Kevyempi vaihtoehto perinteiselle pastalle!

⇒ Scroll down to read in English

Oletteko koskaan kokeilleet tehdä pastaa taikka lasagnea kesäkurpitsasta? Kesäkurpitsa on erityisesti laihduttajalle hyvä valinta, kun haluaa säästää kaloreissa tinkimättä mausta ja ruuan volyymista. Lisäksi kesäkurpitsassa on myös paljon vitamiineja ja nestettä, mitkä auttavat pitämään kehon tasapainossa. Vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattava voi nauttia kesäkurpitsapastasta, sillä hiilihydraattien määrä on pastaan verrattuna huomattavasti alhaisempi. Kesä on muuten otollista aikaa vihannesten grillaukseen!

Kokeilin lähiakoina tehdä sekä pastaa että lasagnea kesäkurpitsasta. Pakko sanoa, että olen hyvin positiivisesti yllättynyt. Munakoisolasagne on myös yksi ehdoton lemppari! Näin tulee vihanneksia syötyä aavistuksen luovammalla tavalla. Vaikka itselläni on rakennuskausi menossa ja ruokaa tulee syötyä huomattavasti enemmän kuin dieetillä, haluan silti syödä vihanneksia mahdollisimman paljon. En pelkästään niiden hyvien ravintoarvojen ja lukemattomien terveyshyötyjen vuoksi, vaan myös niiden erityisen hyvän maun takia. Värikkäämpi lautanen miellyttää omaa silmäänikin enemmän.

Pastaa kesäkurpitsasta sain yksinkertaisesti silppuamalla kesäkurpitsa kuorimaveitsellä. Tällöin tulee ohuita siivuja, joita keitetään noin kolme minuuttia suolavedessä kattilassa. Viimeksi pistin kesäkurpitsapastan päälle myös kanaa, tomaattimurskaa, sipulia sekä fetajuustoa. Lopputulos oli hyvin herkullinen ja riittoisa. Kesäkurpitsa on hyvin neutraali maultaan, joten sitä voi keittää myös esimerkiksi liemikuution kanssa. Miedon maun vuoksi kesäkurpitsaa on helppo yhdistää vahvoihin makuihin.

Lasagnen tein leikkaamalla kesäkurpitsa hieman paksumpiin siivuihin ja asettelin ne vuokaan kerroksittain. Kerroksien väliin pistin jauhelihaa, maissia, tomaattia ja mozarella juustoraastetta. Sen jälkeen vuoka uuniin noin 40 minuuttia 200 asteeseen.

oma ”lasagneni” hieman sekava 😀

Kannattaa siis ens kerralla ottaa kauppareissulta mukaan muutama kesäkurpitsa niin pääsee kokeilemaan luovuuttaan!

Mitä itse olet korvannut vihanneksilla?

♥ Isabella


A tip for the dieter

Have you ever tried to do pasta or lasagna from zucchini? The zucchini is good especially for someone on diet, when you feel like saving up the calories without compromising the taste or volume of the food. On top of that, zucchini has a lot of vitamins and water which helps to keep the body in balance. People following a low carb diet can also enjoy zucchini pasta since zucchini has far less carbohydrates than regular pasta. By the way, summer is a wonderful time to grill vegetables!

I have tried to do pasta and lasagna from zucchini, and have been very pleasantly surprised. Eggplant lasagna is also one of my favorites! This way, you eat vegetables in a slightly more creative way. Even though I am going through a mass phase right now and eating far more food than on diet, I still want to eat vegetables as much as I can. Not just because of their impeccable macros and several health benefits, but also due to their delicious taste. A colorful plate is also more delightful to the eye.

You can easily make pasta from the zucchini by slicing it to thin pieces with a peeler. After slicing the amount of zucchini, you need into small pieces, you can boil them in salt water for about 3 minutes. Last time I added on top of my zucchini -pasta some minced beef, tomato sauce, onions and feta cheese. Zucchini has a very neutral taste so you can try boiling it for example with a stock cube. Also, due to its mild taste it is easy to combine with some stronger flavors.

I made the lasagna by cutting the zucchini in to thicker pieces and placing them on a tray in layers. In between the layers, I placed some minced beef, corn, tomatoes and mozzarella cheese slices. After that, I put the tray in the oven for about 40 minutes in 200 degrees.

my ’lasagna’ is a bit confusing 😀

Therefore you should definitely grab some zucchinis next time you go grocery shopping so you can try your creativity in the kitchen!

What have you replaced with vegetables?

♥ Isabella

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.