Uhka vai mahdollisuus?

Oot varmaan kuullu aika monesti, että kaikki on kiinni asenteesta. Mä uskon vakaasti, että positiivinen asenne vie pidemmälle kuin negatiivinen ja kaiken lisäks se tuntuukin paremmalle. A niinku asenne tarkoittaa sitä, miten suhtaudut asioihin eli millaisina sä näät ne. –Uhka vai mahdollisuus? Mutta ootko tullut ajatelleeks, että kielellä ja sillä mitä sanoja käytät kertoo sen, miten asioihin suhtaudut. WOW!

 

Jos kerta sanoilla on merkitystä siihen, mitä sä tunnet, niin eiks joo, että muuttamalla sun päässä sen sanan jolla tilannetta kuvailet, pääset muuttamaan sitä miltä tilanne tuntuu? Tipahditko kärryiltä? Kääntämällä negatiiviset sanat mielessäsi positiiviseksi, muutat asenteesi ja samalla fiiliksesi. Aikasi jumpattua ja käännettyäsi näkökulmasi tietoisesti, aivosi oppiii ja rupeat automaattisesti ajattelemaan positiivisemmin. Voit tästä päivästä lähtien tehdä päätöksen opettaa aivoillesi positiivista asennetta.

 

Oppiminen ja kehittyminen vaatii toistoja ja tietoista ajattelua. Perus pessimististä ei hetkessä tehdä optimistia, eikä tarttekaan vaan voit aloittaa osista. Seuraavan kerran kun vastaan tulee tilanne joka sopii alla oleviin sanoihin, pysähdy ja keikauta homma päälaelleen ja tee niin myös seuraavalla kerralla. Kohta ootkin jo super ärsyttävä ruusuilla tanssija. PUS!

 

asenne

 

Ongelma → Haaste

On ihmisiä jotka näkee tilanteessa kuin tilanteessa ongelman. Ongelma sanana on ihan kauheeeeen negatiivinen ja ongelmiahan pyritään ihan viimeiseen asti välttämään. Mutta mitä jos käyttäisitkin sanaa haaste? Kuulostaa jo paljon kiehtovammalta. Haasteethan on tehty voitettaviksi, joten alappa toimia ja lopeta se vätystely!

 

Kämmi → Opetus

Minä mogaan, sinä mogaat, hän mogaa, hei kaikki kämmää joskus. Joskus sössitään oikein urakalla ja nehän on just niitä hetkiä joita voit korvat punottaen muistella kiikkustuolissa. Ja miks korvat punottaen? Suomalainen kulttuurissahan tyrimiseen suhtaudutaan häpeillen. Silkkaa humpuukia, terveisin Neiti. Lopeta itses ruoskiminen ja korvaa sana virhe opetuksella. Tää mimmi on ainakin kiitollinen jokaisesta opetuksesta, joka matkan varrelta on napattu.

 

Palaute → Kehittämisidea

Toisinaan saadaan ruusuja ja toisinaan saadaan risuja. Joskus ne risut pääsee ihon alle ja pistää harmistuttamaan. Onneks kritiikistä selviää helpommalla kun sen kääntää kehittämisideaksi. Mieti et toi tyyppi välitti susta niin paljon, että halus auttaa sua kehittymään. Se vaan esitti sen vähän hassulla tavalla. Luovana tyyppinä pystyt muokkaamaan palautteen kuin palautteen kehitysidean muotoon.

 

palaute (2)

 

Pelko → Jännitys
Melko moni pelkää uutta. Joku pelkää esiintymistä ja toinen verikokeita. Oisko siistiä muuttaa se pelko jännitykseksi? Pelon sijasta ois sellanen kevyt jänskäri päällä. Jännityksessä on toivoa, koska tiedät sen laukeavan kun tilanne on ohi. En tiedä susta, mutta mä taidan olla vähän koukussa siihen jänskätyksen jälkeiseen fiilikseen. Siksi en  voisikaan kuvitella eläväni ilman mun spesiaaleja jännärihetkiä.

Jos sä haluut nähdä uhkien sijasta mahdollisuuksia, liity ilmaiseksi Neiti Kotipellon Superjengiin täälä. Superjengiläisenä kuulet about kaiken kaikesta ja vieläpä ekana.

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “Uhka vai mahdollisuus?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *