Tulinen kookos-pinaattikana
Ruokajutut jatkukoot 😀 ! Tein muutama päivä sitten superhyvää pinaattikanaa. Maku vein kielen mennessään, vaikka itse sanonkin…Rakastan tulista ruokaa ja lisäänkin chiliä/pepperonia oikeastaan joka ruokaan. Chilillä on myös hyviä terveysvaikutuksia. Mm. chilin sisältämä kapsaisiini auttaa verensokerin hallinnassa ja tuore chili sisältää myös C-vitamiinia, beetakaroteenia, lykopeenia ja A-vitamiinia. Edellämainitut eivät kuitenkaan kestä kovaa kuumennosta, joten minä lisäänkin chilin vasta aika loppupäässä kun ruoka alkaa muuten olla jo valmista. Kapsaisiinin kuitenkin sanotaan kestävän hyvin kuumuutta!
Suosittelen siis ehdottomasti lisäämään chiliä ruokiin, mikäli vain kestää tulisuutta!
Näitä tarvitset:
-800g kanaa
-1 prk kookosmaitoa
-500g pinaattia (itse käytin pakaste)
-1 prk kikherneitä
-2 punasipulia
-Tuoretta inkivääriä raastettuna
-2 tuoretta chiliä (punainen ja vihreä)
-1 rkl kurkumaa
-Pippuria
-Valkosipulia
-Ruususuolaa
-1/2 limen mehu
-Tuoretta korianteria ja persiljaa
Tee näin:
Ruskista sipulit ja heti perään voi lisätä kanat paistumaan. Lisää joukkoon seuraavana kikherneet, pinaatti sekä kookosmaito. Sekoittele ja lisää hetken perästä muut ainesosat. Jos haluat vähemmän tulisen niin huomioi se chilin/pepperonin määrässä, tai jätä vaikka pois kokonaan.
Tarjoile pinaattikana mieleisesi lisukkeiden kanssa. Minä käytin täysjyvä spagettia sekä tuoreita kasviksia.
Ihania ruokahetkiä <3
xoxo, Elina