Onko passi ja hammasharja mukana?

Loppuviikon reissu mielessä ajattelin vähän avata teille mun henkilökohtaisista kompastuskivistä ja suosikeista matkalle lähtöön liittyen. Millä tavalla mä siis tykkään valmistautua matkaan ja mikä menee aina metsään.

Anyway..oli matkakohde sitten mikä tahansa, aina on kiva ottaa selvää uudesta kohdekaupungista ja näin ollen saada enemmän irti määränpäässä! Aikaa ei myöskään kulu turhaan empimiseen paikan päällä kun on jo valmiiksi jonkinlaista suunnitelmaa mielessä. Toki on hauskaa mennä välillä vaan fiiliksen mukaan, mutta yleensä aina pyrin kuitenkin selvittämään ja listaamaan ylös asioita, joita haluaisin tehdä, nähdä ja kokea matkalla!

img_8350

Valmistaudun tosiaan Berliinin matkaa varten ja laadin tässä juuri listaa paikoista, joissa olisi kiva käydä. Olen kerran aikaisemmin käynyt kyseisessä kaupungissa, mutta en muista siitä kovin paljoa. On siis jo aikakin mennä uudestaan ihmettelemään uusin silmin. Mutta mennäänpä sitten itse asiaan!

1.Hanki hyvä kartta. Monesti paikan päällä hotellista (mikäli sellaiseen menet), lentokentiltä ja rautatieasemilta saa aika kelpoja karttoja. Toki sellaisen voit ostaa myös ennakkoon kotimaasta. Mä itse henkilökohtaisesti rakastan karttoja ja niiden tutkimista. Tykkään kulkea turistimaisesti kartta kourassa 😀 Karttaan merkitsen parhaat shoppailupaikat, nähtävyydet, puistot jne. Näin on helppoa suunnata oikeaan paikkaan ja kaikki on siinä näppärästi esillä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2.Selvitä netistä ja matkaoppaista; parhaat nähtävyydet, ruokapaikat, julkinen liikenne ja miten on helpointa päästä lentokentältä hotellille. Netistä löytyy myös paljon muiden kirjoittamia vinkkejä ja mielipiteitä, joista voi olla matkallasi hyötyä. Kirjaa huomionarvoiset paikat ylös puhelimeen tai paperille, jotta muistat ne myöhemmin.

3.Lataa joku hyvä matka-applikaatio puhelimeen. TripAdvisorista löytyy esimerkiksi paljon ravintolavinkkejä. Euroopassa saa nykyisin aika hyvin surffata netissä ilman pelkoa suuresta puhelinlaskusta, koska moniin liittymiin sisältyy tietty määrä mobiilidataa kuukausimaksun hinnalla. Kannattaa kuitenkin selvittää asiat etukäteen ettei tule yllätyksiä. Suosittelen myöskin sivustojen lataamista valmiiksi offlinetilaan sekä voit vaikka napata kuvia puhelimella tärkeistä jutuista datan käytön säästämiseksi.

4. Tutki perustietoja maasta. Selvitä mitä kieltä paikassa puhutaan, rahayksikkö, kulttuuri, aikaero, ilmasto, vedenjuontikelpoisuus, pistorasiat, rokotusasiat, uskonto, väkiluku jne. Rahanvaihto tuppaa mulla ainakin unohtumaan ja kentällä vasta havahtuu tähän. Kannattaisi ennakkoon tutkia missä on halvinta vaihtaa rahaa, sillä lentokentät ovat useimmiten niitä kalliimpia.

16997675_10154602117744495_6871117359480055068_n

5.Muista MATKAVAKUUTUS ja selvitä mitä kaikkea se kattaa. Nimimerkillä kokemusta on sairaalareissuista useaan otteeseen 😀 Kalliiksi tulee ainakin Euroopan ulkopuolella sairastaminen omakustanteisesti. Matkalaukkunikin olen onnistunut hajottamaan monta kertaa. Matkavakuutuskortti siis mukaan lompakkoon ja tärkeät numerot talteen 🙂

6. Passi (tarkista voimassaoloaika) ja muut tärkeät asiakirjat, varaustunnukset, hotellin tiedot jne. Otan kaikki yleensä tulostettuna mukaan, vaikka ne saa kätevästi matkapuhelimeenkin muistiin. Uskon kuitenkin vahvasti, että kykenisin kadottamaan Iphoneni jo matkan alkumetreillä, joten pelaan varman päälle 😀 ! Passista kannattaisi myös varmaankin ottaa ihan kopio kaiken varalta ja pakata se matkalaukkuun mukaan.

img_1747
Pakollinen lentokentän vessaselfie 😉

7. Pakkaaminen. Tää on mulle ainainen ja iänikuinen kriisi ja tuskien taival. Jätän kaiken aina viime tippaan ja sen seurauksena koti räjähtää pommin lailla kaaokseksi ja vaatteet lentelee sinne tänne ja edes takaisin. Jännä juttu, kun muuten suunnittelen lähes kaiken matkaan liittyvän hyvissä ajoin.

Pakkaa siis fiksusti (en itse osaa tätä jaloa taitoa) ja vältä kaikkea turhaa. Listaaminen on hyvä keino, mutta siinäkin mä onnistun jotenkin menemään aina metsään ja lista paisuu helposti kilometrien mittaiseksi. Pakkaan yleensä viikonloppureissulle viikon kamat mukaan ja useasti laukusta löytyy kenkiä joka lähtöön. Kunpa vaan pärjäisikin pelkällä passilla ja hammasharjalla.

Kannattaa kuitenkin miettiä miten pääsisi kaikista helpoimmalla tavaroiden kantamisen suhteen ja niin, että mahdollisille ostoksille jäisi tilaa laukussa. Jos matkan kesto on lyhyt, esimerkiksi kolme päivää, pärjäät hienosti pelkällä lentolaukulla(ja käsilaukulla). Pidemmälle reissulle joutuu taas yleensä aina ottamaan ison ruumaanmenevän laukun.

Pakatut vaatteet, kengät ja tavarat luonnollisesti määräytyvät kohteen mukaan; jos menet rantalomalle Mexicoon, tarvitset siellä todennäköisesti bikinejä enemmän kuin talvella Berliisissä. Hyvät kävelykengät ovat taas nappivalinta kaupunkilomalle. Mieti tarkkaan mitä tarvitset! Käsimatkaan kannattaa ottaa mukaan laturit, lääkkeet ja oikeastaan kaikki tärkeä siltä varalta jos matkalaukku matkustaakin eri kohteeseen 😀 Selvitä kuitenkin ennakkoon mitä kaikkea ET saa viedä koneeseen. Finavian sivuilta löytyy tietoa kielletyistä tavaroista.

img_0550

8.NAUTI MATKASTA! Älä mieti töitä(jos vain voit) vaan keskity olennaiseen eli rentoutumiseen ja uusien asioiden, kulttuurien ja paikkojen ihasteluun. #LiveLoveLaugh <3

16832212_10154602098749495_1130351479445672137_n

PS. Onko kenelläkään jotain hyviä Berliini vinkkejä? Saa jakaa kommenttiboxiin!! 🙂 <3

xoxo, Elina

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *