Täydellinen aamupala: Proteiinijäätelö / smoothiemousse

Ah, aamun paras hetki on se kun saa laittaa kahvit valumaan ja blenderin tekemään aamupalasmoothieta. Meillä täällä ei hirveästi kyllä ole tullut vastaan sellaisia perinteisiä suodatinkahvikeittimiä, joka pitää sellaista miellyttävää ”rahinaa” kun kahvi tippuu.  Ai että, se on aamun paras ääni. 😉 Mutta kyllä tuo automaattikoneenkin ääni kelpaa. 😀

Aamupalan ei todellakaan tarvitse olla tylsä, ja me teemmekin lähes aina smoothieita tai mousseja aamupalaksi – ne ovat niin helppoja ja variaatioita saa vaikka kuinka paljon.  Ja ne näyttävätkin niin hyviltä. Itse tykkäämme tosi moussemaisesta tai jäätelömäisestä koostumuksesta. Melkein kuin jätskiä söisi aamupalaksi – mutta terveellisempää.

Tuo jäätelömäinen koostumus menee helposti pieleen, kun laittaa liikaa vettä tai ainesosat ei ole kohdillaan. Tänä aamuna kuitenkin taas vaihteeksi onnistuimme tekemään täydellisen ”aamupalajäätelön”.

Vadelma-banaani-proteiini-moussejäätelö

100g-200g JÄISIÄ vadelmia
1/2 banaani
1/2 avokado
1 mitallinen whey proteiinia
0,25dl vettä

Kaikki ainekset blenderin vaan, ja anna pyöriä jonkun aikaa. Kermainen koostumus muovautuu etenkin, kun antaa blenderin pyöriä normaalia kauemmin. Avokado ja heraproteiini tuo kermaista koostumusta, kun niitä pyörittää tarpeeksi kauan blenderissä, ja jäiset marjat tekee jäätelömaisen koostumuksen. Vettä ei saa laittaa liikaa, muuten moussemainen koostumus menee pipariksi.

Sitten toinen hyvä ja nopea aamupalasmoothie, jota teemme monesti kiireessä

1/2 tai 1 banaani
1 raaka kananmuna
Proteiinijauhetta jos haluaa
Vettä
Chia siemeniä tms

Tuo raaka kananmuna toimii yllättävän hyvin banaanin kanssa! Ei maistu yhtään sieltä läpi, vaan pikemminkin kananmuna tuo pirtelömäistä koostumusta smoothieen.

Nami nami. Näitä voi tehdä pitkin päivää ja vaikka minkälaisia erilaisia.

Nyt siispä aamupalan, aka (n)icecreamin, kimppuun 😉

DSC_0262

Facebooktwittermail

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *