Kokkikolmonen***

Tämä nykyinen elämäntyyli ajaa miltei vääjäämättä siihen, että aika-ajoin lautasen sisältö on ”tylsää”. Tylsä ei tässä tapauksessa tarkoita, että ruoka olisi pahaa tai etten pitäisi siitä. Päinvastoin- pidän todella paljon ruasta mitä lautasellani on vaikkakin se saattaa olla 10 päivää putkeen yhtä ja samaa- ainakin pääpiirteittäin. Siinä missä makrot asettavat omat rajoitteensa syömiseen, myös ajankäyttö on yksi rajoittava tekijä. Minulla ei yksinkertaisesti ole aikaa kokkailla kovin usein ja laskea makroja ja suunnitella eri ruokavaihtoehtoja. Kuitenkin rakastan ruanlaittoa ja leipomista. Olen aikaisemmin tehnyt melko paljon hellna ääressä töitäkin ja jatkuvasti tykkään ideoida reseptejä ja suunnitella ”terveellisiä” uusia ruokia.

Tänään kun tulin töistä kotiin minua odotti yllätys- koti oli siivottu lattiasta kattoon päivän aikana ja ykskaks minulle vapautuikin illasta useampi hetki ”omaa aikaa”. Halusin kiittää poikaystävääni siivouksesta ja päätin kokata pitkästä aikaa (muutakin kuin kanariisiä). Eikun kauppaan ja uuniin tämä useamman päivän mielessä pyörinyt herkku, nimittäin munakoiso ”lämppärit”.

photo.php

Munakoisolämppärit (8kpl)

– 2 isoa munakoisoa

– punasipuli

– 400g naudan jauheliha (väh. rasv.)

– mozzarellaa (125g)

– 200g raejuustoa

– 2 valkuaista

– mausteita (oregano, pippuri, chili ja ruususuola)

Ensiksi viipaloin ja itketin munakoisot paksuiksi viipaleiksi . Itketyksen aikana paistoin jauhelihan ja viipaloin punasipulin sekä mozzarellan. Itketyksen jälkeen levitin viipaleet pellille ja sivelin ne valkosipuliöljyllä. Täytin viipaleet sipulilla, jauhelihalla ja mozzarellalla ja maustoin maun mukaan. Lopuksi pyöräytin raejuuston ja valkuaiset blenderissä tasaiseksi massaksi, jonka levitin ”juustoraasteeksi” leipästen päälle. Eikun komeudet uuniin 200 asteeseen ja paisto kypsäksi. Paistoaika riippuu munakoisoviipaleiden paksuudesta, omiani paistoin parikymmentä minuuttia. Kylkeen salaattia ja herkullinen ja terveellinen ateria oli valmis! Ja kyllä kelpasi- molemmille.

11210145_10205961647593653_633142095_n

Ravintoarvoiltaan tämä 8 viipaleen setti oli seuraavanlainen;

1430 kaloria / 69g rasva / 64g hiilaria / 141g proteiinia

Ja kevennetyn version tästä saa vaivatta jättämällä mozzarellan pois ja vaihtamalla jauhelihan esimerkiksi tonnikalaan- Bon apetit!

photo.phpkk

Ja nyt on tullut valikoimiin lisää kokoja ja malleja viimepostauksessa esiteltyihin I can I will:in tuotteisiin. Pikapikaa kotiuttamaan omat ennekuin loppuu!

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *