Herkkugranola

Heipsan! Tein tällaista herkullista ja helppotekoista granolaa, jonka reseptin sain ystävältäni. Olen sittemmin muuttanut kyseistä reseptiä mieltymysteni mukaan. Tykkään olla kokkailuissa ja leipomisessa aika suurpiirteinen jos ei puhuta täysin uudesta ja minulle vieraasta reseptistä, jolloin pyrin noudattamaan alkuperäistä reseptiä tiukasti. Vanhan ja tutun reseptin kohdalla mittaan raaka-aineet ja ainesosat usein silmämääräisesti, jolloin tuloskaan ei ole ikinä identtinen. On paljon jännittävämpää käyttää keittiössä mielikuvitusta ja mennä esimerkiksi makuaistin turvin eteenpäin.

Tämä granolan resepti ei ole ehkä se kaikkein terveellisin, mutta voin väittää sen olevan yksi herkullisimmista aamupalavaihtoehdoista. Itse tykkään syödä granolaa Oatlyn kaurajugurtin kera, ja marjat sopivat tähän yhdistelmään paremmin kuin hyvin. Kuituja granola sisältää valtavasti, ja aamupalaksi tämä herkku sopii sen puolesta mainiosti. Tein ohjeen myös videon muodossa.

Mennään itse granolan reseptiin:

4-5 dl erilaisia siemeniä ja/tai pähkinöitä (esim. kurpitsan siemeniä, cashew-pähkinöitä, pekaanipähkinöitä, saksanpähkinöitä, seesaminsiemeniä, auringonkukan siemeniä jne.)

2 rkl kookosöljyä

4 dl kaurahiutaleita

loraus hunajaa

ripaus suolaa

halutessasi hieman vaniliinisokeria tai vanilja-aromia

Tee näin:

1. Kaada kaikki kuivat ainekset leivinpaperilla varustetulle syvälle pellille, kaada joukkoon rasva, hunaja, sokeri ja suola. Sekoita tasaiseksi seokseksi ja levitä kevyesti painellen pellille. Laita granola 150 asteiseen uuniin 15 minuutiksi.

2. Kun 15 minuuttia on kulunut, ota pelti pois uunista ja sekoittele granolaa, jotta kaikki siemenet ja pähkinät paahtuvat tasaisesti. Laita seos uuniin 15 minuutiksi.

3. Ota granola jälleen uunista ja sekoittele. Nyt seoksen pitäisi näyttää jo kullanruskealta ja koko asunnon tuoksua taivaalliselta. Laita pelti vielä kerran 15 minuutin ajaksi uuniin ja katso, ettei pähkinät tai siemenet ala tummua liikaa.

4. Ota pelti pois uunista, anna seoksen jäähtyä pellillä noin puolisen tuntia (tai napsi heti tulikuumia pähkinöitä malttamattomana suuhusi, kuten minä). Kun herkkugranola on tarpeeksi jäähtynyt, kauho se esimerkiksi ilmatiiviiseen hillopurkkiin, ja käytä esimerkiksi jugurtin tai smoothiebowlin tai jäätelön kera.

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *