”Time is money, so don’t f**k with mine”

Moni muukin on varmaan pohtinut, mikä on se sisäinen voima, joka saa meidät kerta toisensa jälkeen ajettua pois omalta mukavuusalueelta ja vielä omasta tahdostamme. Ei kuitenkaan pakolla tai väkisin. Se sama voima pongauttaa mut aamuisin ylös sängystä ja salilla hikoilemaan, päivä toisensa jälkeen. Vaikka mun elämässä arki näyttäytyy pitkälti samanlaisina päivinä ja muut puhuu niistä ”mun rutiineista”, niin mä diggaan mun tavasta toimia ja viihdyn mun epämukavuusalueella ja omissa rutiineissa niin hyvin, etten vaihtais päivääkään.

Varmaan mietitte, että nyt se on seonnut, mut ei. Oon vaan pohtinut viime viikkoina paljon sitä, mikä meidän elämää ohjaa. Mistä tulee se päätös tehdä jotain tiettyä juttua päivästä toiseen. Kurinalainen elämäntapa vaatii päättäväisyyttä, mutta toisaalta se myös palkitsee tekijäänsä tuloksina ja saavutuksina. Tätä ei kuitenkaan jaksaisi vuodesta toiseen, ellei hommaan olisi jonkinlaista sisäistä paloa, motivaatiota.

 

Mitä se motivaatio sitten on? Se merkitsee meille kaikille eri asioita ja sama asia voi motivoida meitä eri tavalla tilanteesta riippuen. Joskus sitä katsoo taaksepäin ja miettii, miten ihmeessä mä tein tuon kaiken ja selvisin vielä hengissä. Itse tilanteessa asiaa ei tule ajatelleeksi, sillä jos jotain haluaa on valmis tekemään mitä vain saavuttaakseen sen. Nostan suuresti hattua ihmisille, ketkä päivästä toiseen tekevät töitä omien unelmiensa eteen. Tavoitteet ohjaavat meidän toimintaa voimakkaasti ja puskevat meitä eteenpäin.

Elämä on mielenkiintoisempaa tavoitteiden maustamana. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, etteikö voisi elää täysillä tässä päivässä. Päivittäin voi pysähtyä miettimään olenko lähempänä sitä pistettä mihin olen menossa, mutta samalla kuitenkin huomioida ne fiilikset, jotka on käsillä siinä hetkessä. Tunteet vaikuttavat motivaatioon voimakkaasti. Tavoitteellisena ihmisenä on todella vaikeaa löytyy sisäistä paloa asioihin, jotka tuntuvat pakolta ja olenkin sitä mieltä, ettei tällaisiin asioihin kannata tuhlata omaa aikaa ja energiaa.

Ikinä ei ole liian myöhäistä muuttaa suuntaa ja kasata oman elämän palapeli uudelleen. Se on meistä itsestä kiinni.

<3: PeppiJohanna

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *