Viikonlopun kuulumisia ja asiaa ihonhoidosta-miten saada akne kuriin?

Hyvää naistenpäivää kaikille ihanille ja kauniille naisille <3 Tänään viimeistään kuuluu hemmotella ja huomioida naista!

Mulla oli tosi kiva viikonloppu, en kerennyt kylläkään napata yhtään kuvaa siitä. Oltiin perjantaina Pinjan kanssa kaupungilla viinillä, käytiin istumassa Sofian työpaikalla Helsingin Jalkapallopubissa. Sieltä tuli joku hyvä fudispeli, me ei kyllä siihen hirveesti keskitytty 😀 Paikka on tosi viihtyisä, siellä voi seurata jalkapallo matseja, tai sit muuten vaan istuskella ja pelata lautapelejä. Lauantaina sitten olin sopinut että menen lapsenvahdiksi hoitamaan mun serkkuja. Heidän kanssa sitten hengailtiin koko päivä ja käytiin illalla leffassa katsomassa se uus Disneyn Zootropolis.  Se oli kyllä niin hauska, nauroin vatsa kippurassa 😀 Suosittelen kaikille ketä tykkää animaatioista.

12084827_10207187440661880_53310467_o

Sunnuntaina sitten oltiin sovittu treffit vanhojen koulukavereiden kanssa. Meidän oli tarkotus mennä Fazerille brunssille, mutta ne oli sählännyt varauksen kanssa, niin päädyttiin Oivaan Hakaniemeen. Se oli positiivinen yllätys, ruoka oli tosi hyvää ja kattava valikoima. Yks parhaista brunssipaikoista missä oon käynyt, suosittelen ehdottomasti! Palvelukin oli tosi hyvää, toisin kun siellä fasulla.. Oli ihana nähdä pitkästä aikaa lukiokavereita, ei olla nähty moneen vuoteen ja muutenkin pidetty aika vähän yhteyttä. Outoa miten nopeasti aika menee, siitä on jo 6-7 vuotta. Oli pakko kaivaa yksi kuva niiltä ajoilta 😀 Harmi ettei mulla ole mitään yhteiskuvaa meistä tytöistä.

jj
Mutta joo itse aiheeseen, eli ihonhoitoon. Mulla on aina ollut hyvä iho, satunnaisia näppylöitä lukuun ottamatta. Noin vuosi sitten minulle puhkesi akne. Se on ihan kauheeta miten paljon vaikuttaa itsetuntoon se, että naama on ihan täynnä näppylöitä ja niitä ei saa mitenkään kuriin. Meikilläkään ei pysty tekemään taikatemppuja, että ne olisi saanut piiloon. Luulen että aknen aiheutti kova stressi, sillä viime vuosi oli minulle melko rankka, kovaa diettaamista ja paineen alla olemista. Kokeilin ruokavalion muutosta ja karsin maitotuotteet ja gluteenin pois. Se auttoi vähän, muttei kuitenkaan kukistanut ongelmaa. Juon aina 3-4 litraa päivässä vettä, syön vitamiineja (etenkin sinkkiä),  en käytä arkisin paljon meikkiä ja muutenkin omaan terveelliset elämäntavat.

12065947_10206399524524469_8125196494584340871_n

Akne oli pahimmillaan syksyllä Miss Helsinki 2016 kiertueen aikana. Oli todella vaikeaa olla itsevarmana kuvien edessä, kun naama oli täynnä isoja näppylöitä, jotka olivat todella kipeitä. Olin epätoivoinen, kun en enään keksinyt mitä voin tehdä saadakseni ihoni kuntoon. Kuulin että kemiallinen kuorinta voisi olla yksi vaihtoehto ja päätin kokeilla. Teimme Karhupuiston Plastiikkakirurgiassa sarjahoidon alfaketohappo kuorinnalla. Kuorimme kasvoni 2 viikon välein muistaakseni 5-6 kertaa. Käytin myös kotona ihonhoitoon Derma Ceuticin happopesua ja kosteusvoidetta, jotka tukivat todella hyvin hoitoa tuomalla ihon alla olevat tulehdukset pinnalle ja kuivattamalla ne. Iho parani pikkuhiljaa, ja olin todella onnellinen että pystyin olemaan jo itsevarmempi ilman meikkiä.

12842388_10207187454422224_1103793893_o

Viimeinen silaus oli Bionin ihonhoitotuotteet, joita käytän vieläkin. Tuotteet on suunniteltu akne iholle ja niissä on pelkästään luonnollisia ainesosia. Käytän aamuin ja illoin ensin ihonpuhdistus geeliä, joka puhdistaa meikin. Tämän jälkeen pesen meikin jäämät vielä kasvovedellä. Sitten levitän ihonhoito nesteen, joka torjuu bakteereita ja ehkäisee tulehdustiloja. Tämän jälkeen levitän kosteusvoiteen, joka myös torjuu aknea. Noin kerran viikossa laitan kasvoilleni savinaamion, joka vähentää esimerkiksi ihon ärsytystä.

1419182_10207187455742257_999874118_o (1)

Ihonhoidon lisäksi todella tärkeässä asemassa aknen hoidossa, on stressin minimointi. Olen itse yrittänyt ottaa rauhallisesti, ja olen antanut aikaa itselleni. En ole myöskään ottanut mitään isoja projekteja hoidettavaksi. Kyllä se naama pikkuhiljaa alkaa olemaan taas terveen näköinen. Huomenna pääsee myös auringon alle, niin iho saa hengittää, kun ei käytä päivittäin meikkiä.

Karhupuiston Plastiikkakirurgia tarjoaa nyt naistenpäivän kunniaksi kemiallisen kuorinnan -50% ovh hinnasta. Vaikket kärsisikään aknesta, kannattaa iho kuoria silloin tällöin, nyt on juuri sopiva aika ennen kesää. Iho tyypillesi valitaan sopiva kuorinta, niitä löytyy juurikin aknesta kärsiville, ikääntymistä vastaan tai arpien hoitoon. Käy varailemassa aikaa www.karhupuisto.fi kohdasta ajanvaraus-tarjoukset. Jos herää jotakin kysyttävää aiheesta, vastaan mielelläni!

12810301_10207187562144917_358237926_o

Mukavaa viikonalkua kaikille! 🙂

<3 Mariela

(Kaupallinen yhteistyö)

 

 

Facebooktwittermail

2 kommenttia “Viikonlopun kuulumisia ja asiaa ihonhoidosta-miten saada akne kuriin?

  • Avatar
    8.3.2016 klo 18:58
    Kestolinkki

    Hieno ja rohkea postaus Mariela. Itse en kärsinyt iho-ongelmista juurikaan teini/varhais aikuis-iällä. Toki niitä yksittäisiä finnejä ja mustapäitä tuli, mutta ei niistä ongelmaa ollut. Nyt aikuisiällä olen valitettavasti ruvennut kärsimään aknesta ja lähinnä suht, pahoista tukkeumista ja kyllä se kieltämättä tuohon itsetuntoon vaikuttaa…haluaisi olla ilman pakkelia, mutta kyllä tuo ”näppyviidakko” minua niin paljon häiritsee, etten ihan heti ilman meikkiä halua ulos lähteä 🙁 Joten ihanaa ja lohdullista kuulla, että apuja voisi olla saatavilla 🙂

    Reply
    • Mimi
      11.4.2016 klo 12:40
      Kestolinkki

      Heippa Päivi,

      Joo mulla sama, että teininä en kärsinyt näistä iho-ongelmista, mutta nyt viimeisen vuoden aikana tämä on alkanut. Vaikuttaa paljon itsetuntoon, ja juurikin niin kuin sanoit että ei haluaisi olla pakkelin peittämä, mutta näppylät on todella vaikeaa peittää. Onneksi hyvällä ihon hoidolla ja terveellisellä ruokavaliolla on paljon apua ongelmaan 🙂 Aurinkoista kevättä sinne!

      Reply

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *