#kikhernerakkaus ja muita herkkuja

Juuri ennen Espanjaan muuttoa löysin rakkauden kikherneisin! Minkä ihmeen takia en ole niitä ennen syönyt! Ihan törkeen hyviä ja protskua piisaa!

Toukokuussa Dubliissa asuessani kävin ystäväni kanssa aina viikonloppuisin ulkona syömässä. Taisi olla viimeisiä viikonloppuja, kun päädyimme viereiseen kaupunkiin illalliselle. Päädyimme kreikkalaiseen ravintolaan, jonka listalla oli kikherne coucoucs annos. Pakkohan mun oli se testata, koska olin hurahtanut kikherneisiin. Kikherneitä, kasviksia, couscousia ja kanelia. Jotain aivan taivaallista!

Kävin eilen illalla huvikseni ruokakaupassa. Normaalisti perheen äiti käy kaupassa ja saan kirjoittaa listalle mitä tarvitsen. Kiertelin kaupassa ympäriinsä ja silmiini osui mikäs muukaan kuin kikherne purkki! 0,49 €! (Suomessa muistan hinnan olleen euron luokkaa). No way ajattelin ja otin samantien 3 purkkia koriini. Ja nämä kikherneet oli vieläpä valmiiksi keitettyjä.

Tänään heti herättyäni odotin jo lounasta, että pääsen syömään kikherneitä! Ruokavalio-ohjelman vuoksi en niitä aamiaiseksi voinut nauttia 🙁 Vaikka kikherneet oli valmiita, eikä niitä olisi tarvinnut kuumentaa, kuumensin ne silti miedolla lämmöllä, n. 5 minuutin ajan. Paremman makuisia mielestäni.

Herneet käy erinomaisesti couscousin kanssa, mutta halusin kuitenkin kokeilla niitä riisin kanssa. Toimi erittäin hyvin! Riisin ja kikherneiden päälle vielä hieman kanelia, niin avot!

malaga5

 

Ihana Wilma tuli viime viikolla tänne Espanjaan lomailemaan, niinpä suuntasin maanantaina Fuengirolaan. Kävimme syömässä Wilman kanssa pizzeriaksi itseään kutsuvassa Dominique’s ravintolassa, joka sijaitsee aivan Fuengirolan, (Los Bolichesin) keskustassa, rantakadulla. Ruokalistalta löytyi pizzaa, mutta myös monia muita vaihtoehtoja. Päädyimme tähän ravintolaan, koska kolmen ruokalajin illallinen (9,90€) kuulosti liian hyvältä! Menussa oli alkuruoan, pääruoan ja jälkiruoan kohdalla n. 7-8 ruokavaihtoehtoa, joista sai valita mieluisan.

Molemmat päätyivät ottamaan alkuruoaksi mozzarella-tomaatti salaattiin. Pääruoaksi Wilma valitsi lohen, jota itsekin mietin, mutta päädyin silti pasta primaveraan eli kasvispastaan. Oli kyllä niin hyvää ja täyttävää! Jälkkäriä ei ollut vaikea valita, koska listalta löytyi juustokakku! Ihan hyvän makuinen, mutta ehkä hieman pettymys. Juustokakun koostumus oli ehkä hieman jogurttimainen, jota sen mielestäni ei kuulu olla. Lähdimme kuitenkin masut täynnä pois ravintolasta 🙂

Alkuruoka
Alkuruoka
Pääruoka
Pääruoka

Jälkiruoasta en ikävä kyllä kerennyt nappaamaan kuvaa, koska olin niin malttamaton juustokakun kanssa 🙂

Nyt viritän relaxingmoodin päälle, sillä mulla on huomennakin vapaata! Yleensä teen töitä maanantaista perjantaihin, mutta vanhempien töiden vuoksi olen saanut joka viikko myös yhden extra vapaapäivän, joka kyllä kelpaa tälle auringonpalvojalle! Huomisen suunnitelmat ovat vielä hieman auki, mutta luultavasti suuntaan rannalle joko Nerjaan tai Fuengirolaan. Toivotaan, että Suomessakin säät lämpenisi ja sateet väistyisivät. Vai miltä se sää sielä vaikuttaa? 🙂

Besos

Venla

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *