GOLDEN MILK

Heippa!

Toivon pahimman flunssakauden olevan takana, sillä mä en enää kaipailis tälle alkuvuodelle kolmatta flunssaa, joten sormet on ristissä. Flunssakaudelle oiva drinkki on kultamaito eli kurkumalatte, johon mä itse ainakin tykästyin sairastellessa. Kurkuman kerrotaan olevan hyödyksi vastustuskyvylle. Tämä flunssapotilaan ystävä juontaa juurensa ayervediseen lääketieteeseen ja se sisältää siis intialaista maustetta kurkumaa, josta tämä juoma saa lämpimän värinsäkin. Olin ensin hivenen epäileväinen että mitäköhän mä olen taas lähdössä kokeilemaan, mutta ennakkoluulot sai kyytiä ensimmäisen siemaisun jälkeen nam!

 

 

 

 

Tässä alla listattuna mitä mun omasta versiosta löytyi, variaatioitahan voi kikkailla oman maun mukaan riippuen tykkääkö makeammasta tai mausteisemmasta. Käytin mantelimaitoa, mutta ihan normaali maito, kookosmaito tai mikä vaan kasvismaito toimii myös yhtä hyvin.

♥ 2 dl mantelimaitoa
♥ 1 tl kurkumaa
♥ ½tl kanelia
♥ 1 tl vaahterasiirappia (myös hunaja sopii)
♥ Ripaus mustapippuria
♥ 1/4 tl inkiväärijauhetta (tai tuoretta inkivääriä)
♥ Ripaus cayennepippuria

Sekoitin kaikki kattilassa sekaisin (voi myös sekoittaa blenderissä, jos haluaa extra smoothia), sitten annoin olla 3-5 minuuttia kattilassa keskilämmöllä liedellä, (ei saa antaa kiehua) ja Tadaa, vastustuskykyä boostaava juoma oli valmis juotavaksi! Jos tykkäät hihhuloinnista niinkuin minä, tai olet vilukissa niin kannattaa ehdottomasti kokeilla!  😉

Esim täältä voit käydä lukemassa lisää, jos kiinnostuit kultamaidosta. 🙂

Mukavaa viikkoa!

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *