Miten treenaa bikinimimmi?

No sehän treenaa ja kovaa! X-mallin tavoittelu ei ole helppoa puuhaa ja vaatii todella paljon verta, hikeä ja kyyneileitä. Melko kliseistä. Näin se kuitenkin on.

Treenipainotus riippuu siitä eletäänkö kisakauden ulkopuolelle (offilla) vai kisakaudella. Tällä hetkellä vielä itse elelen (itseasiassa enää kuukauden verran) offilla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että treenit olisivat jotenkin kevyempiä tai saisi laiskotella. Päinvastoin! Ruokamäärä on korkealla, suorituskyky huipussaan, joten pyritään maksimoimaan lihasten kasvu.

Treeneissä aerobisen määrä on mulla offilla melko vähäinen. Teen kaksi, maksimissaan kolme, tasasykkeistä kävelylenkkiä ja tämänkin oikeastaan siksi, että aerobinen kunto ja hapenottokyky pysyvät yllä. Näiden aerobisten lisäksi salitreenejä tulee neljä per viikko.

 

Hauis

 

Mun treenijako on seuraavanlainen: olkapäät+rinta/jalat/olkapäät+hauis+ojentaja/selkä+takareidet. Olkapäätreenien yhteydessä tulee tehtyä vatsalihakset, eli pari kertaa viikossa. Jaotuksessa pyrin noudattamaan ”kaksi treeniä-lepo-kaksi treeniä- lepo”-periaatetta, kuitenkin niin, että salitreenien määrä pysyy siinä neljässä per viikko. Aerobiset sovittelen sopiviin väleihin, mutta yleensä pyrin yhdistämään ne lepopäiville, koska ne tukevat palautumista.

 

Kussakin treenissä toistojen määrä vaihtelee 8-15 välillä / liike. Sarjoja tehdään 2-3. Intensiteetti tietty 110%! Sarjojen välillä pidän offilla n. 60-90 sekunnin tauon, riippuen treenataanko pieniä vai isoja lihaksia. Tähän hyvä sääntö on oman hengityksen seurailu. Jos hengitys on todella raskas, ei uuteen sarjaan kannata lähteä, vaan antaa hengityksen ensin tasaantua.

 

Kisakauden ohjelmaa ei ole vielä kiveen hakattu. Se tulee muuttumaan dieettiviikkojen edetessä. Sen verran ollaan valmentajan kanssa keskusteltu, että salitreenejä tulee olemaan todennäköisesti viisi / viikko. Aerobisten määrä kasvaa ja luonne muuttuu. Mukaan kuvioon astuu HIIT-treenit ja ne on ihan mahtavia! Etenkin kesällä esim. Hertsikan portaat = pure love ja mikä hapotus!<3 Hiitissä ideana on siis tehdä intensiivinen n. 20-30 minuutin mittainen aerobinen treeni. Jaoteltuna esim. niin, että 1,5 min mennään tahdikasta kävelyä ja sitä seuraava minuutti pingotaan juosten, niin kovaa kun kintuista ikinä lähtee. Tätä sitten toistetaan 20-30 minuutin ajan. Hiitit toimii kävellen, juosten, portaissa ja oikeastaan ihan missä vaan.

Innolla odotan kisakautta! 🙂  Monet kysyy, että eikö harmita olla kesää dieetillä?

No eihän se nyt harmita, koska kyllä tää on elämäntapa ja tietty plussana se, että rantakunto on taattu 😉 Ruokaa ja mässäilyä kaipaan välillä, mutta uurastus aina palkitaan.

 

Tsemiä kaikille omiin kuntoprojekteihin! 🙂

<3:PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *