10 HYVINVOINTIVINKKIÄ TALVEKSI

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Vaikka olen ehdottomasti kesäihminen, sillä inhoan kylmää ilmaa ja hyytävää tuulta yli kaiken, löytyy tästä pimeästä ja kylmästä (yök) tulevasta kaudesta jotain hyvääkin. Ainakin jos laittaa asenteen kohdilleen. Listasin itselleni muistutukseksi kymmenen asiaa, joiden avulla voin selviytyä tulevasta lumi-/räntäkaudesta:

♥ Ulkona on pimeää suurimman osan päivästä. Auringon näyttäytyessä nauti ja imaise kaikki säteet itseesi. (Tai jos istut toimistossa sisällä auringon nauraessa sulle ulkona, avaa verhot ja sälekaihtimet, katso kaihoten ulos ja haaveile hetki lämmöstä sekä ajattele jotain positiivista.) Pieni haaveiluhetki tekee hyvää kunhan muistat palauttaa itsesi tähän hetkeen takaisin.

♥Nyt voit hyvällä omallatunnolla liikkua sisätiloissa ja ottaa ilon irti rampaten kaikilla erilaisilla ryhmäliikuntatunneilla. Laita värikkäät treenivaatteet päälle (shoppaile uusia!) ja anna mennä – kroppa ja mieli kiittää. Sohvalla on aikaa fiilistellä liikunnan jälkeenkin, ansaitusti.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

♥ Sen sohvalla lojumisen lisäksi kaiva jumppa-alusta esiin, laita lempparisarja pyörimään, villasukat jalkaan ja nauti pitkistä venyttelyistä – veri kiertää, kroppa ja mieli rentoutuu.

♥ Kokkaile kotona jotain uutta. Syö hyvin. Bataatti- ja palsternakkaranskalaiset uunissa on jotain aivan tajutonta ja mun tämän hetken suosikki iltanaposteltava. Varsinkin kun niistä saa oikeasti rapeita tällä pikku kikalla: voitele ranut ennen uuniin laittoa munan valkuaisella.

♥ Vedä teeöverit. (Muistutus itselle: älä joka päivä) Kuka sanoi että seitsemän kuppia erilaisia teelajeja päivässä on pahempi kuin yhtä monta kuppia kahvia? No, ehkä hampaat. Myös vatsa saattaa toimia liiankin hyvin tämän jälkeen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Äidin tekemät maailman ihanimmat villasukat ♥

 

♥ Aloita seuraamaan uusia tv-sarjoja tai katso vanhoja uudelleen.

♥ Vaihda mukavat vaatteet ja villasukat jalkaan kotiin tullessa. Kotona ollessa asu vilttien alla.

♥ Sytytä (tuoksu)kynttilöitä tunnelmaa ja lämpöä luomaan.

♥ Seuraava looginen kohta kynttilöiden jälkeen on joulufiilistelyn ja odotuksen aloittaminen. (Siinä tapauksessa että rakastat joulua niin kuin minä!) Aloita pikkujutuista. Laita esille jotain joulusta muistuttavaa. Osta joulukalenteri. Laita jouluvalot ikkunaan. Astetta hardcorempi leipoo joulupiparit jo marraskuun ekalla puoliskolla!

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

♥ Nauti hetkistä. Jopa siitä voi oppia nauttimaan kun räntää sataa päin naamaa polkiessasi kotiin jumpasta tai töistä. Koska tiedät mikä palkinto kotona odottaa. Lämpöä, läheisiä, ehkä joku karvatassu ovella vastassa, lämmin suihku, ruokaa, ikioma koti sotkuineen ja epätäydellisyyksineen, mutta se sun oma turvapaikka.

 

Oikea aika rentoutumiseen on silloin kun sinulla ei ole aikaa siihen.
-Sidney J. Harris

allekirjoitus-marjaana

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *