Miten minä treenaan?

Heippa taas kaikille!

 

 

Kertoisin nyt hieman mun treenihistoriasta ja miten tällä hetkellä tykkään treenata. Niinkuin aiemmin olen kirjottanut, olen 18-vuotiaasta asti harrastanut pitkälti pelkästään salitreeniä, joskus hieman aktiivisemmin ja joskus laiskemmin. Välillä on ollut kausia kun olen hurahtanut enemmän ryhmäliikuntatunteihin kuten body pumppiin, zumbaan etc, mutta sitten ne ovat taas jääneet. Nyt viimeiset pari vuotta olen käynyt salilla treenaamassa 3 tai 4 jakoisesti, eli yhtenä päivänä esim. jalat ja toisena selkä. Melko kovilla painoilla ollaan menty, ja nyt jälkikäteen katsottuna voin sanoa että en ole treenannut oikein 😀 Mulle treenaaminen oli jossain vaiheessa semmosta ”mitä suuremmat painot sen parempi” ja tämän vuoksi tekniikka on kärsinyt. Tottakai treenissä pitää tuntua, mutta siinä vaiheessa kun tehdään huonolla tekniikalla, pitää miettiä onko treenistä enemmän hyötyä vai haittaa.

Olen käynyt satunnaisilla PT-tunneilla, semmosilla mitkä yleensä tulee jonkun kuntosalijäsenyyden kaupanpäällisiksi. Suurimmaksi osaksi olen kuitenkin itseoppinut, lukenut blogeista tai kuullut kavereilta. Kun nyt Miss Helsingin kautta pääsin treenaamaan Jari Sorsan kanssa, huomasin että ennen treenasin päin sanonko mitä 😀 Tai siis opin sen ettei ole niin tärkeetä paljon siellä painoissa on, kunhan sen tekee puhtaasti ja treeni menee perille, just sinne minne kuuluukin! Mä en ole mikään ammattilainen, mutta voin puhua siitä mikä minulle toimii ja tuntuu hyvältä. Jarin kanssa opin myös treenaamaan intensiivisesti hiit-treenien avulla, tykkään niistä paljon koska ne ei vie paljoa aikaa ja on todella tehokkaita. Niissä jos jossain hiki virtaa 😀

 

blogi uusi 3

Mulla kyseessä oli enemmän painon pudotus ja rasvan poltto, kuin lihasten kasvatus, joten mulle nämä hiit-tyyppiset treenit olivat loistavia. Jossain vaiheessa mukaan tuli myös aamulenkit, jotka ei ole mun mitään lemppareita. En ole aamuihminen ja muutenkin juoksu ei ole vahvuuteni, mutta lenkkeihinkin tottuu ja niistä oppii nauttimaan. Varsinkin syksyllä oli ihana käydä ulkona juoksemassa tai reippaalla kävelylenkillä koiran kanssa, kun luonto on kaunis ja ilma raikas. Välillä tein lenkin aikana sykkeen nostoja esimerkiksi ylämäki juoksun avulla tai sitten kävin hyppimässä portaita. Tämä toi vaihtelevuutta ja tehokkuutta treeneihin.

Parasta oli keväällä/kesällä kun menin muutamia kertoja viikossa lähi puistooni tekemään aamu hiit treenin , aurinko paistoi ja ilma oli lämmin. 20 minuutin treeni omalla kehonpainolla riitti saamaan hyvän hien pintaan kun yhdistin siihen esim jännehyppyjä, punnerruksia ja burpee hyppyjä. Tämä toimi myös hyvänä herätyskellona tämmöiselle aamu-uniselle, treenin jälkeen olo oli energinen ja päivä lähti hyvin käyntiin. Huomaan että jaksan liikkua paljon enemmän kesällä/keväällä kuin pimeenä vuoden aikana, toki tämä on ihan normaalia. Nyt mua ei sais varmaan mitenkään tekemään aamuaerobista, herään taas henkiin kun lumet sulaa ja päivät pitenee 😀

 

blogi uusi

 

