Homemade
Nyt on Espanja taas hyvästelty hetkeksi ja aika palata sorvin ääreen; kotihommia, töitä ja treeniä. Valmistautumista syksyyn. Ruuanlaittoa on ollut itse asiassa jopa vähän ikävä kahden viikon reissun aikana. Tällä viikolla ajattelinkin tehdä joko omatekemää pizzaa tai hamppareita. Ostin myös kaupasta kasan erilaisia tuoreita yrttejä ja aijonkin opetella käyttämään niitä säännöllisesti ruokavaliossani.
Palatakseni omatekemiin ruokiin, niitähän ei kyllä voita mikään. Lisäksi monille on varmasti nykyisin tärkeää olla tietoinen mitä suuhunsa laittaa. Ajattelinkin nyt jakaa teille mun tekemän pizzan ohjeen.
Pohja:
kaksi 450g pussia pakastekukkakaalia /tuoretta kukkakaalia
4 kananmunaa
psylliumia
Fitfarmin kuituvalmistetta purkin oma mitallinen
kalaharin suolaa
hieman vettä
Keitä kukkakaalit pehmeiksi ja survo pienen vesimäärän kanssa sauvasekoittimella. Lisää sitten munat sekä kuituvalmiste ja psylliumia sen verran ettei taikina ole liian vetelää. Lopuksi heitä suola sekaan ja sekoita kunnolla. Taikinasta tulee yksi iso pellillinen.
Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa n. 20-30 minuuttia. Tarkkaile väriä! Sitten kun se on vähän saanut rusehtavuutta niin ota pois ja laita täytteet oman maun mukaan.
Mä laitan yleensä täytteiksi:
Suippopaprikan
Miniluumutomaatteja
Punasipulia
Hirven jauhelihaa /naudan jauhelihaa
Chiliä
Pepperonia
Punasipulia
Ananasta
Juustoraastetta
Sitten vaan takaisin uuniin ja odottelemaan tuskalliset 20 minuuttia kunnes nälkä on jo niin kova että tekee mieli ahmaista pizza kerralla. Heh heh. Ja hyvää on!!
xoxo, Elina