Olet mitä syöt!

Hyvää huomenta!

Tässä aamupuuroa syödessäni ajattelin kertoa miten olen huomannut eron siinä mitä syön ja milloin, kun haluan saada treenistä tai vaikkapa perus arjesta kaiken irti.

puuro

Olen satsannut ”kunnolla” kuntosaliharjoitteluun noin kaksi vuotta ja niin kuin ensimmäisessä postauksessani mainitsin, tavoitteenani on astua lavalle ensi kesänä.

Välillä minulle on tullut semmoinen fiilis, että en kehity, jopa että ottaisin askelia taaksepäin. Se on ehkä tässä lajissa pahin tunne, kun treenaat viisi kertaa viikossa ja mitään ei tapahdu. Tiedän, että lihakset eivät kasva yhdessä yössä ja että se vaatii monen vuoden sitoutumisen. Mutta kun en huomaa kehitystä, motivaationi laskee ja kaikki tuntuu turhalta. Tämän kahden vuoden aikana olen mielestäni syönyt riittävästi. Olen jaksanut treenata hyvin ja keskittyä arkipäiväisiin hommiin. En kuitenkaan ole ollut täysin tyytyväinen ja olen miettinyt, miksi en kehity. Moni sanoisi tässä, että sen kun alat vaan syömään, mäkkärii, pizzaa, jätskii, karkkii, tällaista saa kuulla. Joo kyllä minä sen tiedän, että silloin kasvaisi, mutta rasvaprosenttini olisi siinä tapauksessa lähemmäs 15-20%. Olen siis pyrkinyt syömään paljon, mutta terveellisesti.

Nyt kun olen astumassa lavalle ja saanut ruokaohjelman sen mukaan, sain kyllä kunnon herätyksen siitä miten paljon oikeasti pitää syödä sitä ”terveellistä” ruokaa, jos haluaa saada lisää lihasmassaa. Olen siis ollut täysin hukassa aikaisemmin. Nyt en ihmettele yhtään miksi kehitykseni on ollut niin hidas.

Olen noin kolme viikkoa syönyt ruokaohjelman mukaan (3500 kcal/pvä puhdasta ruokaa) ja heti saanut kaksi-kolme kiloa lisää. Kroppani oli kyllä shokkitilassa ensimmäisen viikon, sillä en ollut syönyt näin paljon ennen. Päivässä syön kuusi ateriaa ja yhden proteiinijuoman treenin jälkeen. Tästä kerron lopussa lisää. Tottakai vähän rasvaa on tullut lisää mutta olen kuitenkin pysynyt suhteellisen timmissä kunnossa. Toinen asia minkä olen huomannut, on että voimaa on tullut huomattavasti lisää, tämän kolmen viikon aikana. Tämä taas auttaa lihaskasvussa, sillä pystyn työskentelemään painavammilla painoilla. Pakko kyllä sanoa, että odotan vähän sitä, että pääsisin dieetille, sillä ainoa kerta, kun minulla on nälkä, on silloin kun herään aamulla.

Tässä lajissa ei kyllä ikinä tyydy omaan kroppaansa (minkä olen huomannut jälkikäteen), aina haluaa kehittyä lisää. Kun tavoite on saavutettu, niin rima nousee ja halu kehittyä vain kasvaa. Sen verran kyllä tiedän, etten halua olla mikään Schwarzenegger, haluan pitää urheilullisen lookin. Katsotaan miten pitkälle se vie.

puna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esimerkki yhden päivän ruoasta.

Aamupala: Puuro, raejuusto, C-vitamiini, multivitamiini, omega-3

Välipala: Rahka, mysliä, mehukeitto, omena

Lounas: Kanaa, salaattia, vihanneksia, täysjyvä riisi/pasta, kastike (rasva alle 10%)

Välipala: Raejuusto, mehukeitto tai omena

Treeni: Proteiini juoma

Päivällinen: Jauhelihaa, salaatti, kasviksia, täysjyvä riisi/pasta, kastike (rasva alle 10%)

Iltapala: Rahka, marjoja, mehukeitto, omena

Harjoituksen aikana juon BCAA aminohappoja ja Glutamiinia.

prode

Tällä kirjoituksella haluan tuoda esiin, miten tärkeää on syödä paljon ja useasti jos haluaa lisää lihasmassaa, ilman että rasvaprosentti nousee liikaa. Varmasti kaikille pitkään kuntosalia harrastaneille tämä on tuttua, mutta niille jotka ovat aloittamassa matkaansa tai eivät ole saaneet tarpeeksi tietoa ravinnon tärkeydestä, (niin kuin minun tapauksessa) tämä on hyödyllinen tieto.

Kerran viikossa syön kuitenkin ihan mitä huvittaa, kun dieetti alkaa tämä ei enää ole mahdollista, joten nautin nyt paljon tästä. Minun suosikki ”cheat meal” on pakko olla Ben&Jerrys jäätelö!

bennys

Lähettäkää kuva omasta suosikki ”cheat mealistä” snapchatissa: sirbenjy

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Benjamin

-Follow your dreams-

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *