Hold on, I’ve gotta overthink about it.

Oikein ihanaa maanantai-iltaa täältä sohvan nurkasta!

Tänään ajattelin kirjoittaa yhdestä tietystä piirteestäni ja uskaltaisin veikata, että tämä on aika yleistä varsinkin naisten keskuudessa.
Nimittäin asioiden ylianalysointi.
Kuulostaako tutulta?

Olen luonteeltani erittäin sosiaalinen ja hyppään aina uusiin juttuihin innolla mukaan.
Kuitenkin samaan aikaan olen pohdiskelija. Yleensä teen pika pohdiskelun, päätän asian nopeasti ja vasta tämän jälkeen alan miettimään asiaa kunnolla ja usein vähän liiankin kunnolla.

Kiinnitän paljon huomiota ympärilläni tapahtuviin asioihin. Ihmisten äänenpainoon, sanavalintoihin, katseisiin ja eleisiin. Välillä teen tietynlaisia johtopäätöksiä, jos koen, että jonkun ihmisen käytös on mielestäni muuttunut tai hänen suhtautuminen minuun on erilaista.

Olen välillä nopea liikkeissäni ja teen asioita oman mieleni mukaan. En yleensä kuuntele muiden mielipidettä asiaan, jos kyse on omasta elämästäni ja omista valinnoistani, jotka eivät vaikuta sinänsä muiden elämään.

Olen jo nuoresta asti muistuttanut itselleni, että täällä eletään vain kerran. Eikä kukaan muu voi elämääni elää puolestani, joten miksi eläisin omaa elämääni muiden oletuksien mukaisesti.

Vaikkakin olen aina tehnyt asiat oman pääni mukaan. Kulutan usein aikaa asioiden pohdiskeluun, ja kehittelen päässäni tietynlaisia skenaarioita tulevista tilanteista, keskusteluista ja kohtaamisista.

Usein asioiden ylianalysointi kuormittaa ihmistä henkisesti paljon.
Mitä enemmän asioita pyörittelee päässään, sitä epätodennäkösempää on, että se kelattu lopputulos olisi todellinen.

Pahimmassa tapauksessa ihminen jättää omat unelmansa ja haaveensa toteuttamatta, koska miettii liikaa onko päätös oikea vai väärä, mitä muut ajattelevat ja menenkö elämässäni eteenpäin vai taaksepäin.

Välillä on hyvä tyhjentää pää kaikesta turhasta. Iskeä kuulokkeet päähän ja antaa musiikin, sekä jalkojen viedä <3

 

Liika analysointi yleensä häivyttää oleellisimman asian pois hyvinkin nopeasti. Mitä MINÄ oikeasti ajattelen asiasta, mitä MINÄ todellisuudessa haluan, mihin suuntaan MINÄ haluan elämässäni kulkea.

Yleensä ylianalysoimme asioita epävarmuuden, menneisyyden traumojen tai tietynlaisien pelkojen vuoksi. Ihminen tietyllä tavalla suojelee itseänsä pahimmalta. Kun asia on pyöritelty päässä sen pahimman kautta noin viisikymmentä kertaa, niin on jo omasta mielestään henkisesti valmistautunut  pahimpaan.
Toisaalta tietynlainen ”minä tiedän tasan tarkkaan mitä muiden päässä liikkuu”  -asenne ajaa tuohon tilaan myös.

Mietit asioita niin pitkälle, että yhtäkkiä muka tiedät tasantarkkaan mitä toinen tarkoitti tietyillä sanoilla, sanomattomuudella, teoilla ja tekemättömyydellä.

Vaikka asioiden ylianalysointi ei ole ikinä estäny minua tekemästä tiettyjä valintoja ja ilmaisemaan omia mielipiteitäni, niin myönnän, että liian usein huomaan pyöritteleväni suht mitättömiä asioita mielessäni ja loppujenlopuksi asiat joita olen mielessäni miettinyt ja murehtinut ovat olleet erittäin turhia ja pieniä.
Aina, kun katson taaksepäin naurattaa, että miksi tuostakin asiasta olin huolissani ja miksi kulutin liikaa omaa energiaani kyseiseen tilanteeseen / mielikuvaan.

Tottakai välillä asioiden analysointi ja kyseenalaistaminen on ihan kehittävää ja usein naisporukassa tulee ”parannettua maailmaa”  näiden asioiden parissa. Kaksin / porukassa tämä voikin olla suht terpeuttista, jos asioista ajatellaan samanlailla ja helpotus siitä, että ei ole asian / mielipiteensä kanssa yksin.
Kuitenkin, jos liian usein huomaa miettivänsä asioita liikaa omassa päässään ei se pidemmän päälle ole hyväksi omalle mielelle. Tietynlainen asioiden kokonaiskuva ja todellinen tilanne häivyttyy ja sekoittuu omien negatiivisien ajatuksien kanssa.
Lopputulos ei ole todellisuutta, vaan omassa päässä kehitelty mielikuva / tilanne.

Itse kehityn tässä koko ajan ja pyrin olemaan miettimättä liikaa asioita ja olla pelkäämättä asioita mitä ei ole vielä tapahtunut, eikä todennäköisesti tule edes tapahtumaan.

Keskity elämän pieniin hetkiin.

 Kaikilla meillä on vain se yksi elämä, mutta jos sen elää kunnolla kerran ei toista edes tarvita.

Muistetaan pitää omista läheisistämme huolta ja keskitetään energiamme niihin oikeasti tärkeisiin asioihin. Asioihin jotka vievät meitä eteenpäin, tuovat elämäämme iloa ja onnellisuuden tunnetta. Lopetetaan asioiden turha pyörittely…se ei yleensä vie asiaa sinne toivottuun suuntaan.
Focus siihen tärkeimpään ja se olet SINÄ.

Love, Yasmin

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *