Voihan flunssa! + Vinkit sen selättämiseen

Eilen illalla tunsin pientä orastavaa kurkkukipua, mutta ajattelin sen johtuvan jumppasalin tehokkaasta ilmastoinnista. Kotiin päästyäni alkoi aivastelu ja tunsin, että flunssa se yrittää nyt iskeä. Aamulla heräsin vuotavaan nenään ja kaameaan kurkkukipuun.. Syysflunssa on siis täällä ja tietysti pahimpaan mahdolliseen aikaan, kun ei todellakaan olisi aikaa sairastella. Somea selatessa huomasin, että flunssa aalto on iskenyt moneen muuhunkin, joten ajattelin nyt jakaa omat vinkkini flunssan selättämiseen. Suosittelen heti ensioireiden ilmaannuttua keskittymään seuraaviin asioihin, jotta sairasaika olisi mahdollisimman lyhyt.

  • Lepo, lepo, lepo!

Lepää, nuku, rentoudu, muista että maailma kyllä pyörii vaikka sinä makaisit pari päivää sängyn pohjalla hömppä leffoja katsellen. Toki ymmärrän, että elämäntilanteet ovat erilaisia ja aina totaalilepo ei vain onnistu, mutta karsi kaikki ylimääräinen mistä vain voit ja lähde treenaamaan vasta, kun olet täysin terve!

  • Nesteytys

Vesi vanhin voitehista! Juo riittävästi, etenkin vettä ja tarvittaessa muita nesteitä.

  • Ravinto

Useasti flunssaisena ei ruoka oikein tahdo maistua tai mieli tekisi vain herkkuja ja tällöin pitäisi muistaa ravinteikkaan ruoan merkitys. Jotta elimistöllä on energiaa taistella pöpöä vastaan tarvitsee se avuksi laadukasta ja puhdasta ruokaa. Syö siis monipuolista ja terveellistä ruokaa sekä ota tarvittaessa vitamiinilisänä C-vitamiinia ja sinkkiä.

Omaa makeanhammasta yleensä kolottaa sairastaessa ja koska valkoinen sokeri on pahinta mitä keholle voi antaa, valitsen välipalaksi mieluummin ravintoarvoiltaan sekä maultaan hyvän proteiinipatukan. Tämän hetken oma suosikki on Delight Cookie Dough, mikä on mm. vähäkalorinen, kuitupitoinen ja tärkeitä vitamiineja sisältävä proteiinipatukka, ja mikä parasta se ei sisällä lainkaan puhdasta sokeria. Näistä ihanista FeelDelighted tuotteista voit käydä lukemassa lisää sekä ottamassa hyviä treeni- ja ravintoinkkejä ylös heidän Facebook tai Instagram sivuilta.

IMG_3833

Nyt huomioin itse nämä kolme tärkeää asiaa ja toivon, että flunssa menisi nopeasti ja kivuttomasti ohi!

Oletteko te pysyneet terveenä? Löytyykö teiltä jotain omia kikka kolmosia flunssan varalle? 🙂

-Miikku

sc: @miiramari

ig: @miiramari

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *