Vaihtelua kanan valmistukseen
Kuulen tosi usein minun tutuilta, että heillä on alkanut tökkimään kanaruoat. Minulla ei ole ikinä käynyt samaa ja se johtuukin varmasti siitä, että teen joka kerta kanan eri tavalla. Oli se sitten eri marinadi tai eri osa kanasta. Kanankoivet ovat todella edullisia ja niistä saa pitkään hauduttamalla maukkaan arkiruoan. Stockmannin herkussa kahden koiven rasia maksaa koosta riippuen noin 2,80€, jolloin yhdelle koivelle tulee hintaa 1,40€.
Hauduttamalla kanasta saa todella mureaa ja se valmistuu uunissa ihan itsekseen. Koivet voi marinoida jo edellisenä päivänä tai nopeampana vaihtoehtona pintamaustaa ennen uuniin laittamista. Hyvä ja nopea lisuke kanalle on bataattipyre, joka valmistuu keittämällä ja soseuttamalla bataatit. Lisäsin pyreen joukkoon tilkan soijamaitoa, suolaa ja pippuria.
Mureat kanankoivet:
- 4kpl kanankoipea
- 0,5 l kanalientä
Marinadi:
- 0,5dl öljyä
- 1tl dijonia
- 1tl paprikajauhetta
- 1tl currya
- tuoreita yrttejä
Sekoita marinadin aineet keskenään ja sivele se kanojen päälle. Anna maustua jääkaapissa yön yli tai ainakin muutama tunti. Laitan kanankoivet vuokaan ja kaada päälle kanaliemi. Vuoraa vuoka foliolla ja paista 170 asteessa 2-3h. Ota lopuksi folio pois ja nosta uunin lämpötilaa 220 asteeseen. Anna kanojen olla kovemmalla teholla uunissa vielä noin 10 minuuttia, jotta nahasta tulee rapea.