastoa

Alakerran laitepuoli on jaettu kolmeen osaan; vapaat painot, keskiosaan on sijoitettu lähinnä selän treenaamiseen tarkoitettuja laitteita ja salin toisessa päässä on selkeä painotus jalkojen treenauksessa. Iso osa salin laitteista on vajaa vuosi sitten hankittuja Hammer Strenghtin laitteita, joten ainakaan laitteiden laadusta ei treeni jää kiinni. Peruslaitteita (taljoja, smith, prässi yms) löytyy useita, joten ruuhka-aikaankaan ei tarvitse jonotella vaan treenaaminen sujuu jouhevasti ja laitevalikoimassa on myös hieman harvemmin vastaan tulevia tuttavuuksia. Alakerrassa sijaitsevat myös miesten pukuhuoneet ja lastenhoitohuone, jossa voivat perheen pienemmät vaikka ottaa nokoset silläaikaa kun vanhemmat nostelevat rautaa.

11301355_10206060990117154_248832376_n
Toinen vuokrayksiöni

Salilla pyörii lisäksi esimerkiksi luomuruokapiiri, jonka kautta saa todella laajasti erilasia luomutuotteita, pääpaino on kuitenkin kanamunissa ja lihatuotteissa. Kaikista luomuruokapiirin tapahtumista ja tuotteista löytyy lisätietoa täältä. Suosittelen tutustumaan myös tämän puoleen toimintaa jos laadukas ja puhdas ruoka kiinnostaa. Itse tilaan luomuruokapiirin kautta esimerkiksi kananmunani, jauhelihaa ja marjoja.
Siinäpä se pähkinänkuoressa, nyt tiedätte vähän siitä, millaisten seinien sisällä se meikäläinen päivittäin hikensä irroittelee.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *