Ehtisiksä? 10 minuutin lounas.

”En kokkaa tai syö terveellisesti, koska se vie niin paljon aikaa”. Tälläiset sanat jää usein kaikumaan mun mieleen. Itse kullakin perusarki on melko hektistä, mutta silti voi ehtiä kokkaamaan ja syömään terveellisesti päivittäin. Uskallan väittää, että ruoanlaitto ottaa aikaa noin 10 minuuttia parin päivän välein. Niinpä, ei edes päivittäin. Se ei ole ihan kauheasti ja uskonkin, että jokaiselta löytyy päivästä tällainen pieni hetki, jonka haluaa panostaa omaan hyvinvointiin ja terveyteen.

Ei vaan ehdi- helppo perustelu. Sitä viljellään liiankin kanssa. Arjesta on tullut hektistä lounasrulettia. Terveelliseen arkiruokaan ja kokkaamiseen liitetään liikaa haasteita; ajanpuute, vaikeus, ruoan mauttomuus… Tekosyitä on lukuisia. En kuitenkaan jaksa uskoa, että jauhelihan paistaminen, pastan keittäminen ja bolognesekastikkeen lisääminen ottaisi 10 minuuttia enempää aikaa. Mausteet tekevät ruoan maun, niitä kannattaa käyttää runsaasti. Pippurilla ja suolalla ei varmasti pitkälle pääse.

 

Tortilla

 

Tortillat on ihan huikea terveellinen ja nopea arkiruoka. Tortilloista saa terveellisiä pienillä valinnoilla; kokojyvää, ei juustoja ja rasvaisia kastikkeita, paljon raikkaita kasviksia ja hyviä proteiinin lähteitä. Kastikkeistakaan ei tarvitse luopua kokonaan. Kreikkalainen jogurtti on kevyt ja raikas vaihtoehto ja salsaakin uskaltaa käyttää. Melko toimiva combo siis ja aikaa valmistamiseen kuluu maksimissaan 10 minuuttia. Tortilloista ei vaan saa tarpeekseen ja ne on myös älyttömän helppo pakata töihinkin evääksi.

 

Salaatti

 

Monesti haasteena arkiruoan terveellisyyden kannalta ovat kastikkeet. Usein ne ovat majoneesipohjaisia, todella rasvaisia ja pieni määrä kastiketta saattaa sisältää saman määrän kaloreita kuin ruoka-annos itsessään. Erityisesti ruoan energiatiheyteen kannattaa kiinnittää huomiota. Suosi mm. salaattien kanssa vinaigrette-tyylisiä kastikkeita tai maustamatonta jogurttia, sillä niiden kalorisisältö on huomattavasti tavallisia salaatinkastikkeita parempi ja pienempi. Itsetehdyn ruoan ehdoton etu on se, että tiedät tarkalleen mitä se pitää sisällään. Näin pystyt välttämään itsellesi epäsopivia ruoka-aineita ja samalla yleinen hyvinvointikin voi parantua.

 

Tortilla

 

Arkiruoan laittaminen on helppoa ja nopeaa. Älä tee siitä itsellesi liian vaikeaa, sillä kaikilla on mahdollisuus ehtiä syömään myös arkena terveellisesti.

<3: PeppiJohanna

 

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *