Tässä tulee paras kotitekoinen falafel-pitaleipä!

Pakko jakaa teillekin uusi suosikki herkku ruokani. Ensin halusin kokeilla falafelpyöryköiden tekoa itse ja valitsin jo koriini tarvittavia aineksia, kunnes totesimme poikaystäväni kanssa, että itse tehdyt falafelit kuulostavat nyt vain liian vaikeilta toteutettavaksi laiskana sunnuntai-iltana.

Niinpä suuntasin pakasteille etsimään valmiita falafelpyöryköitä ja vola löysinkin maailman parhaimmat kaupan falafelpalleroiset (okei nämä ovat ensimmäiset joita olen kaupasta maistanut, mutta silti..).

 

Maksavat hieman päälle 3€

 

 

Kypsytin falafelit öljyssä pannulla noin 15-20min ja loppuvaiheessa halkaisin vielä kahtia, että kypsyvät varmasti myös sisältä. En ole edes ennen tajunnut tehdä pitaleipiä kotona ja nehän ovat siis ihan täydellinen keksintö, jos haluaa jotain melko nopeaa ja todella herkullista syötävää.

 

 

Sisälle voi käytännössä laittaa, mitä vain. Poikaystäväni suunnitteli laittavansa falafelejen sijaan kebabia, mutta maistettuaan ensimmäistä kertaa falafelia päätyi kyseiset pallerot hänenkin pitaansa. 😉 (älkää olko niin ennakkoluuloisia kasvisruokia kohtaan). Lisäksi täytteeksi sopi hyvin salaatti, kurkku, tomaatti sekä halloum. Kreikkalainenjogurtti ja hot chilikastike antoivat ihanan maun.

 

Nam teemme näitä varmastikin uudestaan!

 

-Nuppu

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *