Päivän tärkein ateria!

Ennen kuin itse varsinaisesti hurahdin fitnekseen en ollut kovin hyvä syömään aamuisin. Sain juuri ja juuri juotua kupillisen kahvia. Oli todella vaikeaa saada mitään kiinteää suustaan alas ja saatoin syödä ensimmäisen kerran vasta puolenpäivän aikaan, joinain päivinä iltapäivällä. Ensimmäinen vaativa tehtävä oikean treenitavan opettelemisen lisäksi oli opetella syömään aamuisin.

Ja valehtelisin, jos väittäisin, että se olisi ollut helppoa. Kohdallani opettelu vei noin kolmisen kuukautta. Joinain aamuina syöminen oli helpompaa ja toisinaan aamiaisen syöntiin saattoi kulua yli tuntikin, mutta olin päättänyt tämän taidon opetella. Nousin joka aamu ajoissa, jotta varmasti ehtisin syödä aamiaisen ennen töihin lähtöä, joskus jouduin laittamaan rahkat, hedelmät ja myslit blenderin läpi, sillä juotavassa muodossa aikaa kului vähemmän. Opin kuitenkin syömään ja oon ylpeä siitä, nykyään en voisi startata päivääkään ilman aamiaista!

 

14169619_10206740135052977_1232076057_n

 

Syötkö sä aamiaista? Tässä muutama syy, miks just sun kannattaa:

1. Boostia päivään. Runsas aamiainen takaa riittävän energian niin ajattelutyöhön kuin fyysisempäänkin duuniin.

2. Vauhtia aineenvaihduntaan. Aineenvaihdunta saa hyvän sysäyksen heti aamusta.

3. Ehkäisee väsymystä ja omalla kohdalla parantaa vireystilaa enemmän kuin kuppi kahvia 😉

4. Iloinen mieli. Mielialanvaihtelut vähenevät.

5. Migreeni pysyy aisoissa. Tasainen verenksokeripitoisuus ja laadukkaat ravintoaineet estää migreenin syntymistä.

 

Aamiainen ja sen ravintosisältö kannattaa aina mitoittaa omien tavoitteiden ja tarpeiden mukaan. Perusta syömisessä on kaikille kuitenkin sama, fyysinen aktiivisuus vaikuttaa siihen kuinka paljon meidän on järkevää syödä, mutta tarvittavat ravintoaineet ovat kaikille samat: proteiinia, hiilihydraattia ja hyvänlaatuista rasvaa. Kuitua kannattaa lisätä vatsan hyvinvoinnin edistämiseksi.

 

Ihanaa viikkoa!

 

<3:PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *