Flowpark – hauskanpitoa, treeniä vai molempia?

Heippa!

 

Olemme ottaneet Nikon kanssa tavaksi viettää yksi treffipäivä viikossa. Treffipäivänä teemme jotain erityisen kivaa yhdessä, käymme esim. syömässä, leffassa tai kylpylässä. Eilen päätimme lähteä käymään Flowparkissa, koska kumpikaan ei ollut vielä koskaan käynyt siellä. Sää oli onneksi lämmin ja aurinkoinen, joten treffipäivä alkoi mukavasti pyöräillen ahvenistolle. Valjaiden pukemisen ja testiradan jälkeen olimme valmiita seikkailuun.

image

Radat pitivät sisällään erilaisia liaani hyppyjä, vaijeriliukuja ja pudotuksia sekä erilaisia tehtäväratoja. Värit määrittelivät radan vaikeusasteen. Musta rata oli haastavin. Ratoja edetessä aina hirvitti, että mitä jos putoan tai otteeni lipeää… Noh vaikka niin olisikin käynyt niin valjaiden ansiosta mitään hirveää ei olisi tapahtunut, mutta silti koko ajan tunsin pientä jännitystä ja pelkoa. Valjaat olivat koko ajan kiinni jossain vaijerissa eli putoamisvaara oli hyvin pieni.

image

Pääsin jopa todistamaan, mitä tapahtuu, jos vauhti ei riitäkään ja jää keskelle vaijeria roikkumaan… Niko iski ihan pokkana valjaansa kiinni punaisella merkittyyn vaijeriin (valjaiden kiinnitys punaisella merkittyyn vaijeriin oli ehdottomasti kielletty) ja lähti vaijeriliukuun, mutta matka tyssäsikin ja Niko jäi keskelle roikkumaan. Onneksi lihaksikkaana miehenä hän sai vedettyä itsensä vaijeria pitkin toiseen päätyyn ja loppu hyvin kaikki hyvin. Itse olisin varmasti jäänyt keskelle roikkumaan itkien ja apua huutaen…

image
Olisittepa kuulleet, minkä kiljauksen päästin hypätessäni tuolta alas.. 😀

 

Toista mustaa rataa edetessämme olin purskahtaa itkuun, kun voimat uupuivat puolivälissä tehtävärataa. En vain yksinkertaisesti enää jaksanut ja pystynyt etenemään. Onneksi mustassa radassa tehtävän pystyi ohittamaan vaijeriliukua pitkin ja niin pudottauduin vaijerin vietäväksi. Loppua kohden onneksi tsemppasin ja suoritin toisen mustan radan loppuun. Viimeiselle radalle aikamme ei riittänyt, koska flowparkki meni kiinni. Seikkailun jälkeen olin super väsynyt ja otimme tunnin nokoset ennen kuin suuntasimme vielä illalla elokuviin katsomaan Bodomin.

image

Flowparkissa oli ihan huippua (pieniä pelonhetkiä lukuunottamatta) ja kiipeily todellakin meni päivän reenistä, sillä aamulla oli jos toinenkin lihas kipeänä… En edes tullut ajatelleeksi, miten raskasta flowparkissa voi olla.

Radalla tuli kyllä liikettä ihan koko kroppaan ja välillä vaadittiin paljon käsivoimia. Flowparkissa yhdistyy treenaaminen ja hauskanpito jännittävällä tavalla. Lisäksi kiipeily nostattaa tavallaan sellaista ”ryhmähenkeä” ja jotkut radat vaativat selvästi oikeanlaisen tekniikan löytämistä eli aivotkin pääsivät töihin aina välillä.

 

Suosittelen flowparkkia, jos tykkäät liikkua ja haluat kokeilla jotain uutta!

 

XOXO NUPPU

 

 

 

 

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *