Helpot välipalaideat

Proteiinipatukat, proteiinivanukkaat ja hedelmät ovat helppoja välipalavaihtoehtoja kun täytyy nopeasti saada jotain, tai sitten kun ei vain yksinkertaisesti jaksa tehdä mitään muuta ruokaa. Proteiinivanukkaita ja välipalarahkoja löytyy nykyään tosi laajat valikoimat kauppojen hyllyiltä, joten rohkeasti vaan maistelemaan ja testaamaan mikä on itselleen sopiva ja maistuva. Proteiinipatukoissa on myös sama juttu että niitäkin täytyy vain kokeilla ja maistella jotta löytää ne itselleen parhaimmat.  Laiskalle ruan laittajalle kuten minulle niin olen todennut nämä vaihtoehdot parhaimmiksi, sillä nämä eivät vie ollenkaan aikaa!

Munakas on kevyt ja helppo vaihtoehto aamupalaksi tai vaikka lounaaksi. Munakkaan täytteeksi on helppo soveltaa sitä mitä kaapista sattuu löytymään. Yhteen munakkaaseen riittää helposti 2-3 munaa, tilkka vettä ja ripaus suolaa sekä pippuria. Itse tykkään syödä aamupalaksi hieman kevyemmän munakkaan ja laitan täytteeksi pelkästään kinkkua, mutta jos on isompi nälkä niin sitten sovellan yleensä täytteitä sen mukaan mitä meiltä jääkaapista löytyy.

Proteiinipannukakut/ proteiiniletut ovat hyviä välipalaksi, aamupalaksi tai sitten vaikka iltapalaksi. Olen aina ennen tehnyt taikinan itse sillä se on hyvin yksinkertainen ja helppo, mutta helpotin näiden tekemistä vielä sen verran että ostin jonkun aikaa sitten Fastin Protein Pancake Mixin joka vain sekoitetaan blenderissä maidon kera ja sitten vain paistetaan niin se on siinä. Yksinkertaista ja helppoa! Olin pohtinut pitkään tuon valmiin seoksen ostamista, mutta yllätyin kyllä positiivisesti. Tottakai pitkässä juoksussa tulee ehkä hieman halvemmaksi kun tekee itse sen mutta välillä vähän vaihtelua. Proteiinipannareihinkin löytyy jos monenmoista ohjetta, mutta tässä se mitä olen itse käyttänyt:

  • 1,5 banaania
  • 2 kananmunaa
  • n. 1 dl nestettä (itse käytän maitoa)
  • n. 1-1,5 dl proteiinijauhoja

Aineet sekoitetaan blenderissä tasaiseksi ja sen jälkeen paistetaan pannulla. Itse käytän paistamiseen kookosöljyä. Lettuja tulee paistaa 1-2min molemmilta puolilta. Hedelmien ja marjojen ystävänä laitan vielä lettujen päälle joko marjoja tai sitten pilkon muutaman siivun banaania.

Smoothiet ja fruitiet ovat myös laiskan kokkaajan listalla ykkösenä. Smoothieta ja fruitieta pystyy tekemään aivan laidasta laitaan ja niissä on vain taivas rajana mitä blenderiin laittaa. Omiin suosikkeihin kuuluu ehdottomasti mango-päärynä smoothie ja toisena lempparina perinteinen mansikka-banaani smoothie. Fruitiet ovat myös herkullisia mutta yleensä tulee tehtyä smoothieta, sillä ne ovat hieman täyttävämpiä. Itse käytän pakastemarjoja enimmäkseen, mutta kesäisin kun tuoreita marjoja ja hedelmiä on paremmin saatavilla niin silloin tulee tietenkin käytettyä niitä. Välillä laitan smoothien sekaan proteiinijauhoja tai sitten kauraleseitä, sillä niillä saa tehtyä smoothiesta hieman täyttävämmän.

Tässä muutamat helpot välipalaideat joista itse tykkään. Mitkä ovat teidän suosikki välipaloja tällä hetkellä?

Facebooktwittermail

Yksi kommentti “Helpot välipalaideat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *