Tavoitteena kokonaisvaltainen hyvinvointi

Mitä urheilu ja terveellinen ravinto minulle merkitsee?


En halua rajoittaa elämääni tietyllä tapaa, enkä vaadi itseltäni ulkonäöllisesti tietynlaista kuntoa.
Urheilu ja terveellisesti syöminen, ovat minulle tärkeitä asioita elämässä, mutta en tee niitä siksi, että minulla olisi sixpäkki tai täydellinen takapuoli. Teen näitä asioita, koska nautin niistä ja koen voivani hyvin. Kun syön hyvin ja treenaan aktiivisesti, niin jaksan paljon  paremmin ja mieleni pysyy tasapainossa.

Urheilu tuo minulle tietynlaista mielihyvää. Tunnen oloni energiseksi, kun olen aktiivinen ja yksinkertaisesti puhdas ruoka on mielestäni HYVÄÄ.

Tottakai herkuttelen välillä. Minulle se ei tuota mitenkään huonoa omaatuntoa. Mielestäni elämää ei kuulu rajoittaa pinnallisten syiden takia. Pääasia, että kokonaisuus pysyy balanssissa.

Herkutteluun löytyy myös terveellisiä vaihtoehtoja!
@delightfinland

 

Jos menen elokuviin, niin kyllä, syön herkkuja! Jos syön ulkona, niin en todellakaan mieti mikä on vähäkalorisin vaihtoehto. Syön juuri niinkuin minun tekee mieli ja normaalisti se onkin puhdasta ja monipuolista ruokaa. Herkuttelu silloin tällöin on enemmän, kuin OK minulle.

Olen joskus treenannut ja syönyt ulkoisten syiden vuoksi. Punninnut jokaisen gramman, käynyt kuusi kertaa viikossa salilla ja potenut huonoa omaatuntoa, jos käynnit ovatkin rajoittuneet kolmeen.
Lipsuin usein ja siitä tuli hirveät morkkikset ja tuntui, että joutui aina ”aloittamaan alusta”.

Kun tajusin vihdoinkin, että jos en rajoita syömisiäni, urheilen hyvän fiiliksen vuoksi ja harrastan nimenomaan monipuolista liikuntaa (ei pelkästään sitä kuntosalia) niin homma alkaa menemään eteenpäin. Kroppani ja mieleni voivat nykypäivänä paremmin, kuin hyvin tämän ansiosta.

Nyt kun en ole kieltänyt itseltäni mitään ,niin huomaan, että minun ei edes tee usein mieli herkutella enkä käy päässäni mitään taistelua asian kanssa.

Olen kehittynyt treeneissä hurjasti, suoritukseni ovat parantuneet ja olo on kokonaisvaltaisesti hyvä.
Tunnen oloni energiseksi ja juuri se tunne motivoi minua liikkumaan päivittäin.
Ne pilkottavat vatsalihakset ovat vain plussaa.

Nyt kun kesä lähestyy tiedän, että monet harmittelevat, kun eivät ole saavuttaneet sitä haluttua rantakuntoa. Pikadieetit lisääntyvät ja etsitään sitä nopeaa keinoa päästä bikinikuntoon.

Voin omasta kokemuksestani kertoa, että ei kannata. Tällä tavoin sekoitat vain oman aineenvaihduntasi, energiatasosi laskevat ja pahimmassa tapauksessa alat inhoamaan urheilua 😀

Suosittelen etsimään sen oman lajin, sen mistä nautit. Oli se uiminen, lenkkeily, salilla treenaus tai kotijumppa. Pääasia, että pidät siitä mitä teet.
Ajattele ruokavalioasi laajemmin. Mistä pidät ja mistä et. Jos inhoat maitorahkaa, niin älä syö sitä.
On paljon terveellisiä ruoka-aineita ja varmasti jokaiselle löytyy jotain.
Pian huomaat, että oikeasti nautit ruuasta, joka on samaan aikaan vieläpä terveellistä ja tunnet voivasi kokonaisvaltaisesti paremmin. Kukapa ei haluaisi tuntea itseänsä elinvoimaiseksi?

Kun tunnet olevasi sisäisesti hyvinvoiva, se heijastuu myös ulkoiseen olemukseesi ja vähitellen huomaat, että asiasta on tullut sinulle elämäntapa. Ei pakkopulla.

Itseään ei kannata verrata muihin, jokainen on upea omana itsenään. Kun pidät ensisijaisesti mielessäsi oman hyvinvointisi, niin loppu hoituu itsestään.

Ihanaa kesänaloitusta juurikin sinulle <3

Love, Yasmin

*Postaus tehty yhteistyössä Delight Finlandin kanssa.

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *