PROPUD-CHEESECAKE
Idag blev jag bara så fantasifull och full med inspiration att baka något av mina puddingar! Denna gång var jag sugen på vaniljsmaken, och direkt kom jag på idén av en glass-ostkaka. Så här kommer mitt eget recept på en proteinrik, propud-cheesecake!
Ingredienser:
- 3 st ägg
- 300g NJIE Propud Vanilj (1,5st burkar)
- 2 msk sötströ
- 200 g philadelphia
- ca. 100g Sockerfri Granola (nu senare hade jag gärna använt mera)
- ev. 3 msk citronsaft och en nypa vaniljpulver
- Färska eller upptinade hallon som topping
Gör såhär:
- Dela äggen. Lägg äggulorna i en lite större bunke och häll äggvitorna i en annan lite mindre bunke.
- Vispa med en elvisp äggulorna, sötströ, (vaniljpulver), vispa i några minuter tills det blivit lite fluffigt.
- Rör försiktigt i philadelphiladelphia:n i lite åt gången samtidigt som du vispar på lägsta hastigheten.
- Blanda i lite åt gången av Propud:en, fortsätt vispa på lägsta hastigheten. Vispa tills det blivit en jämn smet. Lägg åt sidan.
- El-vispa (med rena vispar) sedan den andra bunken där du hade äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt gärna citron om du gillar.
- Rör försiktigt ner äggvitorna till den andra bunken och blanda försiktigt ihop med en sked.
- Krossa granolan tills allt är krossat och finfördelat.
- Lägg den krossade granolan på bottnet av en rund form.
- Häll smeten ovanpå och bred ut den jämnt.
- Ställ in i frysen i 4 timmar.
Ta ut cheesecaken 30-60 minuter i rumstemperatur före servering, lägg upp på ett fat. Toppa med hallon och servera! 🙂
P.s Vi har en väldigt kall temperatur på våran frys så jag hade kakan några sekunder i mikron innan servering, tyckte det var mycket godare då den var mjuk och lite smält på kanterna istället för ”isig” och hård, då kom smakerna mera fram. Blev bara två bitar kvar och oftast brukar det vara så att kakorna smakar bäst dagen efter.. om man klarar av att hålla sig 😉 Riktigt gott var det! Alla i familjen gillade det 🙂 Ska pröva nästa gång med digestive-kex!