Helppo ja terveellinen aamupalavinkki
Sunnuntai on hyvä päivä leipoa! Mä innostuin aamusmoothieni ohella pyöräyttämään erittäin helpot ja yksinkertaiset kaura-banaani-teeleivät, jotka tuunasin maapähkinävoilla! Mä voisin laittaa maapähkinävoita ihan kaikkeen..saatan syödä sitä jopa jauhelihan kanssa tai sitten vaan suoraan lusikoiden purkista. Maapähkinävoi antaa ihanaa ”tahmeutta” leivonnassa ja se sopii tosiaan yllättävän moneen ruokaan.
Teeleipiin (n. 7 kpl ) tarvitset:
- n. 2 dl luomu kaurahiutaleita
- 1 banaani
- 1 kananmuna
- 1 valkuainen
- maapähkinävoita oman maun mukaan (laitoin 2 rkl)
- ripaus kalaharin suolaa
n. 95 kcal /leipä
Tee näin: Sekoita ainekset keskenään (blenderillä tai käsin muussaten) ja levitä pellille ohuiksi paloiksi. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes leipäset näyttävät kauniin kellanruskeilta.
Tarjoiluvinkki: Juuston kera maukasta. Ja lämpimänä tietty paras!
Mä käytän vähäsokerista maapähkinävoita ja tällä hetkellä jääkaapistahan löytyy Urtekramin luomu crunchy – sekä Amonan maukeuttamaton maapähkinävoi. Lidlistä löytyy myös erittäin varteenotettava purnukka, mutta en satu nyt muistamaan nimeä!
Ihanaa alkavaa viikkoa<3
xoxo, Elina