Vinkkejä palautumiseen!

Heippa,

 

Vaikka viime postauksessa sanoin, että pidän pienen tauon kuntosalista, niin en malttanut olla kauaa treenaamatta 😀 Minun piti mennä ystäväni kanssa salille vetämään hänelle treeni ja itse vähän siinä sivussa pumppailla, mutta toisin kävi. Vedimme molemmat jalkatreenin, tosin kohdallani en läheskään vetänyt täysiä ja antanut 100%. Treeni tuntui kuitenkin melko raskaalta noin kuukauden kuntosaliharjoittelu tauon jälkeen. Seuraavana aamuna heräsin, ja kun nousin sängystä, jalat meinasivat lähteä alta 😀 Niin kova lihassärky, varsinkin pohkeissa, jotka mulla tosi herkästi menevät tukkoon. En ikinä treenaa erikseen pohkeita, mutta usein ne kipeytyvät helposti. Kovaa lihaskipua oli myös pakarassa ja reisissä, tietää että treeni mennyt perille 😀

 

12695364_10207011876272880_104020073_o

Treenistä on mennyt nyt 4 päivää, ja vieläkin pohkeet on ihan jumissa, rappuset pitää tulla alas super varovaisesti 😀 Satutin myös sääreni noin 3 viikkoa sitten kun liukastuin portaissa, aluksi kipu oli todella kova ja kävely oli vaikeaa, mutta pikkuhiljaa se on vähentynyt. Nyt sääreen ei ole sattunut, mutta siinä on kuitenkin melko paljon turvotusta ja nestettä, ei ollut ihan fiksu veto varmastikkaan vetää sitä jalkatreeniä..  Onneks mulla oli ratkasu, joka helpottaa tuota treenin jälkeistä lihaskipua, ja auttaa turvotukseen joka mulla siinä sääressä on. Nimittäin Lymfahoito! Hauskan näköiset bootsit, jotka auttavat esimerkiksi urheiluvammoihin ja saavat nesteet liikkeelle. Hoito kestää yleensä 30-60 minuuttia, itse olin siinä tällä kertaa 45 minuuttia, ja kyllä huomas että se autto tohon lihasjumiin.

 

12696831_10207012014036324_309827086_o

 

Kerron nyt hieman faktaa lymfaterapiasta, eli niin sanotusta paineluterapiasta. Sen päätehtävänä on elvyttää imusuonten toimintaa. Imusuoniston kuljetuskyvyn kasvaessa kudoksissa ja solujen välitilassa oleva nestekuorma sekä valkuaisaineet pääsevät pois kudoksesta ja turvotukset laskevat. Lymfaterapiaa käytetään urheiluvammojen hoidossa ja hoidon avulla paraneminen on nopeampaa ja tehokkaampaa. Sitä käytetään myös leikkausten ja traumojen jälkeisessä hoidossa vähentämään turvotusta.  Hoitovaikutus perustuu paine-eron synnyttämään alipainetilaan kudoksessa, joka saa lymfakierron liikkeelle. Lymfaterapiaa käytetään esimerkiksi fysioterapian kanssa yhteisenä hoitomuotona, tai sitä voidaan myös pitää ennaltaehkäisevänä hoitona. (Karhupuiston Plastiikkakirurgia.fi)

 

12695142_10207011875552862_216681725_o

 

Itselleni käytän lymfaterapiaa juurikin turvotuksen poistoon tuossa sääressä, sekä auttamaan liikunnan jälkeisessä palautuksessa. Myös, jos sinulla on jotakin urheiluvammoja, niin hoito auttaa niihin. Se on myös rentouttavaa ja tuntuu mielyttävältä! Varsinkin jos jokin lihas on ihan jumissa niin tämä paineluterapia auttaa, niinkuin mun pohje 🙂 Haluaisinkin tarjota lukijoilleni lymfaterapian tarjoushintaan 30min 30€ (ovh 60€) ja 60min 50€ (ovh 100€)! Voitte varata ajan oheisesta linkistä https://www.varaaheti.fi/karhupuisto/fi . Sanokaa koodi ”Mariela” saapuessanne hoitoon, näin saatte -50% hoidosta.

 

Toinen juttu, Karhupuiston Plastiikkakirurgialla on vielä sunnuntaihin mennessä ystävänpäivätarjous huulten muotoilusta 140€ 0,5ml ja 190€ 1ml.  Jos haluat uudet pusuhuulet, mene samaan varauslinkkiin kohtaan tarjoukset, ja sieltä varailemaan. Voit varata ajan pitkälle kevääseen tarjoushinnalla, kunhan varaat sen sunnuntaihin mennessä.

 

Mikäli joitakin kysymyksiä esiintyy hoidoista, niin voitte kysyä multa, tai suoraan karhupuistosta 🙂

 

Mukavaa viikonloppua kaikille! <3

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *