PROTEIINIPOMMI – Resepti
Postaus on yhteistyössä Foodin, Scitec Nutrition, N!CKS & Laitilan Kanatarha kanssa
Vitsi kuinka herkullinen kakku!
Tällä viikolla yritän nauttia hetkestä, päivistä ja välttää liiallista mediaa ja keskittyä työhön sekä elämään sen toisella puolella.
Treenit ovat rauhallisempia ja vasta nyt pari päivää sitten voin treenata ensimmäisen treenini, flunssan jälkeen joka iski heti palatessani matkoilta. Niin olen saanut aloittaa rauhallisesti kevyillä painoilla, on ollut tottakai tylsää verrattuna normaaliin treeniin, mutta myös antavaa ja opettavaa koska ei aina voi vetää lujaa, aina tulee takapakkeja ja täytyy kuunnella voimavarojaan, vaikka joskus tuntuu että on niin paljon energiaa mutta flunssa ei vaan halunnut tehdä yhteistyötä ja sain haaveilla painoista samalla kun tein muuta hyödyllistä, ja muistin levätä. Niin kuin sanoin, oli turhauttavaa tuntea itsensä heikoksi eikä vahvaksi. Mutta voi kuinka pienet ongelmani ovat varsinkin kun sanoo sen ääneen,ihan naurettavaa!
Mutta palataan kakun ohjeisiin.
Leivoin kakun ihan vain koska teki mieleni jotain hyvää ja minulla oli Laitilan Kanatarhan valkuaispötköä käytettävissä ja Hanna Skyttän inspiraatio mielessä. Vitsi kun tuli hyvää, niin kun mainitsin!
Tässä resepti:
Pohja:
80g keksejä/muromysliä tai murustettuja riisikakkuja
3 rkl Foodin kookosöljyä sulatettuna
Täyte:
4 pkt (180g) Proegg valmiiksi kypsennettyjä valkuaisia
3 mitallista (90g) Scitec Nutrition heraproteiinia, vanilja
200g sulatettuja pakastemansikoita
1/2 sitruunan mehu
2tl psyllium-jauhetta (ei hiutaleita)
4 rkl Foodin kookosöljyä sulatettuna
Steviaa, steviatippoja ja/tai muuta maketusta maun mukaan
Päälle:
200g mansikoita
1 dl vettä
2 liivatelehteä
1 tl Scitec Nutrition Bcaa-jauhetta (esim Pink lemonade)
Tee näin:
- Murustele keksit kulhossa pieneksi muruksi ja lisää joukkoon kookosöljy. Sekoita tasaiseksi ja painele vuuan pohjalle.
- Valmista seuraavaksi täyte. Laita valkuaiset isoon kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella täysin samettiseksi soseeksi. Voit valmistaa soseen myös blenderissä.
- Lisää valkuaisten joukkoon heraproteiini sekä sulatetut mansikat ja sitruunamehu. Sekoita jälleen sekaisin.
- Tarkista, että mansikkaseos on huoneenlämpöistä ja mikäli ei ole, anna sen lämmetä hetki kookosöljy muuten kovettuu viileään seokseen.
- Maistele seosta ja lisää maketusaineita makusi mukaan.
- Kun seos on hieman lämmennyt, lisää sen joukkoon seuraavaksi psylliumjauhe ja sekoita nopeasti ja heti perään sulatettu kookosöljy. Sekoita ripeästi sekaisin.
- Koristele kokonaisilla mansikoilla ja Bcaa-kiileteellä. Valmista kiille laittamalla liivatelehdet likomaan reiluun määrään kylmää vettä noin 5 minuutiksi.
- Kuumenna sillä aikaa 1dl vettä kiehuvaksi.
- Puserra liivattelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota ne kiehuvaan veteen, sekoita hyvin.
- Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisä joukkoon marjan makuista BCAA-jauhetta.
- Kaada noin huoneenlämpöiseksi jäähtynyt kiille mansikoiden päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 2 tunnin ajaksi.
Alkuperäinen resepti on Hanna Skyttän mutta muokkasin sitä vähän oman maun
mukaan.
Syyskuun aikana saatte -20% alennusta koodilla Amanda20 Foodin tuotteista!
English Recipe
Bottom:
80g biscuits / muesli or rice cakes
3 tbsp Foodin coconut oil melted
Filling:
4 pkt (180g) Proegg ready-cooked eggwhites
3 scoops (90g) Scitec Nutrition Whey Protein, Vanilla
200g melted frozen strawberries
1/2 lemon juice
2tl psyllium powder
4 tbsp Foodin Coconut oil melted
Stevia, steviadrops and / or other sweetening according to taste
Topping:
200g strawberries
100ml water
2 gelatin papers
1 tsp Scitec Nutrition Bcaa powder
Do this:
Crush the biscuits in a small bowl and add the coconut oil. Blend together carefully and press the bottom into the bottom of a cake pan.
Next, prepare the filling. Put the whites in a large bowl and mix until smooth.
Add the whey protein, melted strawberries and lemon juice. Mix again.
Check that the strawberry is at room temperature and if not, warm up for a while because the coconut oil will otherwise become hard when you add it into the mixture.
Taste and add sweetening to your taste.
When the mixture has slightly warmed, add psyllium powder next to it and mix immediately in the melted coconut oil. Mix fast together.
Prepare the topping by:
For top layer, dissolve gelatin in boiling water; stir in cold water. Cool to room temperature. Stir in strawberries and bcaa powder.
Put it in the fridge for at least 2 hours.