Vuosipäivä

Juhlimme Tommin kanssa suhteemme vuosipäivää 23. torstaina. Ikävä kyllä, se oli keskellä tenttejä ja muita arjen stressejä. Kyseessä oli tästä huolimatta kummallekin tärkeä päivä, sillä meillä on jo vähän tapana juhlistaa suhdettamme. Hienointa varmaan on se, että käymme vielä yhdessä ulkona treffeillä tai kehumme ja muistutamme rakastavamme toisiamme. Toki sitä tulee muisteltua alkuaikojen perhosia lämmöllä ja sen ajan ’spontaanisuutta’, kun ei ollut aivan varma suhteen tulevaisuudesta. Parasta nyky-ajassa on kuitenkin turvallisuus, ymmärtäminen ja luottamus. Ei tarvitse enään pelätä kestääkö toinen sinua huonommillaan ja voi heittää niitä ”mauttomiakin” vitsejä.

dsc_0020-1
Poikkis sai lahjaksi vähän vaatteita ja lipun Guns N Roses -keikalle Hämeenlinnaan!

Koska kyseinen päivä oli meille tärkeä, Tommi oli jo viime vuonna varannut pöydän Kaskikseen. Tätä oli jo kauan odotettu, sillä Kaskista on kehuttu erityisen paljon ja varauskin on tehtävä ainakin kolme kuukautta aikaisemmin.
dsc_0029-3

Alkupäivä meni opiskellessa perjantain tilastotieteiden tenttiin. Päätin muuten kokeilla järjestää päivän ruokailut smoothien -muodossa ennen ilallista. Bulkista on muutenkin mennyt aineenvaihdunta hieman tukkoon, koska kroppa ei ole vielä kunnolla tottunut korkeampiin ruokamääriin. Tuntui, että oli pikku puhdistuksen paikka.. Oli kyllä mielenkiintoista, sillä harvemmin valmistan smoothieita. Kaikkiin smoothieihin käytin runsaasti tuoreita kasviksia ja hedelmiä. Proteiinia sain heittämällä sekaan hieman herneproteiinia jauheen muodossa. Myöhemmin kuitenkin alkoi laittautuminen omaa rakasta varten. Pistin Tommille aikaisemmin jo viestiä etten jaksanut oikein enään opiskella, joten menin hänen luokseen aikasemmin.

befunky-collage
1. Keittiöstä tervehdys: Vohveli ranskan kermalla ja mädillä 2. Ensimmäinen alkuruoka, Siikaceviche 3. Toinen alkuruoka, Madekeitto
img_20170223_194429_285
6:n annoksen menuun kuului kolmas alkuruoka, Karitsaa ja palsternakkapyreetä
img_20170223_203050_359
Ihan täydellistä lihaa! enkä ole edes lihaihminen
img_20170223_200411_790
Kuhaa, inkiväärikastiketta ja porkkanaa
img_20170223_204322_916
Jälkiruokana tippaleipää ja salmiakki sekä tyrnimoussea

Kaskis oli menestys. Otettiin 6 annoksen menu ja parit lasilliset viiniä. Kaikki oli niin hyvää ja raaka-aineet olivat tuoreita sekä kotimaisia. Nämä ainekset sulautuivat täydellisesti yhteen. Oli hienoa nähdä miten jokainen annos oli tarkkaa mietitty. Meitä ei siis ihmettänyt lainkaan Kaskiksen suosio. Tässä pienessä ravintolassa vallitsi lämmin ja miellyttävä ilmapiiri. Sinne ei vain tulla syömään nopeasti alta pois, vaan itse ruokailu on kokemus. Tällöin keskustellaan seurueen kanssa ja maistellaan uusia nenän eteen laitettuja annoksia. Parasta tämän tyyppisessä ravintolassa on, että pääsee aina kokeilemaan uusia yhdistelmiä. Meiltä lähtikin heti uusi pöytä varaukseen! Dokumentoin teille tietenkin kaikki annokset ja ne näkyvätkin tuossa yllä. Aineksia oli niin paljon etten edes kunnolla muista, joten älkää tuomitko, jos joku tuli mainittua väärin!

Miten sinä tykkäät juhlistaa vuosipäivää?

♥ Isabella


We celebrated our one year anniversary the 23rd, Thursday. Unfortunately the date was in the middle of exam week and a lot of stress. Regardless, it was an important day for both of us because we have already created  a habit to celebrate our relationship. I think one of the best things is that we still go out on dates, say compliments to each other and remind how much we love each other. Obviously, I tend to remember with warmth the butterflies I used to have in the beginning of the relationship when I wasn’t sure about our future. The best thing about now is being comfortable with each other and being able to trust. I don’t need to be afraid whether he’ll handle me at my worst and I can also say some tacky jokes.

dsc_0020-1
The lovely boyfriend got some clothes and a ticket to Guns N Roses concert!

Because this day was important to us, Tommi had already reserved last year a table in Kaskis. We had waited for this a long time since Kaskis is very complimented and the reservation has to be done at least three months earlier.

dsc_0029-3

The beginning of the day I studied for my statistics exam on Friday. By the way, I tried drinking the meals as smoothies before the date in the evening. Since I have been bulking, my digestion has been a bit sluggish because my body hasn’t got used to eating more food. I felt like I needed a small cleanse. It was a quite interesting experience because I do drink smoothies rarely. I used a lot of fresh veggies and fruits. Protein I got by throwing in some pea -protein powder. Later I started getting ready for my love. I did end up messaging Tommi earlier that I couldn’t study anymore so we saw each other before the restaurant.

befunky-collage
1. The chef send a waffle with some french cream and roe 2. First starter, Siika (white fish) ceviche 3. Second starter, Burbot soup
img_20170223_194429_285
The six portion menu had also a third starter! Lamb and parsnip purée.
img_20170223_203050_359
The meat was delicious! And I’m not even a big fan of meat
img_20170223_200411_790
Zander, carrot and ginger sauce
img_20170223_204322_916
For dessert, Tippaleipä (funnelcake) and some licorice and tyrni (sea-buckthorn) mousse.

Kaskis was a success. We took the 6 meal portion and a couple glasses of wine. Everything was sooo good and the ingredients fresh and finnish. These ingredients blended together perfectly. It was beautiful to see how every portion was carefully planned. So we weren’t wondering at all why Kaskis is so popular. This small restaurant had an warm and delightful environment. You just don’t go there to eat fast because the eating itself is an experience. In this experience you talk with your friends and taste new portions that are brought in front of you. The best thing about these kind of restaurants is that you get to always taste new things. We did want to immediately reserve a table again! I did document all of this to you of course as you can see above. There were so many ingredients that I might remember something wrong, don’t judge!

How do you like to celebrate your anniversary?

♥ Isabella

 

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.