Hei MÄ olen missi!

Ihana kevät! Vihdoin lämpöiset ilmat ovat täällä. Minun vappuni meni töissä kahvilassa ja limulinjalla pidin hauskaa ystävieni kanssa. Lupailin viime postauksessa, että kerron hieman kilpailu taustastani. Here we go..

Olen pienestä tytöstä asti ihaillut missejä ja toivonu olevani itse jokin päivä missi. Ylä-asteella kauneuskilpailut eivät käynneet mielessäni enkä edes tienny, että Miss Suomi -kilpailun lisäksi olisi olemassa muita pienempiä kilpailuja. Lukion tokalla vuonna 2014 huomasin facebookissa ilmoituksen, jossa haettiin Reska-tyttöä. Innostuin heti ja lähetin hakemuksen, mutta en todellakaan uskonut, että minä voisin tulla valituksi. Sähköpostiin kilahti kuitenkin viesti, että minut oli hyväksytty finaaliin.

Tapasimme kaikki finalistit ja juontajat porukalla ja räpsimme äänestyskuvat lehteen ja nettiin. Hetken päästä tästä olikin jo finaali ilta. Muistan edelleen, miten paljon minua jännitti ennen finaalia ja meinasin perua koko osallistumiseni. Finaali piti sisällään tuomaristohaastattelun ja pari muuta haastattelua yleisön edessä. Viimeisen haastattelun lopuksi julkistettiin Reska-tyttö 2014 ja en olisi uskonut, että kuulen oman nimeni. Siinä sitten hoin, että ei voi olla totta ja vilkuttelin yleisölle niin kuin olisin voittanut suuremman luokan Miss Universum kilpailun. Haha olihan se ensimmäinen kauneuskilpailu tärkeä juttu 16 vuotiaalle Nupulle.

image
Tältä näytin vuonna 2014

image
Reska-tyttö voiton myötä pääsin osallistumaan muotikuvauksiin. Kuva: Mikaela Löfroth

Reska-tyttö kilpailun tuomari ihana Veera Mäkelä vinkkasi mulle erilaisista kauneuskilpailuista ja niin päätin lähettää hakemuksen Miss Forssa kilpailuun. Onnekseni pääsin mukaan ja suuntasin Forssaan ottamaan äänestyskuvat. Finaali pidettiin Forssan Bar54:ssa ja se piti sisällään muutaman pukukierroksen sekä uimapukukierroksen. Lisäksi meillä oli myös tuomaristohaastattelu pelkissä bikineissä. En ollut koskaan esiintynyt bikineissä muualla kuin uimarannalla harvase kesä joten jännitin ihan mielettömästi esiintymistä. Lopuksi minusta valittiin Miss Forssa 2015. Sain ihania tuotepalkintoja sekä sopimuksen Piia Raution luotsaamaan Angelic Showgirlsiin.

image
Ylemmät kuvat: Anniina Aho

Samana syksynä hain vielä Hymy -lehden pitämään Hymytyttö -kilpailuun. Lähetin ensin hakemuksen jonka jälkeen sain soiton, että minut on valittu castingiin Helsinkiin. Castingissa oli paljon tyttöjä ja kaikista otettiin bikinikuvat ja lisäksi jokaista haastateltiin. Jännittelin pari viikkoa ja sain ilmoituksen, että minut oli valittu Rukalla järjestettävään finaaliin.

Kilpailu oli K18 ja onneksi päivä ennen lähtöä oli syntymäpäiväni. Lensin yhdessä muiden finalistien kanssa Rukalle finaaliin. Yövyimme Rukalla pari yötä. Tokana päivänä oli finaali ravintola Zonessa ja minusta valittiin 1. Perintöprinsessa eli sijoituin toiseksi. Koko Rukan reissu oli ihana ja unohtumaton kokemus! Sain palkinnoksi 200€ rahaa.

image
Hymyn lehdessä ja nettisivuilla oli yleisöäänestys

Keväällä 2016 päätin kokeilla jotain aivan uutta ja lähetin hakemuksen Miss MP2016 kilpailuun. Pääsin finaaliin joka järjestettiin MP messuilla Helsingissä. Ihana Viivi Pumpanen ja Helena Riihitupa preppasivat meitä finaalia edeltävänä päivänä. Kilpailuun kuului tuomaristohaastattelu, muutama muotinäytös sekä pienimuotoinen haastattelu lavalla. Kilpailun taso oli todella kova ja kaikki tytöt olivat ihania, mutta valitettavasti minä en sijoittunut kilpailussa ollenkaan. Olen silti iloinen, että pääsin mukaan sillä opin paljon uutta ja tapasin ihania ihmisiä.

image
Kuva: Vesa Koivunen
image
Kuva: Hans Lehtinen

image

Monet ovat naureskelleet ja puhuneet pahaa selkäni takana saavutuksistani. Miltä sinusta tuntuisi, jos sinun saavutuksiasi arvosteltaisiin? Kilpailemalla asetan itseni muiden arvosteltavaksi, mutta olen oppinut sivuuttamaan kaikki ilkeät kommentit.

Monet eivät myöskään ymmärrä, miksi haluan edes haluan kilpailla. Vastaus on kuitenkin yksinkertainen: minä rakastan esiintymistä ja olen siinä hyvä. Toinen syy on myös se, että uskon pärjääväni kilpailuissa joissa etsitään ulkoisesti sekä sisäisesti kaunista ihmistä. Ennen kuin joku älähtää mainittakoon, että en ole itserakas, koska uskallan kehua itseäni vaan sen sijaa omistan vain todella hyvän itsetunnon ja itseluottamuksen. Jokaisen pitäisi uskaltaa kehua itseään! Jos sinulla on unelmia tai tavoitteita niin mene rohkeasti niitä kohti, sillä ne voivat toteutua!