Kun alotin vuoden 2015 alussa dietin, olin täynnä intoa ja motivaatiota, niin paljon että unohdin levon ja kehonhuollon. Menin vaan pää punasena eteenpäin tavoitteeni mielessä, ja luulin että mitä kovempaa ja enemmän sen parempi. Huomasin olevani todella väsynyt ja kroppa jumissa. Normaali ihminenhän tajuaisi vähän hellittää ja levätä, mutta mä olen semmonen ”kaikki mulle heti” ihminen, niin jatkoin vain täysillä treenaamista ja olin tästä syystä koko aika flunssassa ja huonovointinen. Tuloksia tuli myös hitaasti ja tämä oli todella turhauttavaa. En voi tarpeeksi korostaa ammattilaisen tärkeyttä tämmöisessä tavoitteelisessa treenaamisessa ja painonpudotuksessa, koska en olisi välttämättä itse osannut hellittää ellei mulle olisi siitä sanottu. Vasta kun aloitin kuuntelemaan kehoa ja otin vähän relammin, alkoi tulokset näkyä. Tässä huomasin myös sen että ruokavaliolla on todella iso osa painonpudotuksessa, sillä vaikka en treenannut kuukauteen, sain pudotettua painoa ja nimenomaan rasvaa tehokkaasti.

 

blogi uusi 5

 

Miten tästä nyt sitten aion jatkaa? Salilta minua ei varmaan saa ikinä pois, koska rakastan sitä tunnetta kun saa laittaa musat pauhaamaan korville ja voi keskittyä täysiä siihen omaan treeniin. Mutta nyt olen antanut uudenvuoden lupaukseksi itselleni keskittyä enemmän terveyteen, ja haluan kehittyä esimerkiksi voimassa ja liikkuvuudessa. Yksi tavoite on myös käsilläseisonta ja kävely. Eli nyt en halua tuijottaa sitä vaakaa ja näkyykö vatsalihakset, vaan enemmän siihen että keho ja mieli voi hyvin. Tottakai treeni auttaa tässä, mutta vedin viime vuoden niin täysillä, usein laiminlyöden kehoani, niin nyt pieni tauko esim kuntosaliharjottelusta tekee hyvää. Olenkin nyt 3 viikkoa käynnyt joogassa ja rakastunut siihen!

Ennen luulin joogan olevan pelkkää rentoutumista ja venyttelyä, mutta tämä todistettiin vääräksi! Tottakai siitäkin on eri muotoja, mutta itse pidän eniten niistä tunneista jossa haastan itseäni ja kehitän voimaani. Olen myös huomannut olevani maailman kankein ihminen ja simppelitkin venytykset tuntuvat mahdottomilta 😀 Vähän eri ihminen, kuin olin harrastaessani muodostelma luistelua.. Joka joogatunnin jälkeen huomaan kuitenkin kehittyväni, pikkuhiljaa. Toinen treenimuoto jota aion tänä vuonna kehittää on tanssi. Niinkuin aikaisemmassa postauksessa kerroin, että rakastuin salsa tanssiin ja nyt on ollutkin kova ikävä tanssisalille. Jotenkin siitä saa niin hyvän fiiliksen kun saa vaan heittäytyä musiikkiin ja laittaa aivot narikkaan, tunnin jälkeen on uudelleensyntynyt olo.

 

blogi uusi 4

 

Nyt on jo välillä ollut ikävä kunnon kuntosali treeniä, mutta uskon taon tekevän hyvää kehitykselleni. Sitten kun tuntuu taas siltä, niin aion palata salille, ja varmasti pystyn antamaan enemmän itsestäni kun olen kehittänyt itseäni muilla saroilla.

Ostimme muuten hyvän ystäväni Pinjan kanssa matkat dubaihin maaliskuussa, olen niin innoissani! En ole ikinä käynyt Dubaissa ja olen kuullut paikasta paljon hyvää. Pakkaamme mukaan matkaan jooga matot, ja ajattelimme kokeilla paikallisia jooga saleja. Olemme molemmat tosi aktiivisia ja matkamme tulee sisältämään paljon liikuntaa. Osaan kuvitella jo ihanan auringon laskun ja hyvän treenin rannalla 🙂 Meijän hotellissa on myös kuntosali, niin sitäkin käymme varmasti testaamassa.

 

blogi uusi 2

 

Energistä viikon alkua kaikille ja muistakaa olla kuulolla viikon lopussa, sillä aion pistää hyvän ystävänpäivä tarjouksen pystyyn 😉

<3 : Mariela

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *