VARSIN VIHREÄ SOSEKEITTO

Tässä tulisi ohjetta vihreään sosekeittoon, jonka tempaisin omasta päästäni yhtenä arki-iltana, kun halusin tehdä isomman annoksen jotain helppoa mukaan otettavaa lounasta. Keiton väri saattaa viestiä jollekin vähän ihmisestä riippuen että keitto on joko a) erittäin myrkyllistä tai b) erittäin terveellistä. Kummalta se sun mielestä näyttää?

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Kaikenlaiset sosekeitot on ihan lemppareita tähän aikaan vuodesta, kun tekee mieli syödä jotain lämmintä, mutta silti tarpeeksi kevyttä jottei vaivu lounaan jälkeen syvähorrokseen. Kun tekee kerralla isomman satsin ei tarvitse kokkailla ihan niin usein, ja lisäksi on hyvä laittaa pari annosta pakkaseen odottamaan päivää jolloin helppo lounasratkaisu on paikallaan. Vielä bonuksena huomio: Kauppalasku pienenee, kun hyödyntää kaupan pakastealtaita, eikä osta kaikkea tuoreena.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tarvitset:

♥ 1 pussillinen parsakaalia
♥ 1 pussillinen kukkakaalia
♥ 1 pussillinen purjoa
♥ 1 pussilinen pinaattia
♥ 2-3 palsternakkaa
♥ 1-2 sipulia
♥ 1 kasvisliemikuutio
♥ 1 prk joko tavallista ruokakermaa tai kaurakermaa yms.
♥ Mausteita oman maun mukaan, itse käytin suolaa, pippuria, valkosipulia ja yrttisekoitusta.

Keitä kaikki vedessä ja heitä kasvisliemikuutio joukkoon. Kaada osa keitinvedestä pois ja lisää ruokakerma. Soseuta koko setti keitoksi. Mausta ja anna hautua kannen alla matalalla lämmöllä.

Lisäksi päälle voi laittaa krutonkeja tai jotain siemeniä, kurpitsansiemenet sopii tosi hyvin! Proteiinin määrää lisätäkseen raejuusto toimii aina ja kananmunat on toimii keiton kanssa aina.

 

Ps. Jos oikein haluaa herkutella voi joukkoon lisätä koskenlaskijaa. Nam.

Lämpimiä herkutteluhetkiä ♥

allekirjoitus-marjaana

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *