Vinkkejä täydellisiin kiharoihin

Tähän asti olen kirjoitellut tänne blogiini lähinnä treenaamisesta ja ruoasta. Niistä on helppo kirjoittaa sillä ne ovat niin iso osa minun arkeani. Näiden lisäksi myös kauneudenhoidon parissa saan kulumaan paljon aikaa. Nautin meikkaamisesta paljon ja yleensä arkenakin olen huolellisesti meikattuna. Toisaalta pystyn kyllä menemään salille tai vaikkapa kauppaan ilman sen kummempaa meikkaamista.

Hiustenlaitto on myös aina kiinnostanut minua. Harvemmin kuitenkaan teen mitään sen kummallisempia kampauksia. Tykkään pitää hiuksia ylhäällä tiukalla ponnarilla tai rennosti kiharoilla. Moni onkin kysellyt vinkkejä juuri noihin luonnollisiin kiharoihin.

IMG_0382

Kiharoiden tekoon olen käyttänyt monta vuotta ghd:n muotoilurautaa. Ghd:n raudat ovat aika arvokkaita, mutta hyvään laatuun kannattaa ehdottomasti panostaa. Olen ostanut minun ensimmäisen raudan muistaakseni neljä vuotta sitten ja se ei ole mennyt miksikään. Aikaisemmin käytin edullisempia rautoja ja ne hajosivat minun käytössä tasaisin väliajoin.

Aloitan kiharoiden tekemisen harjaamalla hiukset ja laittamalla osan niistä kiinni, jotta kihartaminen olisi helpompaa. Hiuksiin suihkutan Osiksen suoristusrauta seerumia, joka minulla toimii loistavasti. Joskus kuulin jostain, että sitä ei kannattaisi käyttää kiharoihin, sillä aineessa itsestään on silottava ja suoristava vaikutus. Minulla se kuitenkin toimii kaikista parhaiten kiharoiden alla.

Seuraavaksi otan raudan väliin parin sentin mittaisen osioin hiuksia. Kiepautan raudan ympäri ja pyöritän sitä hitaasti samalla viistosti alaspäin liu’uttaen. En avaa kiharoita heti vaan jätän ne jäähtymään ja suihkutan niihin kevyesti lakkaa.

IMG_4758

Tykkään myös tupeerata hiuksiani tyvestä, että ne eivät näyttäisi niin littanilta. Tupeerauksen kanssa kannattaa kuitenkin olla varovainen. En tupeeraa hiuksia ikinä ihan jakaukseen asti vaan jätän siihen pari senttiä suoraa hiusta peittämään tupeerauksen.

Kun kaikki hiukset ovat kiharrettuina annan niiden jäähtyä hetken. Yleensä kiharran hiukset ensin ja teen meikin, jonka aikana ne ainakin ehtivät jäähtyä. Haron ensin varovasti sormilla kiharoita ja lopuksi harjaan ne auki. Harjatessa kiharat toki aukeaa hieman, mutta lopputulos on luonnollinen.

IMG_0493

IMG_4756

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *